JAWS 14 si Simona

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Cornel
Locotenent

simona englezisme

Mesaj de Cornel »

Are careva idee, cum s-ar putea inlatura din direct voice Simona fonemele englezesti? eu sunt obisnuit ca, atunci cand folosesc o voce romaneasca, sa citeasca dupa fonetica romaneasca, chiar ma deranjeaza sa spună Văronică in loc de Veronica.
Cornel
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

buna tuturor. eu cand incerc sa instalez versiunea demo luata de pe site-ul de la freedom scientific a jaws 14 primesc o eroare pe care o citesc cu route jaws to pc de la jaws 13. am incercat sa o instalez peste. eroarea e ceva de genu error code 0: x. are cineva idee de ce primesc aceasta eroare? va multumesc.
IVictor80
Plutonier major

Mesaj de IVictor80 »

Va salut,

Am instalat versiunea finala de Jaws 14, dar am o problema: la mine vocea Simona nu citeste sh si ts. Am setat in Control Panel la regiune si limba pe Romania si romana, respectiv; si la Unicode am pus tot romana.

Interesant e ca daca pun si fisierul vocalizer.sbl atunci citeste sh si ts, dar cam ciudat, pentru ca lasa un fel de spatiu intre aceste doua sunete si cele care urmeaza dupa ele. Mai precis, nu face concatenarea intre sh, respectiv ts si sunetul urmator.

Oare de ce? Si cum as putea rezolva problema?

Multumesc pentru orice sfat.
Vortex
Sublocotenent

Mesaj de Vortex »

De care sh si ts e vorba? Cele cu virgulita, sau cele cu sedila?
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
IVictor80
Plutonier major

Mesaj de IVictor80 »

Vortex scrie:De care sh si ts e vorba? Cele cu virgulita, sau cele cu sedila?
Cele "corecte", care au aparut odata cu Windows 7. Astea sunt cu virculita sau cu sedila?
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

"buna tuturor. eu cand incerc sa instalez versiunea demo luata de pe site-ul de la freedom scientific a jaws 14 primesc o eroare pe care o citesc cu route jaws to pc de la jaws 13. am incercat sa o instalez peste. eroarea e ceva de genu error code 0: x. are cineva idee de ce primesc aceasta eroare? va multumesc."

Nu am idee de ce se intampla, insa se pare ca nu esti singurul care are aceasta problema fiindca si altii au raportat-o.
Nu cred sa te consoleze asta, dar eu cel putin nu stiu care e problema. La mine a functionat bine.
Adica "bine" oarecum spus, fiindca JAWS 14 nu mi-a functionat cum trebuie, asa ca am revenit la JAWS 13.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

> Cele "corecte", care au aparut odata cu Windows 7

:-)
Imi place ca ai pus "corecte" intre ghilimele, fiindca de fapt sunt semnele diacritice care au fost populare in special in era comunista in care am studiat majoritatea, si nu primele ghilimele folosite odata cu trecerea de la alfabetul chirilic la cel latin.
Titu Maiorescu nu doar ca le spunea acelor semne diacritice "sedile", fiindca am vazut ca unii sustin ca pe acea vreme virgulelor li se spunea sedile, ci le compara si cu cele din limba franceza in care erau deja folosite. Iar in limba franceza si acum ca si atunci se foloseau sedile, nu virgule ca semne diacritice.
Asa ca trecerea la acele diacritice de tip virgula a fost o idee foarte proasta, nu fiindca nu le sunt prea accesibile orbilor, ci fiindca foarte multe programe nu suporta inca Unicode, iar noile caractere nu sunt suportate de codurile pe 8 biti.
Mira
Sublocotenent

Mesaj de Mira »

Salut!
Vreau sa instalez jaws 14 si nu stiu cum sa fac rost de el. Imi poate spune cineva de unde pot sa il descarc sau sa mi-l trimita pe adresa:
miramischie (at) gmail (dot) com
Multumesc
Mira
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Am trimis eu. Desigur ca varianta demo... :)
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Vortex
Sublocotenent

Mesaj de Vortex »

@ivictor80: diacriticele noi, cu virgula, nu merg in Simona pentru jaws 14. Doar cele cu sedila. In cea de la Baum merg, presupun ca ei au reparat problema pe cont propriu.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
IVictor80
Plutonier major

Mesaj de IVictor80 »

Am inteles. Credeam ca problema e de la mine.
NicusorNeag
Caporal

Mesaj de NicusorNeag »

Cum s-ar putea rezolva ca la citirea unei carti cu simona aceasta sa nu citeasca liniutele "edash"? stie cineva?
mersi .
Nicu
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

Insert+d pentru ca sa deschidem Jaws dictionary manager, apoi alt+a pentru obtiunea add. Apar doua campuri de editare. In primul copiem semnul cu pricina si in al doilea apasam tasta spatiu, dupa care, bineinteles, dam OK. In felul acesta, va ignora semnul respectiv considerandu-l spatiu.
NicusorNeag
Caporal

Mersi mult ,sa rezolvat.

Mesaj de NicusorNeag »

mersi mult ,esti un domn ,sa rezolvat .
Nicu
Alexandru
Plutonier

Mesaj de Alexandru »

Apropo de vocea Simona: nu exista si o varianta a acesteia pentru sistemele de operare pe 64 de biti?
Ultima oară modificat 07 Oct 2014, 00:31 de către Alexandru, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns