Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Cam care ar fi pentru un orb avantajele utilizarii unui Mac in comparatie cu un PC?

Sti cumva daca linia de comanda este accesibila pentru cititorul de ecran pentru Mac la fel cum este cea de sub Windows?
Mersi.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Pai nu stiu daca ar fi avantaje fata de utilizarea windows. eu pur si simplu am vrut sa incerc altceva. Avantaj ar fi ca exista cititorul de ecran inclus care citeste foarte bine si pentru cei interesati are si limba romana. In privinta celei de a doua intrebari nu prea stiu sa raspund ca nici in windows nu am folosit. In rest merge foarte bine.
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Altii care folosesc Mac spun ca este accesibil, dar nu chiar la fel de accesibil ca Windows-ul cu JAWS si as fi curios sa stiu care sunt acele probleme de accesibilitate.
Sistemul de operare este bazat pe BSD care este un sistem mai sanatos decat Windows, dar daca exista probleme de accesibilitate... ca de compatibilitate cu sistemele folosite de majoritatea sigur exista, atunci nu prea merita efortul.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Deocamdata eu nu am intilnit mari problème de accesibilitate. Pe internet imi citeste la fel de bine ca jaws. Clientul de email este perfect accesibil. Yahoo messenger merge deasemenea perfect, la fel si skype. Playerele pentru muzica sunt la fel perfect accesibile. Probleme ar fi cu editoarele de text ca nu sunt asa complexe ca word, adica pe cel care il folosesc eu merge bine da nu stiu inca de ex cand inserez un tabel cum intru in el. Deasemenea se pot folosi bine programele pentru torente si dc++. Daca ar fi o chestie care pe mine ma incanta foarte mult este zgomotul inexistent si faptul ca are o placa de sunet excelenta.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Daca spui ca ai cunostinte care folosesc mac, nu poti sa ai intrebi ce softuri folosesc. Na refer la editoare de text sau editoare audio. Eu m-am chinuit o zi intreaga sa gasesc un program pentru dc++ deoarece se numeste cu totul altfel. E destul de greu sa iti cauti de unul singur toate chestiile astea cand nici nu esti prea priceput.
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Nu am cunostinte care folosesc Mac, fiindca le-as fi intrebat, ci am vazut ce spun altii pe diverse liste de discutii, insa persoanele respective nici nu sunt orbi, asa ca nu au problemele pe care le avem noi.
Pentru vazatori e clar ca in functie de scop, pentru multe domenii Mac si Linux sunt mai bune decat Windows, insa pentru noi... totul se limiteaza la cat de accesibile sunt programele de care avem nevoie, de aceea sunt si eu curios care sunt acele programe si cat sunt de accesibile in comparatie cu corespondentul lor pentru Windows.

Sincer sa fiu, nici nu prea ma pot baza pe ce spun alti orbi despre accesibilitatea altor sisteme decat Windows, fiindca daca ii intrebi pe unii utilizatori de Linux cat este de accesibil Linux, mai toti spun ca este foarte accesibil, si ca poti face si aia, si ailalta, doar ca eu am facut cateva teste, si nu e chiar asa.

Pentru moment cred ca abia atunci ar fi potrivita o schimbare, cand as auzi mai multe opinii ale unor orbi despre un alt sistem de operare, care sa spuna ca respectivul sistem este evident mai accesibil decat Windows. Pana atunci, cred ca alte sisteme de operare sunt potrivite doar pentru cei care au timp liber si curiozitatea sa testeze, nu pentru cei care vor o solutie mai buna care sa creasca productivitatea.
Asa ca sunt interesat de orice aud de bine despre alte sisteme de operare, fiindca Windows devine din ce in ce mai prost pentru activitati profesionale si din ce in ce mai bun pentru distractie.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Nu stiu exact daca aici ar trebui sa scriu, da eu am descoperit lucru pe care il vreau sa il scriu folosind un mac. Poate ati descarcat si voi fisiere cu extensia .ape insotite de un alt fisier .cue. Chestia interesanta eca daca am dat deschide pe fisierul ala ciudat .cue, playerul vlc l-a deschis implicit aratandu-mi implicit toate melodiile care erau in fisierul .ape, ne mai fiind nevoie de nici o impartire sau de convertire.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

salutare, Revin si eu cu o rugaminte pentru cei care se pricep mai bine la scormonitul pe internet. As avea nevoie de un driver pentru scaner benq pentru mac. Eu am cautat si nu am gasit. Poate totusi exista pe undeva vreo solutie si nu am gasit eu. Multumesc anticipat.
Gruia
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Salut,
Am si eu de ceva vreme un IPhone, dar inca nu mi-am pus sim-ul in el. Deocamdata il folosesc ocazional pentru net.
Multumesc Gruia pentru tot ce ai postat aici. Mi s-a mai luminat si mie mintea si sper ca o sa pot face mai multe pe IPhone.
Am vazut ca ziceai pe undeva ca skype si messengerul sunt incluse in el. Unde le pot gasi? Eu ma tot chinuiam sa le descarc, dar abia de ieri am cont si nici asa nu reusesc...
O alta intrebare: Am descarcat o aplicatie pe computer si nu stiu cum sa o transfer in IPhone. S-a pus implicit in folderul ituns, dar nu stiu ce sa fac mai departe.
Merci mult.
Carmen
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Daca am zis ca mes si skype sunt incluse am gresit. Trebuie descarcate. Eu nu am descarcat niciodata programe pe computer. Mie mi s-a parut mult mai simplu sa le iau direct cu iphone. cu magazinul de pe calculator nici acuma nu ma descurc.
Gruia
Marik
Sergent major

Mesaj de Marik »

CarmenT scrie: O alta intrebare: Am descarcat o aplicatie pe computer si nu stiu cum sa o transfer in IPhone. S-a pus implicit in folderul ituns, dar nu stiu ce sa fac mai departe.
Merci mult.
Carmen
Vezi ca ai butonul Sync cu iphone, il gasesti in arborele cu numele telefonului.
Poti scrie mai multe, pe aici si cine stie, poate te putem ajuta, eu folosesc itunes mai mult...
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Multumesc de raspuns, dar nu am inteles ce ttrebuie sa fac. Poti explica mai pe-ndelete? :? :oops:
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Atunci cand esti in itunes mergi pana unde apare iphone. Dupa aia dand cu tasta tab o sa iti apara vreo noua butoane practic de stare cum ar fi rezumat, informatii, tonuri, aplicatii etc. Selectez chestia care te intereseaza si dupa vreo cateva taburi poti seta ceea ce vrei sa faci. De ex la aplicatii poti alege sa se sincronizeze automat sau nu. Dupa ce ai selectat de ex sa se sincronizeze automat dai cu tabul pana la un buton aplica sau sinc depinde apare diferit nu intotdeauna acelas. Problema e ca, daca dai sa sincronizeze automat, el isi va copia toate programele de pe iphone pe calculator si invers. Daca dupa aceea daca ai sters vreun program de pe calc din aplicatii, la urmatoarea sincronizare se va sterge si de pe iphone. daca nu e clar mai intreaba.
Gruia
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Cred ca o sa te rog, Gruia, sa ne intalnim cand ajung acasa si sa-mi arati cum se face, ca ma depaseste total. Nu gasesc nici un iphone in itunes. :(
Marik
Sergent major

Mesaj de Marik »

Ar trebui sa gasesti pe arborele principal din itunnes in momentul in care te conectezi (prin cablu sau sync cu itunes prin wi-fi din telefon, - configurati-general - sincronizeaza cu itunnes prin wifi), un folder pe care sa scrie ceva de genul Carmen's iphone. Aici dai tab pana ajungi la un buton pe care scrie sync, si astfel ti apare acea aplicatie in telefon.
Asta ar fi cu acea aplicatie, in timp vei invata mai multe, nu e greu stai linistita....
Scrie răspuns