Memoria computerului prea plina
Moderator: Manu
-
- Sergent
Memoria computerului prea plina
Salut, am de o bucata de timp o problema pe care nu reusesc sa o rezolv singur. poate cineva dintre voi e mai informat si ma poate ajuta. am un computer cu windows 7 64 bit. de la un timp imi da mereu un mesaj care ma pune in garda de faptul ca memoria discului cu sistemul de operare este prea plina. imi spune ca am coborat sub 200 mb de spatiu. ii dau o curatare cu cCleaner si imi lasa liber 20 gb. dupa o jumatate de zi imi mai raman tip 10 gb. vi s-a mai intamplat asa ceva? ce-ar putea fi? multumesc anticipat pentru orice sfat!
- Manu
- General de divizie
Probabil ar trebui intai sa vezi ce fisiere se creeaza atat de repede.
Acolo la Disk Cleanup apare o lista in care la fiecare item scrie si spatiul care va fi eliberat.
Vezi la care item apar atatia giga, apoi trebuie vazut de ce apar.
Acolo la Disk Cleanup apare o lista in care la fiecare item scrie si spatiul care va fi eliberat.
Vezi la care item apar atatia giga, apoi trebuie vazut de ce apar.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
memorie plina
Monitorizeaza comportamentul sistemului, daca nu cumva isi face niste backup-uri pe undeva; pentru o jumatate de zi aduna cam prea mult. Pe de alta parte, fa si o scanare completa de virusi; cine stie...
Cornel
-
- Sergent
la disk cleanup imi da cele mai mari fisiere nedorite de la AVG de cca 100 mb si alteledela browsere nu mai mari de 3/5 mb. pentru back-up am o partitie separata. saptamana asta sa intamplat astfel: duminica trecuta aveam dupa o curatenie generala facuta de mine 21 gb liberi, luni aveam 12 gb liberi, joi fara sa fac nici o chestie importanta la computer aveam 17 gb liberi iar azi cu computerul deschis cca 1 ora pe zi sunt 19 gb liberi. e o treaba care ma depaseste total. m-am gandit sa fac update la windows 8 direct de pe site-ul microsoft. dar daca acesta prea mostenirea de la actualul windows 7 in loc sa o ia de la 0?
Incearca si programul de aici: http://windirstat.info/wds_current_setup.exe. Se numeste WinDirStat. Acesta iti creaza un "clasament" cu cele mai mari foldere si fisiere. Vezi ce foldere sau fisiere sunt cele mai mari, apoi incearca sa aflii cine le creeaza. Ma gandesc ca daca rulezi programul cand ai spatiul liber mult si apoi cand se umple discul ar trebui sa apara clar ce foldere sau fisiere apar. Apoi poate va fi mai usor sa ne dam seama cine le creeaza.
-
- Sergent
-
- Sergent major
Eu cred ca e un virus cel ce face treaba asta, se raspandeste probabil prin folderul temp, sau dubleaza automat imaginile cu alte fisiere ce contin numele imaginii, plus extensia.exe, care e defapt virusul raspandit.
Raman totusi la varianta inmultirii prin temp, daca folosind CCleaner totusi se elibereaza din spatiu.
Raman totusi la varianta inmultirii prin temp, daca folosind CCleaner totusi se elibereaza din spatiu.
Renunta la ce nu poti pastra, pentru a castiga ce nu poti pierde!!!