Carti in format PDF

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Shady
Locotenent

Carti in format PDF

Mesaj de Shady »

Salutare prieteni!Am si eu o curiozitate.Am nevoie de un program care sa m-ajute sa deschid documentele de format pdf.Cu ce program le-as putea deschide astfel incat sa le pot citi cu jaws?Adobe acrobat reader ar fi bun?
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, Adobe Reader e bun, dar nu e sigur ca va putea fi citita orice carte, unele poate sunt doar imagini care ar trebui OCR-izate cu Abby Fine Reader.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Tradu-mi si mie te rog!Ce-nseamna aceasta OCRizare?
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Cand scanezi o carte, in prima faza sunt doar poze / imagini ale paginilor.
Din aceste poze trebuie detectat si extras textul, acesta fiind procesul cel mai complex numit Optical character recognition. Asadar, OCR e procesul de recunoastere a scrisului dintr-o imagine.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Fain.Multam.
Alexandru
Plutonier

Mesaj de Alexandru »

Apropo de ABBYY FineReader:
Cam cum ar trebui setat?
Eu utilizez versiunea 11.0.102.583.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

De Abbi Fine Reader am inteles ca e trial.Nu prea-mi convine sa ma chinui sa-l downloadez doar pentru o luna de zile.
Si oricum deocamdata nici Adobe nu-mi e de folos.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Eu nu modific mare lucru la Abby, am observat ca vine cu setari implicite determinate in urma unor statistici, setari care probabil ca duc la o scanare si OCR-izare eficienta.
Sa fie pe 300 gray la Scan / Open Page.
De asemenea la salvare in format Microsoft Word este un buton Options unde setez sa nu fie pastrate imaginile.
Alexandru
Plutonier

Mesaj de Alexandru »

Ce parere aveti de check box-ul "Split facing pages":
Ar trebui sa fie bifat sau nebifat?
Am observat ca a fost bifat, probabil de cei de la Abbyy.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Sincer sa fiu nu stiu cum e mai bine cu sau fara Split dual pages, la mine asa se numeste optiunea, dar eu am versiunea 10, cine stie ce mai e prin versiunea 11.
Am scanat mai mult fara sa am bifata aceasta optiune, astfel nu conta cum tin cartea pe scanner si nu exista riscul sa fie apoi pozele in ordine ca pagini: 3, 2, 5, 4, 7, 6 etc.
Totodata, daca pui cartea pe scanner cand esti sa zicem la paginile 4-5 cu pagina 4 catre partea din care vine neonul, e ok si cu Split dual pages, probabil e mai avantajos sa fie de la inceput impartite pozele per pagini separate, nu tot cate doua.
La cele afirmate mai sus nu ma bazez pe lucruri studiate, ci asa deduse fara a citi prea multe in manual. Am vazut doar ca merge si asa, si asa, doar ca intr-un fel trebuie avut grija sa nu se incurce paginile.
Oricum, si daca se incurca paginile cu Split dual pages bifat, exista programul Pontes Suite care poate rezolva repede treaba, una dintre cele 4 componente fiind exact pentru asa ceva sau pentru renumerotat de la coada la cap pozele in caz ca din greseala a fost scanata de la sfarsit la inceput cartea.
Cornel
Locotenent

abbyy 11

Mesaj de Cornel »

nici eu nu fac mari modificari la abbyy; eventual pe langa cele amintite de Manu, setez din advanced sa deschida la lansare ultimul documentpe care am lucrat. Versiunea 11 este serios imbunatatita la nivel de ocr si aplicare de formatari in salvarea documentului in word. Nici nu mai trebuie pus pe romana macar.
Cornel
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Salutare!Exista vreun program cu ajutorul caruia sa atasez semn de carte la un document pdf sau doc?Am inteles ca la Android se poate si eram curios daca se poate si pe calculator.
Stefan_Ilioaica
Capitan

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

La word poti pune semn de carte fara probleme, programul face asta daca te duci in meniu si adaugi un bookmark din ala.
La adobe reader daca citesti un PDF, la redeschiderea documentului ar trebui sa te dea exact unde a ramas cursorul in momentul inchiderii acestuia.
Stefan
Scrie răspuns