Emisiunea Ochiul Interior, editia din 11 ianuarie 2013

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

"Spune acolo ca se discuta asta chiar in guvern. Oare sa fi fost macar ceva discutii?"

:-)
Buna intrebare. Dar raspunsul cred ca nici nu conteaza. Acea emisiune arata cat de reprezentativa pentru orbi este asociatia orbilor.
Daca ar fi reprezentat intr-adevar interesele orbilor, conducerea ANR ne-ar fi spus ca in urma discutiilor din guvern despre aceasta problema, ANR a reactionat si a trimis un protest public, deoarece acea idee de discriminare a unor orbi in functie de apartenenta sau neapartenenta la o anumita asociatie este ilegala, iar nevoile si viata unei persoane nu pot fi evaluate in functie de acest lucru, dreptul de asociere fiind unul garantat de lege.
Dar ma rog, sa nu uitam ca suntem in Romania unde dreptul de asociere este garantat de lege insa majoritatea suntem obligati sa facem parte din asociatia de locatari/proprietari. :-)

Nu s-a spus prea mult despre acea discutie din guvern, adica cine a avut-o, portarul cu secretara, sau femeia de serviciu cu gardianul, fiind deci oricum nerelevanta, insa este clara incercarea conducerii ANR de a ii speria pe orbi ca sa isi plateasca cotizatia.

Trebuie insa sa ne dam seama ca daca orbii sunt amenintati cu ceva care este ilegal in loc ca ei sa fie sprijiniti si incurajati de catre ANR, atunci inseamna ca situatia ANR nu este una prea roza, si ca este oarecum de inteles aceasta atitudine a conducerii.

Pentru ANR situatia este destul de ingrata. Mai exact, orbii au inceput sa isi dea seama ca ANR ii poate ajuta, insa intr-o masura din ce in ce mai mica, au vazut ca ANR este condusa in acelasi stil mafiot in care politicienii conduc statele, ca in ANR nu se poate vorbi despre democratie, multi orbi in varsta care practic nu prea au legatura cu grupul orbilor au vazut ca pot sa isi ia alocatia si fara ajutorul ANR si fara sa mai plateasca ceva, asa ca au renuntat practic sa mai sustina asociatia. Teoretic managementul asociatiei nu este bun, fiindca in astfel de momente conducerea ar trebui sa incerce sa stranga legaturile cu membrii, sa incerce sa ii atraga, sa ii sprijine, sa vada ce nevoi au, sa le reprezinte interesele in lupta cu institutiile statului care in Romania acorda foarte putine beneficii orbilor in comparatie cu alte tari, cum ar fi... iau la intamplare doua state, SUA si Marea Britanie. :-))
Asta teoretic. Dar practic, o buna parte din salariile ANR sunt sustinute exact de catre statul cu care ar trebui sa lupte, asa ca daca chiar ar reprezenta interesele orbilor ar risca sa piarda acei bani care vin sigur (sau ma rog, aproape sigur, ca uneori mai intarzie),
doar ca sa se bazeze pe cotizatiile membrilor, iar acele cotizatii sunt si mai putin sigure.
Asa ca... care ar trebui sa fie decizia conducerii ANR? Sa dea in judecata institutiile statului pentru ca nu angajeaza orbi desi legea le impune si lor acelasi lucru ca firmelor, sau sa taca din gura, sa incaseze salariile bunicele si sa reprezinte cat de cat interesele asa mai mult de ochii lumii ca sa incaseze si cotizatiile de la membrii si totodata sa isi si justifice rolul de asociatie reprezentativa a aproape tuturor orbilor?

Intrebare: Voi ce ati face daca ati fi in locul conducerii ANR?
Da' sa nu ziceti ca v-ati da demisia, ca nu va cred. :-)

Eu zic in felul urmator: De ce nu va suparati pe conducerea asociatiei crescatorilor de albine ca nu ne reprezinta interesele, fiindca si ei au la fel de multe motive sa ne reprezinte, cate are si ANR.
Cred ca daca conducerea ANR ar avea intr-adevar motive sa ne reprezinte, adica cu alte cuvinte daca ar avea de castigat mai mult daca ne-ar reprezenta interesele noua, ar face-o cu bucurie.

"Saracutzul RSR are din ce in ce mai putin contact cu realitatea."

Mai Campus, la prima vedere asa pare, insa eu cred ca el are un foarte bun contact cu realitatea. Mai exact, daca fraierii platesc de frica, nu e o buna idee sa ii infricosezi? :-)

"Oricum ceea ce spune e ilegal dupa cum reiese din adresa ministerului muncii publicata mai sus"

Nu este ilegal fiindca nu s-a pus nimic in aplicare. Ar fi intr-adevar ilegal daca s-ar aplica, doar ca nu se va aplica, asa ca e totul in regula. Ramane doar amenintarea, care ar putea avea un efect financiar bun pentru ANR. :-)

Sa nu uitam insa ca domnul Ruba este ceva sef prin organizatia aia... nu mai tin minte cum ii spune, Consiliul National al handicapatilor sau ceva de genul asta, si cu siguranta ca si acolo este bataie pe functii pentru o mai mare influenta, sa nu uitam ca toate asociatiile handicapatilor concureaza pentru aceleasi fonduri, asa ca sefii acelor asociatii il supravegheaza pe Ruba mai bine decat orbii si ii dau lovituri cand prind ocazia din alte motive, nu fiindca ei ar lupta pentru interesele orbilor.
Oricum cred ca conducerea tuturor celorlalte asociatii ale handicapatilor sunt de parere ca orbii primesc prea multe beneficii in comparatie cu alti handicapati, asa ca daca ANR nu ne reprezinta atat de bine cat am dori noi, celelalte asociatii nu ne reprezinta deloc, ba dimpotriva.

"d1 Învăţarea şi aplicare cunoştinţelor"

Asta se refera la... daca ai studiat bibliografia pentru concursurile ANR. :-)

"d2 Sarcini şi solicitări generale"

Adica daca ti-ai indeplinit sarcina de a participa la activitatile asociatiei. :-)

"d3 Comunicare"

Adica daca ai colaborat cu asociatia. :-)

"d4 Mobilitate"

Adica daca ai vizitat suficient de des sediul asociatiei. :-)

"d5 Autoîngrijire"

Adica daca ai participat la concursul "Imaginea ta conteaza", varianta masculina care este in curs de pregatire. :-)

"d6 Viaţa de familie"

Esti casatorit? Ei vezi? :-)

"d7 Interacţiuni şi relaţii interpersonale"

Adica daca ai colaborat cu alti membrii ANR. Musai ANR. :-)

"d8 Arii majore de viaţă"

Cea mai "majora" arie este sa iti platesti cotizatia. Daca ti-ai platit-o, de restul esti scutit. :-)

"d9 Comunitate, viaţă socială şi civilă"

Ba, astia se cam repeta, asa ca vezi mai sus. :-)

"Pentru ca, orice ar crede RSR, anr nu este, la ora actuala, cel putin dpdv legal, decat un ONG.
Poate unul mai mare, poate unul supradimensionat in raport cu resursele sale actuale.... dar tot ONG ramane."

Eu am fost membru intr-un ONG si mai mare, si inca international, insa care din intamplare nu solicita nici plata cotizatiei, iar activitati avea mai multe si mai utile membrilor.
Dar ma rog, dupa fraza de mai sus sa te astepti sa ti se spuna ca spre deosebire de alte asociatii, ANR are calitatea de organizatie de interes public sau ceva de genul asta, o titulatura acordata de statul roman marilor organizatii pe care le finanteaza partial pentru a le avea sub papuc.

"Partea trista e ca, prin actiunile sale din ultima perioada, de unde se considera un "ong reprezentativ pentru toti handicapatii din Romania" a ajuns sa isi puna si celelalte ong-uri in cap dupa cum reiese"

Celelalte oNG-uri sunt dintotdeauna impotriva ANR, datorita influentei pe care o are, asa ca lovesc si ele cand gasesc prilejul. Eu nu pot sa uit cand in urma cu cativa ani cand se punea problema modificarii legii de protectie a handicapatilor celelalte asociatii care reprezinta interesele persoanelor cu alte handicapuri au lovit in interesele orbilor sustinand ca orbii au prea multe drepturi, ca alti handicapati nu au la fel de multe si mai degraba ar fi fost fericiti ca si orbii sa primeasca mai putine drepturi daca nu era posibil ca si persoanele cu alte handicapuri sa beneficieze de aceleasi drepturi.
Asa ca m-am lamurit cat de mult bine ne vor celelalte asociatii.

"]Acuma chiar obligativitatea nu are cum sa reiasa din ceva ce nu poate fi obligatoriu. Presiunile sunt mai grave, cel putin deranjeaza pe cei care inteleg cum stau lucrurile."

:-)
Intr-adevar, oamenii uita foarte repede. Si mie mi se intampla.
Dar totusi, nu a inteles toata lumea de multa vreme cum stau lucrurile cu ANR care nu reprezinta interesele membrilor la fel cum nici conducerea statului nu reprezinta interesele romanilor, ci in primul rand propriile interese?
Si atunci, ar trebui sa ne mai mire si sa ne scandalizeze ca ni se confirma inca o data ceea ce stiam de mult?

Asteptam cu interes sa vedem ce vor scrie despre aceasta boacana a conducerii ANR revistele independente ale orbilor.

"Ce e trist ca aici facem pe cocosi si dupa aia ne ducem toti cuminti si platim. Mici unul nu prea s-a dus pe la asociatie sa le zica in fata cum sta treaba"

Bravo Gruia. Asa este! :-))

Eu sunt un bun membru ANR fiindca sunt multumit de serviciile oferite, adica in primul rand faptul ca pot descarca carti inregistrate in format audio.
In ceea ce priveste reprezentarea intereselor mele, nici nu ma pot astepta la asa ceva de la o asociatie in care majoritatea membrilor sunt persoane in varsta care au probleme de vedere datorate varstei, fara nici o legatura cu activitatea si nevoile/interesele/preferintele mele, asociatie care este finantata tocmai de statul roman cu care ar trebui uneori sa se lupte.

"Pe de alta parte pana nu demult chiar credeam in povestea aia cu marea asociatie care trage ministrul de urechi ca sa iau eu pensie."

Daca credeai e bine. Inseamna ca nu mai crezi. :-)
Ministrul probabil e tot ala care hotaraste sa le fie platite salariile conducerii ANR, asa ca probabil urechile lui nu sunt in pericol.

"Inteleg disperarea conducerii centrale. Le cam fuge presul de sub picioare - de data asta ma refer chiar la obiect - si cauta in disperare solutii."

Si eu inteleg disperarea, insa pot spune ca nu ma priveste fiindca nu am fost niciodata pro in ceea ce priveste proiectele marete ale ANR.
Nu mi-a placut cand au anuntat cu surle si trambite ca vor construi un nou sediu pentru ANR. Inteleg ca era o perioada de boom imobiliar, cand era de bon ton sa construiesti, insa exista o problema cu acel sediu, si anume este la Bucuresti, iar eu nu locuiesc in Bucuresti, asa ca nu pot beneficia deloc de avantajele lui. Nu ma incanta ca ANR sa stranga o gramada de bani din toata tara pentru ca membrii conducerii sa poata sa isi desfasoare activitatea in conditii mult, dar mult mai luxoase decat a multor firme profitabile care chiar au muncit pentru banii pe care i-au castigat, nu i-au strans aproape cu japca de la niste membrii orbi.
Dupa care pentru a fraierii mai usor credulii, au schimbat placa, cum ca acela nu este sediu in care sa isi desfasoare ei activitatea si unde sa ii poata gazdui pe prietenii lor din conducerile altor asociatii similare din alte tari, urmand ca si ei sa fie gazduiti la fel in vizitele pe care le fac pe banii asociatiei prin tari straine, fara beneficii pentru membrii, ci este un centru social si de reabilitare, ceea ce a fost o idee buna, fiindca a dat impresia ca este intr-adevar ceva in beneficiul multimii de orbi.
Oricum, este tot in Bucuresti, asa ca nu ma intereseaza, deci e treaba lor cum l-au promovat.
Mi-ar placea si mie ca ANR sa imi ofere servicii de care am nevoie, si atunci as considera ca intr-adevar imi reprezinta interesele.

"Noi am platit cotizatia de rusine de fapt. Era asa cumva sa mergem acolo sa luam foi de drum si sa nu platim."

Pai crezi ca de ce s-au straduit cei din conducerea ANR sa obtina in continuare dreptul sa distribuie si ei beneficiile catre orbi, chiar daca de la un anumit moment dat au inceput sa fie distribuite si direct de catre institutiile statului?
Fiindca cu aceasta ocazie unii vor prefera in continuare sa le primeasca de la ANR, iar daca tot vin acolo unii mai platesc de rusine, altii pot fi mai usor amenintati etc.

"Luand-o chiar atat de cu amanuntul... inseamna ca nu ne intereseaza de fapt de cam nimic cu adevarat, daca nu se ajunge la ceea ce ne afecteaza direct"

Pai asa este normal. Altfel ar fi vorba de fatarnicie. Este bine sa ii ajutam pe ceilalti cand o putem face, insa o facem pentru binele nostru, pentru faptul ca asta ne face sa ne simtim bine, sa ne simtim importanti, sa simtim ca avem si noi un rost. Daca nu am fi interesati deloc in a face ceva, am fi pur si simplu... lipsiti de interes si deci am actiona in consecinta.
Unele persoane sunt considerate mai bune la suflet fiindca lor le face placere sa faca mai multe lucruri, si mai multe lucruri le produc bucurie, asa ca se implica cu bucurie in mai multe activitati. Altora nu le plac decat anumite lucruri si nu se implica in orice nu fiindca ar fi mai rele, ci fiindca pur si simplu ele nu sunt interesate de acele lucruri, nu le produc bucurii.
Si eu am contributii gratuite in domeniile mele preferate, dar pur si simplu nu ma pasioneaza nici sa finantez sediul din Bucuresti al conducerii ANR, nici sa particip la vre-una dintre activitatile organizate de ANR. Si asta nu fiindca acel sediu ar fi ceva rau in sine, sau acele activitati ar fi inutile. Cu siguranta ca le sunt utile si interesante pentru altii, dar daca nu particip la ele este pentru ca pur si simplu nu ma intereseaza, si acest lucru este ceva normal.

Problema majora a noastra a orbilor este ca nu putem fi o comunitate, ci suntem doar un grup de persoane care avem in comun o problema de sanatate.
Iar ca simplu grup este de inteles ca avem fiecare pasiunile si preferintele noastre, ca exista intre noi mari diferente de educatie, de varsta, de stil de viata chiar asa orbi cum suntem, asa ca noi cativa pe acest forum ne distram de problemele vitale ale ascultatorului de radio care vrea sa afle cat este ceasul noaptea, in timp ce o multime mult mai mare de orbi considera probabil la fel de stupide si inutile fitele unora dintre noi legate de internet banking/bancomate/iPhone/whatever.

"Vin si eu cu o propunere ca la asta mma pricep, practica ma omoara. Hai sa ne adunam vreo cativa sa scriem o scrisoare de protest pe care sa o depunem la asociatie in Cluj, sa o trimitem si la Bucuresti, eventual sa o facem cunoscuta prin media din Cluj daca om reusi. Nu conteaza ca nici nu o sa se ia in seama se va auzi in tara ca s-a protestat si lumea poate o sa nmai cunoasca drepturile. Da ca in toate cazurile eu vin cu propunerea, da nu am chef sa ma ocup si uite asa dumnealor merg inainte si noi tot platim. Avem asa o atitudine de tip balcanic. Carcotimdoar asa pe la colturi. Asociatia din cluj are si un forum. Sa ne scriem acolo opiniile si protestele."

Foarte buna idea.
Se pricepe cineva la astfel de scrisori cu limba de lemn? Ar putea fi conceputa chiar aici pe forum. Inceputul e mai greu. Apoi de adaugat/comentat/carcotit va putea oricine, si in final se va stabili o forma finala si se va putea trimite si la ANR, si in functie de raspuns si la presa, si la alte institutii ale statului etc, caci daca ANR sustine ca s-a discutat asa ceva la guvern, poate ca nu ar fi rau sa fie intrebat guvernul daca este adevarat ca s-a luat in discutie o astfel de propunere care incalca legea.
Probabil ca ar fi o premiera comunicarea si dezvoltarea in echipa a unui astfel de document pe un forum cat se poate de public, fara ascunzisuri.

"Am dat-o si noi putin pe gluma, cu toate astea nu sunt de acord cu presiunea pusa pe unii membri in urma acelei emisiuni."

Da, nici eu nu sunt de acord. Sti insa ce nu imi place?
Faptul ca daca la un moment dat ar candida la presidentia ANR Ro sau Cluj sau alta filiala vre-unul dintre cei care si-au exprimat opinia in acest forum, mult prea multi dintre membrii pe care se pune presiune acum nu ar vota cu ei, cu niste necunoscuti, ci tot cu domnul X sau Y, care au prestanta, care au si o varsta, si care sunt binecunoscuti. Dupa care s-ar putea sa apara dezinteresul de a ii informa si ajuta si lumina pe bietii membrii care sunt oprimati de conducerea ANR.
Eu m-am lamurit cum stau lucrurile de mult timp. Daca unii membrii ar primi o spaga de 10 lei, ar vota si cu dracul daca Jesus nu ofera mai mult, fara sa mai conteze alte interese de o importanta mai mare.
Campus
Comandantul unitatii

Mesaj de Campus »

Wow .... ca sa citez din Bianca Dragusanu "ce multe cuvinteeee" :)
Foarte corecta realista si pertinenta reactia lui Ion Pop.
Referitor la cine pe cine ar vota imi amintesc si acum de candidatura lui Carmen la Cluj si de impresia pe care a produs-o asupra celorlalti delegati care fusesera din timp sunati si rassunati ca sa se asigure voturile pentru cine trebuie.
De atunci, cel putin pt mine, multe rani s-au cicatrizat, la altele deja s-a vindecat si locul. Am inteles care este ideea.... lucrurile nu pot fi urnite asa usor. Mai ramane sa privim la zvarcolirile ANR cu fascinatia curiosilor de pe margine care privesc spectacolul inecarii unui elefant intr-un lac.
Totusi unele lucruri puteau fi facute altfel cel putin la Cluj daca nu si aiurea, lucruri mici care ar fi insemnat destul....
Domnul pres ar fi putut include in consiliul lui director al filialei si pe unu dintre opozantii lui din alegeri macar asa, ca sa dea senzatia de echilibru si de reprezentare
RSR ar fi putut sa isi dea seama ca daca ameninta in gura mare la radio o sa isi puna in cap toate celelalte ong-uri de profil din tara asta care nu sunt reprezentative
Daca tot o duc greu... presedintii de filiala ar putea renunta macar la 25 la suta din salarii
Concursurile s-ar putea desfasura lejer si la pensiuni de 2 margarete.... nu neaparat la hoteluri de 3 si 4 stele
In plus un singur chef per concurs pare suficient.... nu trebuie mers neaparat pe sistemul seara si cheful.... oricum aceeasi 5 sau 6 oameni sunt nelipsiti de la toate adunarile astea.
Si multe altele ....
Anr. asa cum o fi, are totusi rostul ei .... sper ca actuala conducere sa nu o faca pulbere fina pana la finele mandatului.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

"Mai ramane sa privim la zvarcolirile ANR cu fascinatia curiosilor de pe margine care privesc spectacolul inecarii unui elefant intr-un lac."

Hai sa zicem ca inlocuim elefantul cu un porc gras numai bun de taiat.
Unii privesc cu detasare fiindca stiu ca nu pot salva porcul. Altii, mai luptatori, lupta pentru a salva porcul, dar de ce oare? Pentru ca apoi sa il elibereze in padure? Probabil ca nu. Mult mai sigur ca cei care lupta sa salveze porcul o fac fiindca vor ca apoi sa il omoare si sa il manance.
Si politicienii vor binele romanilor, dupa cum si conducerea ANR vrea binele orbilor, fiindca asta le aduce lor un bine si mai mare. Daca nu le-ar aduce acel bine, este 100% clar ca nu ar mai fi interesati de binele populatiei pe care pretind ca o reprezinta.

Cand binele lor poate fi si mai mare datorita spagii primite de la mari firme straine sau datorita sustinerii din partea politicienilor din alte tari mai puternice, este normal ca politicienii au interesul sa mai reduca din binele pentru populatia pe care pretind ca o reprezinta. Exact la fel, daca binele conducerii ANR este mai mare datorita sustinerii financiare din partea statului, atunci este mai rentabil sa mai reduca putin agresivitatea in lupta pentru interesul orbilor.

ANR ar fi intr-adevar reprezentativa doar atunci cand nu ar mai fi finantata absolut deloc de catre stat, ci sustinuta exclusiv din propriile afaceri, din venitul obtinut de firmele pe care le-ar avea in proprietate, si eventual de cotizatiile membrilor, si in conditiile in care veniturile conducerii ar fi suficient de mari incat sa aiba tot interesul sa lupte in acele conditii pentru binele membrilor. Si bineinteles, ar trebui ca ANR sa le ofere membrilor mult mai multe servicii decat in prezent, dar servicii intr-adevar utile, incat sa fie evident ca este mai bine sa fi membru ANR decat sa fi in afara asociatiei.
Iar asa ceva nu este posibil, nu din cauza ANR, ci fiindca multi orbi sunt destul de saraci, mai suntem si romani, deci cu o aversiune nativa fata de orice plata care nu este absolut necesara, dar dupa cum am mai spus, cu o multime de nevoi si preferinte.

"Domnul pres ar fi putut include in consiliul lui director al filialei si pe unu dintre opozantii lui din alegeri macar asa, ca sa dea senzatia de echilibru si de reprezentare"

Pai da, ar fi putut, doar ca ar fi existat o mare probabilitate ca acel opozant sa se opuna in continuare, si cum puterea corupe, acel opozant ar fi putut ajunge sa lupte in primul rand ca sa avanseze, sa ii ia locul presedintelui cat mai curand posibil, si abia ca un punct secundar in activitatea lui sa lupte pentru binele membrilor.

Si sa nu uitam ca nu exista un "bine" al membrilor, caci ceea ce este bine pentru unii, este rau pentru altii, dat fiind eterogenitatea grupului orbilor.

"RSR ar fi putut sa isi dea seama ca daca ameninta in gura mare la radio o sa isi puna in cap toate celelalte ong-uri de profil din tara asta care nu sunt reprezentative"

Foarte buna observatia. Cred ca Ruba nu s-a gandit prea bine si a uitat de celelalte organizatii care nu sunt considerate "reprezentative". Intr-adevar, cred ca ele sunt foarte deranjate ca doar unele asociatii ar trebui sa conteze, in timp ce membrii altora ar trebui sa nu mai primeasca beneficii din partea statului (dupa Ruba).
Probabil ca daca s-ar fi gandit mai bine si ar fi spus ca handicapatii trebuie sa fie membrii oricarei asociatii, ca sa arate ca sunt activi, chiar ar fi promovat si celelalte asociatii care au facut gura, si probabil ca ele ar fi fost chiar multumite ca Ruba a aruncat aceasta amenintare, fara ca ele sa fi fost implicate, insa beneficiind si ele de un oarecare avantaj.

Sunt curios, oare va veni domnul Ruba cu clarificari?
Adica de exemplu sa isi ceara scuze si sa spuna ca intr-adevar, a auzit acel lucru in guvern, dar ca a confundat vocea portarului cu vocea ministrului, si ca toti handicapatii vor beneficia in continuare de beneficiile oferite de stat, indiferent daca fac parte sau nu dintr-o asociatie ori alta, ceea ce teoretic ar trebui sa le multumeasca pe celelalte asociatii, desi practic le-ar enerva si mai tare.

"Daca tot o duc greu... presedintii de filiala ar putea renunta macar la 25 la suta din salarii"

E buna gluma. Ai uitat sa pui un zambet dupa ea. :-)

"Concursurile s-ar putea desfasura lejer si la pensiuni de 2 margarete.... nu neaparat la hoteluri de 3 si 4 stele"

Pai si atunci, care ar mai fi motivul sa se mai lupte pentru a ajunge in conducere?
Mandria de a conduce o institutie care lupta pentru binele populatiei pe care o reprezinta? (asa cum credeam unii dintre noi cand eram mici si prosti despre presedintele Statelor Unite?)

"In plus un singur chef per concurs pare suficient.... nu trebuie mers neaparat pe sistemul seara si cheful.... oricum aceeasi 5 sau 6 oameni sunt nelipsiti de la toate adunarile astea."

Pai tocmai, ca de fapt acei membrii sunt considerati buni membrii, care participa la cat mai multe activitati ale asociatiei, adica care justifica oarecum rostul asociatiei.
Problema nu este deloc cu acei membrii. Acei membrii sunt din intamplare pasionati si interesati exact de acele activitati organizate de ANR, si nu este nimic rau in asta. Problema este ca exista multe alte grupuri de membrii pasionati si interesati de cu totul altele, pentru care ANR nu face nimic, nu organizeaza nimic, pe care ANR nu ii sustine deloc, si culmea, ei fiind considerati membrii nu prea buni fiindca nu participa la acele cateva activitati.
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

Eu imi amintesc cand RSR a fost invitat la emisiunea de stiri a postului TVR 1 sa anunte inceperea construirii centrului social si de reintegrare a nevazatorilor tardivi. Cand a fost intrebat cati nevazatori tardivi sunt, a raspuns ca nu stie, aratand cat de mult il interesa acea problema.
Scrie răspuns