JAWS 14 si Simona
Moderator: Manu
simona englezisme
Are careva idee, cum s-ar putea inlatura din direct voice Simona fonemele englezesti? eu sunt obisnuit ca, atunci cand folosesc o voce romaneasca, sa citeasca dupa fonetica romaneasca, chiar ma deranjeaza sa spună Văronică in loc de Veronica.
Cornel
buna tuturor. eu cand incerc sa instalez versiunea demo luata de pe site-ul de la freedom scientific a jaws 14 primesc o eroare pe care o citesc cu route jaws to pc de la jaws 13. am incercat sa o instalez peste. eroarea e ceva de genu error code 0: x. are cineva idee de ce primesc aceasta eroare? va multumesc.
Va salut,
Am instalat versiunea finala de Jaws 14, dar am o problema: la mine vocea Simona nu citeste sh si ts. Am setat in Control Panel la regiune si limba pe Romania si romana, respectiv; si la Unicode am pus tot romana.
Interesant e ca daca pun si fisierul vocalizer.sbl atunci citeste sh si ts, dar cam ciudat, pentru ca lasa un fel de spatiu intre aceste doua sunete si cele care urmeaza dupa ele. Mai precis, nu face concatenarea intre sh, respectiv ts si sunetul urmator.
Oare de ce? Si cum as putea rezolva problema?
Multumesc pentru orice sfat.
Am instalat versiunea finala de Jaws 14, dar am o problema: la mine vocea Simona nu citeste sh si ts. Am setat in Control Panel la regiune si limba pe Romania si romana, respectiv; si la Unicode am pus tot romana.
Interesant e ca daca pun si fisierul vocalizer.sbl atunci citeste sh si ts, dar cam ciudat, pentru ca lasa un fel de spatiu intre aceste doua sunete si cele care urmeaza dupa ele. Mai precis, nu face concatenarea intre sh, respectiv ts si sunetul urmator.
Oare de ce? Si cum as putea rezolva problema?
Multumesc pentru orice sfat.
De care sh si ts e vorba? Cele cu virgulita, sau cele cu sedila?
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
"buna tuturor. eu cand incerc sa instalez versiunea demo luata de pe site-ul de la freedom scientific a jaws 14 primesc o eroare pe care o citesc cu route jaws to pc de la jaws 13. am incercat sa o instalez peste. eroarea e ceva de genu error code 0: x. are cineva idee de ce primesc aceasta eroare? va multumesc."
Nu am idee de ce se intampla, insa se pare ca nu esti singurul care are aceasta problema fiindca si altii au raportat-o.
Nu cred sa te consoleze asta, dar eu cel putin nu stiu care e problema. La mine a functionat bine.
Adica "bine" oarecum spus, fiindca JAWS 14 nu mi-a functionat cum trebuie, asa ca am revenit la JAWS 13.
Nu am idee de ce se intampla, insa se pare ca nu esti singurul care are aceasta problema fiindca si altii au raportat-o.
Nu cred sa te consoleze asta, dar eu cel putin nu stiu care e problema. La mine a functionat bine.
Adica "bine" oarecum spus, fiindca JAWS 14 nu mi-a functionat cum trebuie, asa ca am revenit la JAWS 13.
> Cele "corecte", care au aparut odata cu Windows 7
Imi place ca ai pus "corecte" intre ghilimele, fiindca de fapt sunt semnele diacritice care au fost populare in special in era comunista in care am studiat majoritatea, si nu primele ghilimele folosite odata cu trecerea de la alfabetul chirilic la cel latin.
Titu Maiorescu nu doar ca le spunea acelor semne diacritice "sedile", fiindca am vazut ca unii sustin ca pe acea vreme virgulelor li se spunea sedile, ci le compara si cu cele din limba franceza in care erau deja folosite. Iar in limba franceza si acum ca si atunci se foloseau sedile, nu virgule ca semne diacritice.
Asa ca trecerea la acele diacritice de tip virgula a fost o idee foarte proasta, nu fiindca nu le sunt prea accesibile orbilor, ci fiindca foarte multe programe nu suporta inca Unicode, iar noile caractere nu sunt suportate de codurile pe 8 biti.
Imi place ca ai pus "corecte" intre ghilimele, fiindca de fapt sunt semnele diacritice care au fost populare in special in era comunista in care am studiat majoritatea, si nu primele ghilimele folosite odata cu trecerea de la alfabetul chirilic la cel latin.
Titu Maiorescu nu doar ca le spunea acelor semne diacritice "sedile", fiindca am vazut ca unii sustin ca pe acea vreme virgulelor li se spunea sedile, ci le compara si cu cele din limba franceza in care erau deja folosite. Iar in limba franceza si acum ca si atunci se foloseau sedile, nu virgule ca semne diacritice.
Asa ca trecerea la acele diacritice de tip virgula a fost o idee foarte proasta, nu fiindca nu le sunt prea accesibile orbilor, ci fiindca foarte multe programe nu suporta inca Unicode, iar noile caractere nu sunt suportate de codurile pe 8 biti.
- Manu
- General de divizie
Am trimis eu. Desigur ca varianta demo...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
@ivictor80: diacriticele noi, cu virgula, nu merg in Simona pentru jaws 14. Doar cele cu sedila. In cea de la Baum merg, presupun ca ei au reparat problema pe cont propriu.
Vortex Website
-
- Caporal
-
- Caporal