Discutii generale despre un posibil joc de Goalball

Despre tot felul de jocuri si competitii

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Manu
General de divizie

Discutii generale despre un posibil joc de Goalball

Mesaj de Manu »

Ne-am tot gandit acum ceva vreme, discutand cu Bogdan, ca ar fi bun si un joc de Goalball in stilul celor sportive facute de VipGamesZone.

Cred ca nu ar fi rau sa discutam aici cam cum ar trebui sa fie un astfel de joc, poate cel mai bine se face ceva atunci cand vezi ce se asteapta de la acel ceva dupa finalizare.

Jocul ar trebui sa fie in primul rand online.
In afara de sunetele care vor trebui alese cu grija, astfel incat sa sune cat mai real, ideile mele ar fi urmatoarele:
- Unul dintre cei trei jucatori sa fie alesi cu tastele 1, 2 si, respectiv, 3.
- Fiecare jucator sa aiba o portiune de teren: traimea stanga pentru 1, traimea centrala pentru 2 si, respectiv, traimea dreapta pentru 3.
- Cu sagetile se poate deplasa doar jucatorul ales la un moment dat.
- Mingea trebuie sa vina din ce in ce mai repede, astfel incat la un moment dat sa fie chiar greu de prins, ceea ce ar face posibil ca adversarul sa inscrie.
- Sa se poata ca la Super Tennis da out, asta daca, de exemplu, jucatorul din dreapta arunca mingea catre dreapta.
- Eventual sa se poata alege la risc o aruncare mai puternica, fapt care ar face posibila aruncarea mingi mai pe sus, deci prilej de penalty.
- Un astfel de joc ar fi bine sa aiba voce inregistrata, cum e la Top Speed.

Daca sunt sugestii, le astept aici, poate m-as apuca in curand de joc. Nu ar fi atat de greu de programat un Pontes Goalball, mai greu e sa fie aleasa o modalitate buna de joc, un design audio cat mai apropiat de realitate.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Bogdan_Muresan
Plutonier

Mesaj de Bogdan_Muresan »

Trebuie sa luam in calcul si faptul ca se poate arunca mingea si in diagonala. Cat despre vocea inregistrata, eu asi prefera sinteza de la super tenis, adica mycrosoft text to speak engine.
Stefan_Ilioaica
Capitan

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Pe langa modul online, ar fi destul de atragator si unul ofline, gen campionat, sa joci cu cate o tara in fiecare meci.
Stefan
Bogdan_Muresan
Plutonier

Mesaj de Bogdan_Muresan »

Buna idee Stefane. Ma gandeam sa urce treptat dificultatea turneului. Sa fie in prima faza zonale, europene si apoi mondiale. Sa incercam sa dezvoltam ceva in genul jocului de fifa. Ma refer pe ideologia de campionat, cupe si tot cea ce implica un sport de genul acesta.
Vlad_Ciotescu
Plutonier

Mesaj de Vlad_Ciotescu »

ok dar daca vreti mod offline ar trebuii se existe in pauza unde sa fie meniul in care sa apara o optiune save game sau salvare joc depinde ce limba folositi
Kov.Kriszti
Plutonier major

Mesaj de Kov.Kriszti »

Sal, intervin si eu cu niste propuneri pe aici.
Eventual cand un jucator prinde mingea cu apasarea tastei sageata in sus sa se ridice in picioare, moment in care cu sagetile stanga si dreapta sa poata fi invartit pe loc pentru a fixa locul unde sa se traga, astfel creeand sansa de autogol in caz ca jucatorul este intors la 180 grade.
Pt a da pase jucatorul care a prins mingea sa aiba 4 posibilitati de pasa cu sagetile, asta depinzand de pozitia lui, in aut, in poarta si cei doi jucatori, asta daca jucatorul este o extrema. In cazul centrului este o situatie mai dificila, el ar putea sa fie invartit sa dea pasa in autul din stanga, in dreapta, sau la cele doua extreme si in poarta.
Pentru a sti unde este centrul portii adverse in cazul sutului ar putea fi un sunet ca si cum centrul advers s-ar tot misca pe loc, sau un fasait de haine.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ideile sunt bune, voi tine cont si de ele cand ma apuc de goalball.
Sa termin cu simulatorul de picht si voi incepe si goalball-ul, adica il voi continua ca am inceput cat de cat, asa la nivel de schitare.
Important va fi sa poata fi jucat in sistem turneu, cu etape.
De asemenea va trebui sa existe neaparat, la asta tin eu, modul spectator, in care sa auzi cum se joaca stand pe o margine a terenului.
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

Totusi, un lucru nu inteleg: Golbal-ul este un fotbal adaptat pentru nevazatori. De ce ar trebui sa jucam si in mediul virtual golbal, cand putem sa jucam fotbal clasic. Mergand mai departe cu imaginatia, e ca si cum am aduce in mediul virtual concursul de lectura rapida in braille.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Mai mult pentru un joc online care sa fie stiut in general de nevazatori, interesul ar fi mai mare pentru ca sunt cunoscute regulile.
Si vazatorii joaca fifa...
Oricum, daca ar iesi bine la partea de joc online, nici nu ar mai conta ca e goalball sau fotbal, conteaza ca pentru a castiga trebuie o viteza de reactie mai buna decat a adversarului. :)

Un joc de citire rapida braille... nu cred ca ar putea fi transpus in virtual, nu am nici o idee. :lol: Oricum, acel concurs e absurd si la nivel de realitate. Cum arata sa vezi un profesor care vine sa citeasca repede. Cineva din exterior nu ar intelege ce se intampla... :)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Goal ball-ul este "accesibil" doar pentru unii nevazatori. Probabil ca majoritatea habar nu au nici ce este.
Nu ma refer doar la nevazatorii tardivi, ci si la pensionarii care si-au pierdut acuitatea vizuala datorita varstei, si care ce s-ar mai juca si ei un fotbal daca nu chiar rugby sau fotbal american. :-)

In ceea ce priveste simulatorul de Picht... nu ar fi mai simplu de facut un simulator de masina de scris obisnuita? :-))
Campus
Comandantul unitatii

Mesaj de Campus »

IonPop scrie: In ceea ce priveste simulatorul de Picht... nu ar fi mai simplu de facut un simulator de masina de scris obisnuita? :-))
Categoric ar fi fost mai usor.
Tocmai de aceea Manu face simulator de picht :D
I Tichir
Sublocotenent

Mesaj de I Tichir »

:oops: Ma gandeam, doar, ca nu e nevoie sa facem un surogat de surogat. Privit din afara, goalbalul este un joc destul de trist. Nu as vrea sa-i supar pe cei care practica acest sport si, de aceea, nu am sa merg mai departe cu descrierea. Pana la urma, ar fi bine sa renuntam la ironie si sa venim cu sugestii serioase in legatura cu acest topic. Imi este usor sa stau pe margine si sa vin cu pareri, care de care mai fanteziste.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Eu zic ca o varianta virtuala de goalball ar putea fi mai ok decat una reala, pana la urma ar fi vorba pur si simplu de un joc online de viteza de reactie.

Dupa cum zicea IonPop, ar putea fi facut si un simulator de masina de scris normala, ar trebui sa scriu pentru asta doar un manual de utilizare a tastaturii. :)
Sau sa trebuiasca schimbata banda uneori... Depinde cum ar fi facuta, cu sfera, cu disc sau simplu cu brate, din cate stiu eu sunt trei tipuri de masini de scris.
Eu am avut una Brother pe vremuri, din aceea electronica cu disc. La ea am invatat sa scriu repede. Avea chiar si tasta tab utila pentru a face tabele, mai precis coloane. :)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Si eu am cumparat o data in urma cu vre-o 16 ani, cand deja lumea incepea sa cumpere computere, o masina electronica second hand Ericsson, care arata mai degraba a computer decat a masina de scris. Avea o unitate centrala ca a unui computer, dar ceva mai mica, insa la fel de grea, si doua unitati de discheta incluse, una in care se introducea discheta cu sistemul de operare, si cealalta in care se introducea discheta pe care se puteau salva documente.
Daca s-ar fi stricat discheta cu sistemul de operare, nu as mai fi putut folosi masina de scris. Noroc ca pe atunci dischetele rezistau mult mai bine.
Avea si un monitor de sine statator, cu un picior si cu un sistem de atasare de acel picior ca o macara, incat se putea aseza monitorul in orice pozitie, iar monitorul avea in jur de 10 inch. Monitorul, la fel ca si masina de scris ofereau multe facilitati, desi de fapt intreg sistemul era o vechitura.
De scris scria cu un tip de font foarte elegant, care arata mult mai bine decat ce ofereau masinile de scris mecanice, si pe ecran textul se putea formata, salva, reincarca, ca intr-un editor de text, si tipari pe hartie cu o simpla comanda cand totul era aranjat cum trebuie.
Monitorul nu era unul de tip modern nici pentru acea vreme, nu era color, dar nici alb-negru, ci cu o nuanta verzuie ciudata.
Ce era cel mai ciudat era faptul ca intreg sistemul de operare nu era in engleza, ci in suedeza, iar eu nu stiam nici un cuvant in acea limba, asa ca am descoperit ce reprezinta etichetele editorului de text doar prin incercare. Si acum mai tin minte ca "makulera" insemna "delete", desi chiar acum am tradus cu Maestro Translate si am vazut ca de fapt s-ar traduce prin "anulare", iar "redigera" pe care abia acum vad ca il traduce prin "editare" era un fel de "open" sau "retrieve".
Cu acea masina de scris se puteau face aranjamente interesante care si cu MS Word ar fi dificil de facut. Tin minte ca am scris o scrisoare in care textul nu era aranjat in linii drepte orizontale, ci in linii ondulate, sinusoidale, dar se pastra exact aceeasi distanta intre un caracter de pe o linie si caracterul de pe linia anterioara si urmatoare, dar de aranjat se putea aranja oricum, cu niste marcaje adaugate in corpul textului.

Acea masina functiona cu niste casete cu banda, banda care probabil era asemanatoare ca mod de utilizare cu banda de la masinile mecanice, insa era o banda foarte subtire. Noroc ca odata cu masina am primit si cateva casete de rezerva, fiindca asa ceva nu se mai vindea probabil nici in Suedia.

Rotorul cu litere era detasabil, si probabil ca la vremea cand era inca moderna s-ar fi putut schimba tipul de fonturi schimband acea piesa.
Investitia in acea masina de scris a fost una profitabila, fiindca dupa ce aproape am consumat casetele cu banda si m-am plictisit de jucat cu ea, am dat un anunt in ziar si am vandut-o la un pret de vre-o doua ori mai mare decat cel pe care l-am platit pentru ea. :-)
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Si a mea, cea Brother, avea tot caseta cu banda, o utilizam prin anii 2000.
Era cu disc in sensul ca pentru a scrie o litera, se invartea foarte repede un disc pana la litera corespunzatoare.

In 2000, in Arad gaseam de cumparat casete cu banda, cam scumpe ce e drept. Se gaseau la o librarie de cartier. Stiu ca am mers sa caut gandindu-ma ca oricum nu cred sa aiba asa ceva, masina fiind adusa de cineva direct din SUA. Culmea, a raspuns vanzatoarea foarte firesc ca exista de vanzare. Probabil inca mai avea multa lume astfel de masini de scris.
Scrie răspuns