Setari Windows Explorer

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Claus
Capitan

Setari Windows Explorer

Mesaj de Claus »

Va salut pe toti,
curiozitatea e buna si ea la ceva, daca nu sttrica nimic din ce nu esti capabil sa repari.
Hibele au inceput cand nu puteam lansa din clientul de mail un link; zicea ca nu are asociat un program corespunzator actiunii.
am umblat eu pe unde m-am priceput, prin control panel set default program, si intr-un fel s-a reparat treaba.
Acum insa nu imi mai lanseaza ftp-urile in windows explorer, ci in internet explorer, vezi ftp-ul a n r.
asta inseamna ca nu il poti accesa de fel. are cineva idee ce ar trebui sa fac?
in optiunea aratata mai sus la explorer, nu am o lista intreaga de bife pe care sa le dau sau nu.
va multumesc
Campus
Comandantul unitatii

Mesaj de Campus »

Salut
Apesi tasta start si scrii Default. La rezultate ar trebui sa iti apara default programs, daca nu apare te plimbi cu sageata n jos pana gasesti. Daca apare dai enter apoi mergi cu tab pana la set your default programs, il deschizi si astepti sa se incarce. Cu sageata in jos mergi pana la Internet explorer apoi cand ai ajuns aici mergi cu tab pana la Choose defaults for this program. Dai spatiu sa il deschida si mergi in jos pe lista aia pana treci de protocols si ajungi la FTP . Ai grija sa fie debifat acolo ftp apoi cu tab mergi la butonul Save si il apesi. Apoi inchizi fereastra si verifici daca mai apare problema.
De regula lumea foloseste un client de ftp separat. Total commander sau filezilla sunt foarte bune. Nu stiu cat e de accesibil dar mie filezilla imi place foarte mult.
Apropo de serverul anr, in ultima vreme am tot avut probleme cu el. Acu o saptamana nu imi afisa continutul directoarelor chiar daca am incercat si de pe telefon si de pe calculator iar in momentul scrierii acestui mesaj nu functiona deloc.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Pana prin 10 cred ca nu se mai ocupa nimeni, o fi picat serverul de la sine. Din pacate se ocupa doar o persoana de toata sandramaua; sambata am fost la nunta lui Stefan, deci... inca mai e putin pana isi revine si ajunge la Bucuresti sa remedieze. :)
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

multumesc pretenilor Campus si Manu, am facut setarile respective, de altfel nu era bifat ftp, am instalat si 3 clienti de f t p, filezilla, wincp si softul configurat de stefan la a n r.
nici cu unul nu se conecteaza.
la voi merge server-ul?
merci pt ajutor, daca mai stiti ceva cum as putea sa scap de setarea aia spuneti-mi va rog...
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Nu, nu merge. Am incercat cu WinSCP.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Am scris mai sus, pana in 10 mai mult ca sigur ca serverul ANR nu va functiona, administratorul este in concediu, iar serverul este un calculator simplu acolo la sediu.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Oricum, dupa cate am vazut pe site-ul web al ANR, nici carti noi nu au mai fost incarcate de destul de multa vreme, asa ca... daca acesta este scopul accesarii serverului FTP, nu este o problema ca nu functioneaza :-)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Am tot incercat sa accesez serverul FTP al ANR in ultima vreme, dar fara succes.
Am vazut chiar ca pe site-ul ANR pe pagina http://biblioteca.anvr.ro/ghid_ftp.php?do=ftpc scrie ca putem folosi adresa ftp.anvr.cjb.net sau ftp.anvr.ro sau direct adresa de IP.
Am reusit insa sa ma conectez la server dupa ce am schimbat numele host-ului ftp.anvr.cjb.net cu ftp.anvr.ro, asa ca asta era problema.
In caz ca folositi vechea adresa, poate ca va ajuta daca veti face aceasta modificare...
Scrie răspuns