Nokia cu Symbian in prezent, asistat de Talks

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Pe Symbian Anna merge Talks ultimele versiuni.
Exista si Nokia Screen Reader, dar nu exista limba romana sau Eloquence cu italiana.
Un Talks costa 769 lei.

N70 ramane cam asa cum e, nu se pot aduce imbunatatiri.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Se pare ca, dupa cum am prevazut, a aparut vocea Simona si pentru Talks.
De acum Simona este pe 4 dintre sistemele de operare importante.
Pacat ca Eloquence ramane doar pe doua... :)
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Manu sa stii ca nici nu ma asteptam,s-aflu ceva nou legat de modelul telefonului meu.Oare cum sa procedez,sa ma descotorosesc de telefonul asta demodat?Manu nu am nici o idee cum sa fac sa public pe acel site pe care mi l-ai dat tu candva cu vanzari telefon.Voiam,sa public una/alta de telefonul meu si s-o gasi cineva sa mi-l ia....Nu stiu zic si eu acum.Vorba aia la ciocu' cu norocu'.Incercarea moarte n-are.Gandesc eu.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Eu zic ca nu ar trebui sa te mai agati de speranta ca ai vinde telefonul acela, am inteles ca e destul de subred si... e totusi cam prea vechi pentru a fi cineva interesat de el.
Oricum, daca te-ar interesa, Simona pentru Symbian aparuta nu stiu exact de unde nu merge pe N70.
Shady
Locotenent

Mesaj de Shady »

Ma rog....Nu am ce face.O sa-ncerc,sa-mi cumpar altul candva.Mai nou cat de cat.Stiu ca mi-ai spus tu de un telefon candva cu wireles.Problema e ca mie nu-mi plac cele cu touch screen ca sunt destul de sensibile si nici cele qwerty ca au taste mici.Deocamdata mai am de asteptat pana va sosi momentul oportun sa-i cical pe ai mei sa-mi cumpere alt telefon.Multa bafta si noroc.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Din fericire a aparut o noua versiune a Talks, 5.3.1 in noiembrie anul acesta, deci luna trecuta.
Ma gandeam ca l-au lasat cu totul balta, deja pe telefoanele la care s-a facut un update mai nou de februarie anul acesta, nu se mai citea in browser-ul web, sper ca acum sa fie rezolvata problema, nu am incercat inca.
Am vazut si un lucru bun, Talks stie sa preia in clipboard text. Orice text care a fost vorbit ultima data poate fi pus in clipboard cu Talks + 8 apasat lung.

Noua versiune de talks se poate gasi la link-ul pus de Vali in al saselea mesaj din acest topic, deci Control + Home si apoi de 6 ori apasat H, face ca screen reader-ul sa fie la inceputul mesajului respectiv.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Inca ceva ce ma mira.
Am instalat acum si eu versiunea demo de Talks 5.31 si, cand am apasat tasta Talks imi tot spunea Convorbiri. Se pare ca asa au tradus ei tasta Talks. Cand am apasat Talks si Key 2, a spus: "Bluetooth activat, retea 7 liniute, baterie 3 liniute.".
Se pare ca devine oficiala treaba cu Simona, astfel ca si Talks a fost tradus in limba romana ca program.
Nu stiu deocamdata ce se intampla ca nu pot intra in fereastra programului unde sunt setarile, dar mai studiez problema.
In rest, peste tot spune in romana: Daca apas Talks + 5 spune: "Volumul este x", Talks + 4 spune "Punctuatia este cateva" etc.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Asta e bine ca se mai ocupa si de talks. Cu timpul o sa apara insa alta problema, lipsa telefoanelor cu simbian. La emag sunt doar vreo 10 telefoane in oferta si cu tastatura si mai putine.
Gruia
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, probabil ca in vreo cativa ani nu vor mai prea fi telefoane noi cu Symbian, deocamdata sistemul de operare este programat sa fie intretinut pana in 2016.
Pana atunci cine stie ce se mai intampla... Sunt sigur ca vor pune la dispozitie in cele din urma si cei de la Apple pentru iOs un API pentru creare / integrare de voci, astfel incat sa ajunga acolo macar ESpeak-ul.
Mai e si Android-ul care e totusi o solutie utilizabila.

Ma bucur totusi ca cei de la Nuance nu au lasat balta Talks-ul si il mai aduc la zi cu versiunile de Symbian care tot apar, ar fi bine sa faca lucrul asta pana mai este Symbian.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

S-a lamurit si problema limbii romane a Talks-ului.
Se pare ca au tradus programul in limba romana, daca tot a aparut Vocalizer Simona.
Problema e ca in varianta demo de 30 de zile nu functioneaza la parametri standard: nu este luat in considerare dictionarul care ar inlocui diacriticele cu corespondentele nediacritice si nu se poate intra in Talks pentru setari.
Asadar, daca vrea cineva sa utilizeze Talks in varianta demo de 30 de zile, trebuie sa isi puna telefonul pe limba engleza pentru a beneficia de toate avantajele.
Daca este cumparata versiunea completa a Talks, deci un serial la vreo 800 de lei, 769 la Anjo, va functiona cum trebuie si cu telefonul setat pe limba romana.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Manu scrie: Daca este cumparata versiunea completa a Talks, deci un serial la vreo 800 de lei, 769 la Anjo, va functiona cum trebuie si cu telefonul setat pe limba romana.
Salut,
Am actualizat preturile pe cursul lirei sterline (furnizor din UK) si la cursul zilei de azi este 819 lei. Pretul in lire este de 150 de lire sterline.
Eu totusi raman la problema mea: nu exista trial de 30 de zile cu Vocalizer Simona, cel putin nu la nuance.com, si niciun dealer Nuance nu anunta oficial pe website Simona pentru TALKS...
Numai bine,
Andreea
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

La Nuance tot timpul actualizarile au venit tarziu, cred ca nici nu si-au batut capul prea mult, pentru ei fiind aproape tot una daca e sau nu si limba romana.
De multe ori la TalkNav aparea un Talks nou, dar pe site la Nuance nu se anunta nimic.
Raman la idea mea, Talks este la Nuance asa o camera intr-un colt de etaj, mai sunt si ei pe acolo din inertie.
Ca mari creatori de software, se bazeaza mai mult pe dealeri, poate ca pe ei ii si incurca sa aiba contact direct cu clientul. De tari din acestea cu rata mare de piratare le e probabil mai frica, de aici catre est fiind in general cel mai posibil sa apara o versiune crackuita.

Exista si posibilitatea sa nu considere varianta finala de Talks cu limba romana, or mai fi tinand-o la teste pana e totul gata, adevarul e ca traducerile sunt pe alocuri putin ciudate: pentru "Speak upercase is yes (or) no", setarea efectuata prin apasarea Talks + 2, spune: "Vorbeste partea de sus este da (sau) nu"; pentru "Use spelling alphabet", setarea efectuata prin Talks + 3, traducerea este "Foloseste alfabetul", deci ceva neclar.
Se pare ca au bagat la traducere cu Google Translate toata treaba. Unde pui ca ceasul este anuntat deocamdata ca inainte: "It is 18:22 on 22 decembrie 2012", luna era in romana si inainte, nu tine de Talks ci de sistem.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

E cel mult un beta, mai ales ca dealerii din Europa de vest cu care am discutat nu stiu nimic de el. TalkNav nu are Simona, Comproom nici ei, etc. De fapt, nu apare pe siteul nici unui distribuitor oficial de TALKS.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Pentru cei care mai sunt interesati, prin februarie a aparut Talks 5.50 cu ceva imbunatatiri pentru diverse telefoane si unele aplicatii.
Spun ei acolo in documentul de prezentare a ceea ce e nou ca Nuance continua sa suporte Symbian, dar nu mai are intentia sa faca un alt screen reader pentru telefoane. Se implica in continuare in dezvoltarea Mobile Accessibility impreuna cu Code Factory. Mai anunta si ca au creat nu stiu ce tastatura accesibila pentru Android, numita Android Swype.

Cine vrea noul Talks si documentele auxiliare, ele se gasesc la link-ul urmator:
Index of /downloads/Nuance Accessibility/Symbian/3rd & 5th Edition Handsets
Scrie răspuns