Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Am uitat sa zic de doua aplicatii pe care le folosesc des si care sunt accesibile: dropbox si iBooks. Am cautat pe iblink radio si nu am gasit. Oricum nu ma apuc eu sa scriu texte foarte sofisticate pe iphone.Mai mult ma bucur ca imi citeste ok documente facute in word.
Gruia
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Avand in vedere ca e un topic util despre un model de telefon relativ nou, accesibil, deci o solutie pentru nevazatori, ar fi bine de facut un cuprins in primul post catre mesaje care contin informatii importante, gen insiruirea de aplicatii.
Poate ma apuc zilele astea sa rasfoiesc topicul si sa fac o lista in primul post in care sa fie link-uri direct catre anumite mesaje.
E greu pentru cineva care isi ia acum iPhone sa citeasca tot subiectul.
Nu stiu cum a ramas pana la urma cu inregistrarile lui Gruia, cate sunt in total, doua, ultima fiind cea incompleta sau doua, ultima fiind din doua bucati? Asta pentru ca tot acolo va trebui sa fie si link-uri pentru descarcarea fisierelor audio.
In viitor va fi usor de completat cuprinsul cand mai apar informatii importante.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

@Andreea: Mersi Andreea pentru informatia legata de pret.

@Gruia: Mersi pentru lista cu programe. Cateva cred ca imi vor fi si mie utile, asa ca probabil le voi instala si eu in curand.

@Marik: Mersi. O sa instalez probabil si acel program.

@Manu: Intr-adevar, ar fi utile niste pagini special destinate anumitor subiecte, fiindca in afara de iPhone probabil ca mai exista si alte subiecte asemanatoare, de exemplu lista programelor pentru Android pentru orbi, sau diverse manuale pentru telefoane, sau pagini legate de programarea in anumite limbaje etc.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Am tot incercat sa schimb modul de afisare a temperaturii, ca sa apara in grade Celsius si nu in grade Fahrenheit, dar nu am reusit. Exista vre-o posibilitate in acest sens, sau este nevoie sa instalez vre-un program special care sa arate vremea cu temperatura in grade Celsius? E cam incomod sa tot trebuiasca sa calculez...
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare,
Se intra in aplicatia vremea si se apasa butonul editare si acolo se poate schimba in celsius, deasemenea se pot adauga si alte orase din care sa ne fie aratata vremea. Daca avem serviciile de localizare activate ne va arata vremea din orasul in care suntem.
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

OK, mersi. Am gasit. Si tipul de grade se schimba tot prin apasarea butonului "Editare orase", asta m-a derutat.
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

Tunejack este o aplicatie accesibila, cu care puteti recupera din iPhone si iPod, muzica, filme si alte fisiere. Deasemenea, am descoperit cateva jocuri interesante: Sudoku4All, Naval Combat si SixthSense, un joc 3D sound horror shooter.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare,de data asta nu aduc nici o informatie noua legata de iphone si vreau doar sa laud jocul postat mai sus de ioan tichir, ma refer la sixthsense care e grozav.
Gruia
Marik
Sergent major

Mesaj de Marik »

GruiaVelicu scrie:Salutare din nou. Vreau sa revin cu o problema cu care eu m-am tot confruntat si aceea a unui editor de text. De cand am iphonele am tot cumparat editoare de text mai ieftine care s-au dovedit ca au nenumarate neajunsuri. In final m-am decis sa cumpar pages de la apple care este mai scump. In comparatie cu celelalte este net superior si la accesibilitate si la tipurile de fisiere suportate. Suporta formatele de text word si pages si poate converti in pdf. Deasemenea se pot insera si formata tot felul de caracteristici singura problema pentru noi ramanand a selectarii textului. In masura in care reusim sa selectam text putem face aproape orice. Oricum mai trebuie sa studiez un pic problema si in acest sens sunt in cautarea unui podcast care sa imi arate exact ce se poate si ce nu. Asadar daca sunteti in cautarea unui editor de text si nu ati dat inca bani pe altceva, dati mai multi bani de la inceput si aveti tot in acest editor. Inutil sa mai enumar aici cate programe am cumparat eu fara sens, pe unele chiar le-am enumerat in acest topic.
Salut, gasesti doua podcasturi despre acest program in applevis podcast.
Nu am ascultat toata prezentarea, pentru ca nu intentionez sa editez prea curand fisiere pe telefon, dar pare ok facuta.

SixthSense are sunete foarte interesante....
Nu e chiar genul meu de jocuri, dar pentru efectele sonore merita incercat, daca ai peste zece ani si nu suferi de inima:))

Jocurile multiple choice fiction sunt mai pe gustul meu... Choice of the dragon si celelalte.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare din nou. Am ascultat acele podcasturi, da din nefericire tipa aia nu explica nimic interesant. Mai de graba arata ceea ce nu merge. Un editor de text e foarte folositor daca ai cursuri la care participi. Cu o tastatura bluetooth merge excelent. In alta ordine de idei, pacat ca nu scrieti si pe aici ce jocuri sau aplicatii mai incercati, am castiga mai mult timp, nu am tot incerca lucruri care nu merg sau merg prost.
Gruia
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Am vazut ca se vorbeste destul de mult despre Mac si pe Forumul Audio Games, un subiect in sectiunea Off-topics room fiind: What do you guys think of the Macintosh?.

De asemenea in sectiunea New releases room se vorbeste si despre jocul SixthSense, in topicul Action game for iOS: SixthSense.

Pe forumul Audio Games sunt foarte multi membri si majoritatea occidentalilor nevazatori au iPhone, dupa cum am vazut si la tabara ICC, astfel acolo ar putea fi gasite majoritatea jocurilor accesibile pentru iOS.

Adresa site-ului este www.AudioGames.net.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Marik
Sergent major

Mesaj de Marik »

Bine pai sa mai scriem despre aplicati:

Store news si AppGenie, doua aplicati accesibile pe care le poti folosi cand vrei sa gasesti aplicatii devenite gratuite pentru un timp limitat, sau sunt la reducere.
Eu personal folosesc Store news, deoarece e acctualizata destul de bine si nu sunt prea multe aplicatii revenite la pretul lor normal.
Ambele sunt gratuite, sau erau cand le-am dowloadat eu.
Acum tot testez Voicevision, un program cu care ar trebui sa detectezi lumina, si anumite obstacole (perete, fereastra), si care are si recunoastere a culorilor.
E inca in faza de testare, deci nu prea m-am lamurit, decat in privinta luminii. Dar e gratuit si il puteti incerca si voi.

Jocuri:
De steno games, complet accesibil, are maimulte jocuri, cele facute de De Steno in ani 90, adaptate pentru IOS, Eu am jucat doar Alegeri pentru presedinte, e ok.
Popcorn and soda. Trebuie sa descoperi cine e criminalul, in functie de indiciile lasate de criminal. E text based, multiple choice, gratuit, in engleza.
Fazan in limba romana, complet accesibil
Narataviews, text based, partial gratuit, accesibil, si e misto.
Orange tree, un joc gratuit, in care ai grija de copac si culegi portocalele, nu prea merita efortul... jocul e o porcarie.

Si mai am aplicatii in lucru...

Toate cele bune.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut,

Pentru cei care doriti sa cititi carti audio cu iphone, ipad, ipod.
Nu este nevoie sa convertiti fisierele in m4b inainte de transferul pe aparat!
Iata cum trebuie sa procedati:
Din meniul itunes, alegeti adauga un fisier, sau dupa caz adauga un folder la biblioteca.
Fereastra care se va deschide, e clasica, sper ca majoritatea va descurcati sa adaugati fisierul/folderul dorit.
Daca ati adaugat un folder, la muzica bifati sa va arate albumele, daca e fisier bifati sa va arate melodiile.
Pe urma mergeti cu tabul pana cand ajungeti la lista unde sunt afisate albumele adaugate la muzica.
Aici alegeti albumul care este cartea adaugata de voi.
Atentie, sa nu fiti pe capitolele cartii, ci chiar pe folderul care l-ati adaugat.
Aici apasati tasta aplicatie, si mergeti cu sagetile in jos pana cand auziti: obtineti informatii si dati enter.
Daca e vorba de un folder in care sunt mai multe capitole, o sa va intrebe daca sigur doriti sa editati informatii pentru mai multe articole, alegeti da.
In fereastra care se va deschide sunt mai multe taburi, (informatii, video, sortare, obtiuni)pe noi ne intereseaza tabul cu obtiuni.
Aici puteti sa setati volumul, (eu i-l pun la maxim) preconfigurare egalizor, (alegeti ce doriti), iar la tip suport media alegeti carte audio, mai selectati sa retina pozitia, dar eu din cate am observat pozitia o retine indiferent de ce ati ales.
Pe urma mergeti la ok si cartea respectiva va dispare din muzica si va apare la carti audio.
La sincronizare va apare in carti audio si absolut toate functiile pentru carti audio sunt valabile.

Ceea ce e scris mai sus e copiat de pe lista de discutii Babilon.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Si pentru ca tot vroiam eu sa incerc daca merg filmele pe iphone si daca exista vreo sansa ca voiceover sa citeasca subtitrarile, ieri am cumparat un player care citeste o gramada de formate. Playerul e in totalitate accesibil. Voiceover citeste subtitrarea, da nu chiar cum am dorit eu, adica doar cand punem un deget unde e scrisul pe ecran. Asta ma face sa sper ca poate alte playere afiseaza altfel subtitrarea si voice over ar putea citi tot timpul. La asta nu isi da seama cand se schimba scrisul cum face de ex cand asculti muzica si esti pe titlul melodiei, acolo cand se schimba melodia zice si titlul melodiei urmatoare. Oricum, daca sunt oameni rabdatori si modalitatea le convine, voice over citeste oarecum pe acolo.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Am uitat sa mentionez numele programului, se numeste avplayer.
Gruia
Scrie răspuns