Modificarea numarului de utilizatori inregistrati
Moderator: Manu
-
- Colonel
Modificarea numarului de utilizatori inregistrati
Salut!
Nu intrati in panica daca vedeti ca, din cand in cand, numarul de utilizatori inregistrati pe forum scade in loc sa creasca. Nici macar daca scade drastic. Nu e nimic in neregula, doar am sters eu spammer-ii care se inregistreaza pentru a obtine o crestere a rangului in diverse motoare de cautare.
Ma gandeam ca datorez o explicatie pentru reducerea numarului de utilizatori de la 35 la 14
Numai bine,
Andreea
Nu intrati in panica daca vedeti ca, din cand in cand, numarul de utilizatori inregistrati pe forum scade in loc sa creasca. Nici macar daca scade drastic. Nu e nimic in neregula, doar am sters eu spammer-ii care se inregistreaza pentru a obtine o crestere a rangului in diverse motoare de cautare.
Ma gandeam ca datorez o explicatie pentru reducerea numarului de utilizatori de la 35 la 14
Numai bine,
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Oh, foarte bine ca i-ai sters. Erau o gramada deja. Chiar ma uitasem data trecuta cand am intrat pe forum la lista noilor membrii si nu intelegeam ce e cu ei. Dar mie mi-ar fi fost mila sa-i sterg, ca ma gandeam ca poate, cine stie, o fi printre ei vreunul care chiar vrea sa discute pe forum. Insa daca nu a scris nimeni dintre ei mesaje inseamna ca erau intrusi
-
- Colonel
De obicei poti sa-ti dai seama daca sunt sau nu intrusi uitandu-te la 3 chestii:
1. Ce au completat la tag-ul www -> toate chestiile cu trama..info, enlarge-your-....com si asa mai departe sunt clar inregistrari spam
2. Verifici din panoul de admin daca au activat conturile. Daca n-au activat, adresa de email nu e valida si iar sunt spammeri
3. Tot din panoul administratorului le verifici adresa de mail. Am mari dubii ca un om care chiar vrea sa discute serios pe forumul pontes vine cu adrese de genul @123-fxqwq.ru
Cand reusim portarea pe celalalt server voi instala un script care sa-mi stearga dintr-o singura comanda toti utilizatorii care nu au validat inregistrarea, ceea ce va simplifica mult procesul. O sa adaug tot atunci si un script care sa permita stergerea unui utilizator direct din lista membrilor sau din mesajul pe care l-a scris. Vom inlocui altfel calea Panoul administratorului -> Membri -> Selectare membru -> Stergere -> OK cu ceva mai simplu: apesi pe butonul de stergere membru si gata.
De acum incolo, daca se posteaza vreun mesaj spam luati-i IP-ul inainte de a-l sterge. Ii pot bloca accesul la forum daca stiu IP-ul si scapam de reinregistrare.
Numai bine,
Andreea
1. Ce au completat la tag-ul www -> toate chestiile cu trama..info, enlarge-your-....com si asa mai departe sunt clar inregistrari spam
2. Verifici din panoul de admin daca au activat conturile. Daca n-au activat, adresa de email nu e valida si iar sunt spammeri
3. Tot din panoul administratorului le verifici adresa de mail. Am mari dubii ca un om care chiar vrea sa discute serios pe forumul pontes vine cu adrese de genul @123-fxqwq.ru
Cand reusim portarea pe celalalt server voi instala un script care sa-mi stearga dintr-o singura comanda toti utilizatorii care nu au validat inregistrarea, ceea ce va simplifica mult procesul. O sa adaug tot atunci si un script care sa permita stergerea unui utilizator direct din lista membrilor sau din mesajul pe care l-a scris. Vom inlocui altfel calea Panoul administratorului -> Membri -> Selectare membru -> Stergere -> OK cu ceva mai simplu: apesi pe butonul de stergere membru si gata.
De acum incolo, daca se posteaza vreun mesaj spam luati-i IP-ul inainte de a-l sterge. Ii pot bloca accesul la forum daca stiu IP-ul si scapam de reinregistrare.
Numai bine,
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Nu stiu ce se intampla, dar unii membri au avut probleme la crearea unui nume de utilizator. E pacat ca Yahoo-ul asta considera ca Spam chestii care uneori nu prea au cum sa fie. Le vine la multi in Bulk mesajul de confirmare. O solutie cred ca ar fi sa fie un nume de utilizator nou al forumului activat de catre admin, dar... problema e ca unii poate au ceva de spus chiar in acel moment, in urma lecturarii unor lucruri si oricat de des ar intra administratorul pe aici... tot nu se nimereste sa fie dupa doua trei minute de la crearea contului; apoi... persoana uita de intentie. Ar trebui sa fie mentionat pe undeva pe la crearea contului ca cei care isi creeaza un nume de utilizator sa se uite neaparat si in folderul SPam/Bulk pentru a gasi mail-ul de confirmare.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Colonel
Username-ul activat de admin nu ar schimba cu nimic situatia. In momentul in care adminul activeaza un user, userul primese un mail in care i se spune ca a fost activat contul, mail care se va duce tot in bulk. Voi adauga mesajul cu verificarea in bulk, presupunand ca cineva chiar citeste chestia cu "Va multumim pt inregistrare. Contul dv este inca inactiv...". Ma ocup maine de chestia asta.
Andreea
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
-
- Colonel
Am modificat mesajul legat de activarea contului adaugand precizarea:
Am nevoie de traducerea acestui paragraf in italiana, franceza si germana pentru celelalte limbi ale forumului.Atentie: in cazul utilizatorilor care au mail la yahoo, gmail, hotmail mesajul care contine cheia de activare ar putea ajunge in folderul Bulk. Va rugam sa verificati si acest folder.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Am tot urmarit in ultimul timp spamerii. Este ciudat cat de multi se inregistreaza in ultimul timp. Apar uneori cate patru/cinci in decurs de o ora dupa ce Andreea se chinuie sa ii stearga. La forumul de la limbalatina.ro se inscriu totusi mai putin, cred ca solutia a fost interzicand conturile de mail de pe la @yahoo.co.uk si altele care se observa ca sunt folosite mai des. Acum sunt unii cu adrese de mail @yahoo.com si @gmail.com, pe astia chiar nu am cum sa ii opresc. Pacat ca nu exista un modul la phpBB-ul asta care sa permita stergerea unui utilizator spamer si de catre moderatori, ar scuti mult din munca.
-
- Colonel
Sunt oprite destule clase de adrese. Nu-mi pot permite sa opresc @yahoo.co.uk pentru ca nu e chiar asa nefolosit de oameni. In plus, nu prea am spammeri de pe co.uk, mai multi sunt de pe alte domenii pe care le tot interzic.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
@yahoo.co.uk era doar un exemplu, acesta era domeniul cu cei mai multi spameri la limbalatina.ro si l-am oprit. Oricum, nu stiu cum se face de sunt atatia de multi la forum.pontes.ro, apar foarte rapid... De fapt e vorba de lipsa codului de confirmare, aclea din imagine. Asta este, e o munca in plus si gata.