SOS, ajutati sa salvam voievodate.ro

Despre tot felul de jocuri si competitii

Moderator: Manu

Kov.Kriszti
Plutonier major

SOS, ajutati sa salvam voievodate.ro

Mesaj de Kov.Kriszti »

Sal, am creat acest subiect pentru a va indemna sa va inscrieti cat mai multi intr-un joc care nu are cum sa nu va placa, se gaseste la http://voievodate.ro Va rog inscrieti-va cat mai multi pt ca jocul are nevoie de jucatori, altfel va fi desfintat si este pacat sa se duca asa un joc frumos!
Ca sa va zic pe larg despre ce e vorba cititi mai jos:
este un joc in care esti un om in evul mediu si traiesti in unul dintre cele trei voievodate ale romanilor, sper ca stiti de la istorie, si fiecare voievodat este vasal cate unui imperiu. In joc poti fi razboinic sau cetatean. Dar mai multe puteti afla daca va inscrieti pe http://voievodate.ro!!!
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

salut cristi. am inceput sa joc si eu jocul de ceva vreme si sunt foarte incantat de el. am citit ca se va dezvolta si mai mult in viitor.
te-am vazut si pe tine prin joc. cum ai reusit sa ai asa nivel mare? eu joc de vreo 2 saptamani si deabia am nivelul 3. si ma antrenez destul de des in cazarma.
daca ai putea te rog sa ma ajuti si sa imi dai niste sfaturi.
eu sunt razboinic momentan in joc si am 2 loturi de teren deja. am scos un castig frumusel de pe unul asa ca mi-am mai luat inca unu.
Kov.Kriszti
Plutonier major

Mesaj de Kov.Kriszti »

Deci e foarte simplu, in forumul intern la anunturi este o discutie cu oferte din piata, si acolo un topic cu resurse, postezi acolo un mesaj cum ca vinzi struguri si in curand cam in cateva ore te poti astepta sa fi contactat de jucatori care doresc struguri, dupa aceea daca iti convine pretul incepi sa iti cultivi loturile cu struguri si dupa ce recoltezi vei chema cumparatorii sa t-il cumpere venind la tine in cetate. Asta este o sursa de venit foarte banoasa, sunt si altele insa doar dupa ce vei mai creste in nivel, adica producerea si vanzarea de bauturi catre jucatorii care detin societati exportatoare. Pt a putea face bautura ai nevoie de velnita care se poate crea doar la nivel 10. Nivelul ar cam trebuii sa iti creasca cam odata la 3 sau 4 zile secretul e sa muncesti, antrenamentul aduce si el experienta insa eu am muncit mult casa ajung la nivelul 47 care este totusi un nivel mic. Spor la joc si daca ai ceva nelamuriri nu ezita sa ma contactezi, userul meu este kovacskriszti si am domiciliu in cetatea Sibiu. Daca locuiesti in Cluj il poti contacta pe Akella parcalabul cetatii care este un foarte bun jucator si are idei foarte bune si este apreciat prin voievodate!!!
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Iata un joc care m-ar putea interesa si pe mine. Este o modalitate foarte buna de a invata un pic de istorie fara nici o obligatie. Cel putin cei trei voievozi nu vor fi uitati miciodata. Daca as fi prof de istorie v-as da un zece pentru jocul asta.
Gruia
Kov.Kriszti
Plutonier major

Mesaj de Kov.Kriszti »

Poate puneti o vorba buna la doamna profesoara Simina.
Kov.Kriszti
Plutonier major

Mesaj de Kov.Kriszti »

Sal, revin la subiect ca sa va destainui mai multe din joc, si anume partea politica. Si voi incepe cu distinctiile mai inferioare:
Vistierul este ales intr-o cetate de catre cetatenii cetatii respective prin vot daca este cercetata tehnologia democratiei cel putin la nivel 3, vistierul poate fi orice tip de jucator.
Hatmanul este ales de catre populatie ca si vistierul insa poate fi doar un razboinic.
Spatarul este ales de cetateni si poate fi orice tip de jucator.
Parcalabul este ales de cetateni si poate fi orice tip de jucator.
Judecatorul este ales de cetateni insa acest lucru inca se clarifica cu administratorii jocului.
Atributiuni:
Parcalabul este un fel de primar deci in concluzie cel mai important din sfat
Hatmanul este un fel de comandant al armatelor de atac.
Spatarul este un fel de comandant al armatelor de aparare.
Vistierul este un fel de trezorier deci se ocupa cu bunastarea financiara a cetatilor.
Judecatorul judeca cazurile de la tribunal dintre cetateni.
Starostele respectiv marele maiestru al unei bresle sau ordin militar este un om ales de adunarea mesterilor respectiv maiestrilor si reprezinta respectiva breasla, ordin in sfatul domnesc.
Sfatul domnesc alege capitala si voievodul unui voievodat. Voievodul poate fi ales doar din oameni din sfat.
Sfatul este alcatuit din cei trei mesteri, croitor brutar mestesugar, si mari maiestrii din ordinul dragonului templier si teuton. In afara de acestia in Sfat se mai afla cei patru parcalabi din cele mai importante patru cetati dupa nr de locuitori. Orice decizie in Sfatul domnesc se ia cu un raport de minimum 7 voturi pentru. Voievodul poate vedea in timpul asediilor care cetati din voievodat sunt asediate, poate fixa pretul unui titlu nobiliar si alte chestii pe care va trebuii sa le descoperiti singuri inscriandu-va la adresa
http://voievodate.ro
Spor la joc si nu ezitati sa ma contactati la userul kovacskriszti!!!
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

am gasit si o parte foarte naspa a jocului. daca nu esti activ timp de 14 zile ti se sterge contul si daca nu esti activ 3 zile pierzi un nivel. eu tocmai am fost plecat pentru o saptamana si am pierdut doua nivele.. asa ca sunt iar la nivelul 1.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Si in plus pentru crearea contului mai este nevoie si sa rezolvi un Captcha, care are o varianta audio dar aproape de neinteles, desi pentru un astfel de site care mai are si atat de putini utilizatori acel Captcha este absolut inutil fiindca protejarea impotriva robotilor care expediaza formulare s-ar fi putut face si cu o varianta mai accesibila.
(Si in plus pe cel care a creat acel site nici nu il intereseaza de problemele orbilor legate de Captcha chiar daca a fost informat despre ele...)
Kov.Kriszti
Plutonier major

Mesaj de Kov.Kriszti »

Vali, exista in setari modul vacanta.
In legatura cu Kaptkha nu stiu exact cum sta treaba dar nu e foarte greu. In rest eu tind sa cred ca totusi pe Miraur il intereseaza. Jocul este total accesibil, astfel dovedind contrariul spuselor lui Ion Pop.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Daca nu sti cum sta treaba cred ca ar fi bine sa nu iti dai cu parerea ca nu este greu. Mai intai ar fi bine sa incerci sa creezi singur un cont si sa vezi daca reusesti sa intelegi varianta audio Captcha.
Iar fara a putea crea un cont acel joc nu este deloc accesibil fara ajutorul cuiva care vede.
Orbii din Romania se plang de lipsa multor elemente de accesibilitate in multe domenii, insa nu protesteaza niciodata si prefera sa se bazeze cand pot pe ajutorul celor care vad, iar unii fac pe desteptii ca sa arate cat de potenti sunt ei chiar daca sunt orbi, in loc sa protesteze oricand se face o discriminare voita a celor care vad de cei care nu vad.
Stefan_Ilioaica
Capitan

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Ma scuzati, dar ati auzit de webvisum?
Aceasta este solutia miraculoasa. WEBVISUM!
Scuze ca am fost prea dur sau altceva, dar bine ar fi sa se mai cerceteze unele chestii inainte de a sari asa ca din pusca si de a tranti niste cuvinte fara rost aici.
Nu cred ca este greu sa deschizi 2-3 minute mozilla, iti rezolvi codul si gata.
PS: Eu mi-am facut contul de unul singur. So...
o zi buna,
Stefan
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ideal ar fi sa fie codul audio inteligibil, WebVisum ne poate lasa balta oricand.
E bine ca este Webvisum, dar se pare ca multi dintre nevazatori nu prea agreaza solutia, considerand ca nu inseamna o accesibilizare, atata vreme cat nu poti folosi site-ul la fel ca ceilalti. De exemplu pe Mac probabil ca nu exista Webvisum, caz in care ei nu pot sa isi faca un cont.
E greu de decis aici cum e mai logic si mai bine, pana la urma si calculatorul il folosim cu JAWS, o solutie externa sistemului de operare.

Ce e sigur e sigur: cui ii place tare jocul, il va juca indiferent de obstacole, in cel mai rau caz apeland la ajutorul unui vazator in situatiile mai grele, la fel ca in multe alte situatii care infrumuseteaza viata de orb.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Sigur ca da, daca un un orb chiar doreste sa joace jocul, poate apela la un vazator ca sa il ajute, dar tocmai aceasta este problema, faptul ca chiar in domeniile in care independenta orbilor poate fi oferita extraordinar de simplu, orbilor li se impun bariere fara nici un rost.
Fiindca Captcha pentru un site cu atat de putini utilizatori ca acel site este absolut inutila.

Teoretic orbii pot sa isi asigure independenta oricand, ori folosind un program ca Webvisum care nu functioneaza intotdeauna si dupa cum ai spus, nu functioneaza pe toate platformele, ori apeland la ajutorul unui vazator, insa important nu este sa accesezi un site sau altul, un joc sau altul, iar daca nu reusesti ceva sa te multumesti cu ce poti, ci important este sa contribui la asigurarea independentei pentru orbi si in Romania unde nu exista legi in acest sens.

Inteleg ca pentru un copil este important sa joace jocul si nimic mai mult, dar pentru o persoana matura este mai important sa ii informeze pe proprietarii de situri in ceea ce priveste accesibilitatea si sa contribuie in mod pozitiv pentru intreaga comunitate de orbi chiar daca nu este interesat de un anumit joc daca acel poate fi usor facut accesibil si pentru orbi, nu doar sa isi rezolve in mod egoist problema cerand ajutorul unui vazator si apoi sa spuna ca este normal si bine sa existe o astfel de discriminare doar pentru ca unii dintre orbi pot sa apeleze la altcineva ca sa le rezolve problema.
Kov.Kriszti
Plutonier major

Mesaj de Kov.Kriszti »

Ok, acuma am descoperit un joc care este 99% accesibil si totusi este criticat, iar alte jocuri care sunt accesibile in proportie de 50 60 70% nu sunt criticate. Deci nu inteleg ce se face atata valvataie pt un amarat de cod care trebuie scris odata in viata. Eu in viata mea decand joc jocuri browser based, si am jucat extrem de multe jocuri, nu am gasit decat 1 maximum doua jocuri care sa fie lafel de accesibile ca si voievodate. Deci in concluzie cui nu ii place sa nu se joace. Nici eu nici admini jocului nu obligam pe nimeni. Insa pe cei care se vor inregistra ii voi sustine cu tot ce voi putea, userul meu este kovacskriszti si astept mesajele voastre in joc.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Pai acuma sa ma bag si eu un pic desi cred ca ar trebui sa ne mutam in alta parte cu subiecte de genul asta. Ar trebui pusa in discutie chiar compania microsoft care desi e obligata sa isi faca produsele accesibile , mu le face. Sistemul de operare are un narator jalnic ce sa mai zicem ca acelas produs numit narator nu e capabil sa citeasca in propriile produse. O sa zica ca avem jaws, da legea in state cred ca e alta sa vinzi ceva accesibil. Daca de la asa firma mare avem asa rezultate jalnice, ce sa mai vorbim de un banal joc. Sa lasam copii sa se joace si sa avem acces mai intai sa avem produsele de baza accesibile, adica am luat produsul din magazin si merge fara sa ma straduiesc sa mai fac rost de la baieti descurcareti de jaws ca e prea scump.
Gruia
Scrie răspuns