Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Si daca va fi cineva cu iPhone interesat de carti din biblioteca... ar fi bine sa afle si numele acelui program... :lol:
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Programul se numeste Wordtopdf.
in ceea ce priveste multimea celor cu iphone, cred ca se reduce la numarul degetelor de la o mana.
Gruia
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Vor mai aparea ei in timp. Este oricum cel mai accesibil telefon pentru nevazatori, daca se ia in calcul multimea operatiilor care pot fi facute.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

sal, m-am gandit sa pun linkul urmator pentru a vedea si avantajele politicii celor de la apple, nu doar dezavantajele.
http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/af ... e-9188439/
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Cred ca din greseala ne-ai dat un alt link. :-)
In acel articol am gasit doar informatii despre un dezavantaj al libertatii oferite de Android, nu de avantaje oferite de Apple.

Faptul ca impiedica libertatea deci si pe cei rai este acelasi avantaj ca si protectia oferita de puscarie infractorilor.

Este mai buna libertatea cu toate pericolele ei de care te poti feri decat o politica de genul celei aplicate de Apple sub pretextul protejarii utilizatorilor.

Eu cred ca principalul avantaj al iPhone este faptul ca pentru orbi este mai accesibil.
AurelioMuth
Sergent

Mesaj de AurelioMuth »

Salutare, eu folosesc iPhone de 1 an si pana acum sunt foarte incantat de el. as vrea sa vin cu cateva completari. in ce priveste scrisul am dobandit o viteza destul de buna pentru ca exista modalitate de scris la atingere. inseamna ca stiind cum sun pozitionate literele asa cum le stim pe tastaturi normale atingi cu degetul, si la ridicarea acestuia litera ramane scrisa. cat priveste program de gps eu folosesc ariadne gps pentru a sti unde ma aflu intr-un anumiti moment. varianta noua are si posibilitatea de a salva pozitii favorite ca si la loadstone. folosesc aroundme pentru a gasi orice magazin, farmacie, restaurant etc din apropiere si mai folosesc maps care este original de la apple pentru a crea un parcurs.

in ceea ce priveste fonoteca pontes, din pacate noua variante a fonotecii nu imi merge. nu stiu din ce cauza. sunt curios daca lui Gruia ii functioneaza.

in rest sunt convins ca oricine isi va lua un iPhone va fi foarte multumit. eu reusesc sa gasesc cam orice program folositor. doar cu scanatul e mai greu pentru ca iti trebuie mult exercitiu si oricum o carte nu cred ca va fi posibil de facut. poate in viitor vom putea conecta cu ajutorul bluetooth-ului un scaner si va fi o alta mancare de peste.

pe curand!
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

In ceea ce priveste fonoteca pontes, in preferinte ar trebui sa pui pe playlist m3u. Totusi si dupa aceasta operatie nu prea merge deoarece se intrerupe dupa 40 minute. Cum nu putem derula in apropierea celor 40 minute, atunci nici o sansa. Fonoteca se intrerupe si pe calc.
In ceea ce priveste scrisul, eu folosesc o tastatura bluetooth care merge foarte bine.
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Apropos de fonoteca, ca nu am mai testat-o de foarte mult timp, stiti cumva daca s-a pus acel link catre ultimele fisiere incarcate?
Pentru mine fara acel link este ca si cum nu ar mai exista fonoteca, fiindca ia prea mult timp sa iau la rand piesele iar apoi sa imi dau seama ca am ascultat piesa curenta si sa trec la urmatoarea...
Campus
Comandantul unitatii

Mesaj de Campus »

Tocmai am adaugat listele cu ultimele piese adaugate in fonoteca.
Am reusit sa identific problema care impiedica aparitia acestora pe undeva prin baza de date..
Deocamdata nu stiu cat de exacte sunt dar, in timp vor redeveni exacte.
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Ura bis!
:-)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare, as avea si eu o rugaminte pentru cei care intra pe acest forum. Daca aveti cumva informatii despre cum se utilizeaza un mac as avea mare nevoie de ele. Va multumesc anticipat.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

sa mai aducem ceva nou despre iphone.
marti cei de la nuance au lansat in romania dragon dictation si dragone search. partea buna a acestui lucru este ca recunosc si limba romana. cu dragon dictation putem vorbi si el scrie in locul nostru. dupa aceea putem sa alegem ce vom face cu textul. putem sa il trimitem prin email, sms sau putem sa il copiem. la o prima incercare scrie acceptabil. cu dragon search putem cauta pe net in acelas mod.
recunoasterea vocala in cazul acestora nu e doar poveste, chiar merge.
Gruia
Bogdan_Muresan
Plutonier

Mesaj de Bogdan_Muresan »

Salutare tuturor. De cateva zile mi-am luat si eu un telefon cu android. E vorba de Sony Erixon Xperia mini SK17I. Dupa parerea mea, sistemul android are mari sanse sa ajunga la performanta unui iphone. In plus de asta, nu am intampinat mari probleme de accesibilitate. Parerea mea e ca isi merita banii.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

De curand am cumparat si un calculator mac. Scriu aici despre el sa nu mmai deschid alt topic. Din punct de vedere al accesibilitati se apropie in linii mari de windows. Calculatorul vine dotat cu cititorul de ecrann inclus si cu vocea in limba romana simona. Tot sistemul de operare e accesibil, la fel si marea mmajoritate a programelor. Aici lucrurile sunt mai putin stricte decat pe iphone, gasindu-se si programe aranjate.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

as vrea sa multumesc in acest mesaj luimanu care m-a ajutat sa inteleg mai bine cum sta treaba cu diferitele cursoare ale computerului.
Gruia
Scrie răspuns