Magazin virtual de produse pentru nevazatori

Accesibilitatea vietii de zi cu zi in cazul nevazatorilor

Moderator: Manu

Scrie răspuns
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Nici nu sunt sigur de data la care a fost publicat articolul, fiindca l-am cautat pe acea pagina, dar nu l-am gasit si m-am lasat pagubas pana la urma, fiindca indiferent de data publicarii lui, informatia ne este la fel de (in)utila.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Dupa sahul la care tabla e si cutie pentru piese, a venit randul jocului de table sa respecte aceeasi regula.
De data aceasta, tabla din lemn este si cutie pentru piese, casele sunt delimitate cu niste linii in relief, nu mai exista gauri pentru infigerea pieselor iar piesele arata ca si cele normale, singura deosebire fiind ca piesele negre sunt marcate cu un punct in relief.
Setul e elegant, realizat din lemn, tip servieta cu maner pentru a putea fi transportat usor, si este disponibil la comanda, la pretul de 218 lei.
Mai multe detalii, precum si o fotografie cu jocul, gasiti pe pagina jocului de table adaptat pentru nevazatori.
Numai bine,
Andreea
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Asta da, daca seamana cu tablele asa cum le stim noi de mici... imi voi cumpara si eu cu prima ocazie.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Seamănă perfect cu ele.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Salut,
Am pus in vanzare si versiunea oficiala de Nuance TALKS cu vocea in limba romana Simona.
Maine punem pe site si bastonul cu ultrasunete UltraCane, pe care il avem si in teste pana pe 10 februarie.
Posibil sa vin cu el la Cluj weekendul viitor, daca e cineva interesat sa il incerce.
Numai bine,
Andreea
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

da, ma intereseaza bastonul, cum sa nu, mai ales ca se va distra fiul meu copios sau, cine stie, circulam cu doua, fiindca de cate ori ies cu el afara, imi cere bastonul; pt cei 2 ani si jumatate ai lui, va dati seama ce inseamna asta din punctul meu de vedere.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ceva se intampla momentan cu site-ul magazin-nevazatori.ro, cel putin de la mine nu reusesc sa intru.

Eram curios cam cat costa un astfel de baston si cam care este modul de functionare? Am tot auzit de asa ceva, doar ca niciodata nu am vazut specificat clar ce si cum.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Salut,
Problema pare a fi de la RDS (banuiesc ca ai RDS) care a decis sa ignore unul din DNS-uri. Suntem in proces de discutie cu ei pe tema asta. Pana atunci, deoarece inca nu am pus descrierea bastonului pe site, o aveti mai jos.

UltraCane - baston alb cu ultrasunete
Preţ: 4500 RON
Bastonul UltraCane este un dispozitiv electronic de orientare şi mobilitate, care permite detectarea obstacolelor prin intermediul ultrasunetelor.
Mânerul bastonului este mai gros decât ale bastoanelor albe obişnuite şi înglobează două emiţătoare-receptoare de ultrasunete. Ultrasunetele emise de baston se lovesc de obiectele din jur, sunt reflectate şi captate de senzorii bastonului, iar utilizatorul este avertizat de prezenţa obstacolelor prin vibraţii.
Raza de acţiune a bastonului UltraCane poate fi aleasă prin intermediul unui buton. Astfel, puteţi alege între raza scurtă de acţiune, care detectează obiecte până la aproximativ 2 metri în faţa dumneavoastră, şi raza lungă de acţiune, care detectează obiecte la o distanţă de până la aproximativ 4 metri în faţă. Lărgimea zonei de detecţie din faţa dvs este de aproximativ 80 de centimetri.
Pentru obstacolele de la nivelul capului, distanţa de detecţie este întotdeauna de aproximativ 1,6 metri de la senzorii de pe mânerul bastonului.
Pe mâner se găsesc 2 butoane care vibrează atunci când un obstacol este detectat. Unul este pentru obstacolele aflate drept în faţă, iar altul pentru cele de la nivelul capului. Ţinând continuu mâna pe aceste butoane veţi şti de fiecare dată dacă aveţi obstacole în faţă sau la nivelul capului.
De la mâner în jos, UltraCane este un baston normal, cu vârf roller sau cu bilă. Lungimile disponibile sunt de la 1,10 metri la 1,50 metri, din 5 în 5 centimetri.
Bastonul funcţionează cu 2 baterii AA alkaline. Nu recomandăm folosirea acumulatorilor reîncărcabili.

Editare ulterioara: am adaugat pe site si pagina pentru UltraCane - baston pentru nevazatori, cu ultrasunete
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Am testat cu cativa ani in urma un astfel de baston, si era ciudat fiindca nu era drept ca un baston obisnuit, ci intre maner si restul bastonului era un unghi mai mic de 180 grade.
Oricum, ce era cel mai rau la acel baston era faptul ca in comparatie cu unul obisnuit era foarte greu si nici nu se putea plia pentru a deveni la fel de mic ca un baston obisnuit.
Cu siguranta ca acum dupa atati ani situatia s-a imbunatatit...
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

E pliabil si celor care l-au testat nu li s-a părut foarte greu. Nici mie nu mi se pare. De pliat, se pliaza, vine si cu o geanta in care sa-l transporti, iar manerul e confortabil. Dacă ţin eu bine minte si eşti din Cluj, ai ocazia sa-l probezi weekendul asta.
Dacă sunt doritori, hai sa stabilim o ora de prezentare undeva in centru.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Daca se stabileste o ora, vin si eu de curiozitate sa vad cam cum stau lucrurile cu UltraCane.
Deocamdata fac comanda de inca un baston standard, al meu e tare jerpelit. :)
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Pentru toti cei care vor sa vada UltraCane in Cluj, propun sa ne vedem sambata, la ora 15, la fantana din fata Catedralei. Voi fi acolo pana la ora 16.

Manu, daca bastonul cel nou vrei sa-l iei de la noi saptamana asta, da-mi un mail cu marimea si rezolvam.
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

da, e buna ora,
o sa vin si eu la teste...
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Mi-a atras Florin atentia ca in Cluj sunt doua catedrale. Asadar, ne intalnim in fata celei de vis-a-vis de teatru.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Vin si eu sambata la ora 15, cu ocazia asta vad si bastonul, imi iau si produsele comandate.
Scrie răspuns