Scripturi de jaws Pentru Yahoo Messenger 11.5
Scripturi de jaws Pentru Yahoo Messenger 11.5
Am trecut si eu in sfarsit pe Yahoo Messenger 11 si nu mi-a placut deloc modul de citire a mesajelor fara scripturi. Dupa cum stiti, cu internet explorer 9 nici jaws cursor nu mai merge, trebuie sa te duci cu tab in lista de mesaje...
Asadar, am scris niste scripturi pentru yaoo messenger 11.5. Le-am testat pe doua pc-uri, sper sa va mearga si voua. Pun mai jos documentatia scripturilor. LE puteti lua din site-ul meu, al carui link apare in semnatura:
Scripturi de jaws pentru Yahoo Messenger 11.5
1. Funcţionalităţi oferite;
2. Listă de scurtături;
3. autor.
1. Funcţionalităţi oferite
Aceste scripturi vă permit să citiţi ultimele zece mesaje dintr-o conversaţie. De asemenea, puteţi naviga printre toate mesajele. Au fost păstrate, din scripturile anterioare, funcţiile de introducere a emoticonurilor prin selectare din listă şi de deschidere a ultimei adrese web trimise ca mesaj.
Aceste scripturi pot fi folosite cu Yahoo Messenger 11.5. ar putea funcţiona şi cu alte subversiuni de Yahoo Messenger 11, dar nu am testat.
Scripturile vor funcţiona indiferent ce versiune de internet explorer aveţi instalată pe calculator, 8 sau 9.
În cazul folosirii internet explorer 8, avantajul acestor scripturi faţă de cele vechi este că mesajele pot fi cititie individual. Când veţi apăsa combinaţiile de taste pentru citirea mesajelor, nu veţi mai auzi mai multe mesaje trimise de acelaşi utilizator odată.
Pentru ca emoticonurile să fie citite, trebuie dezactivată reprezentarea lor grafică. Din preferinţele Yahoo Messenger, de la tab-ul messages, debifaţi enable emoticons.
2. Scurtături de taste:\
- alt+1, alt+2, ..., alt+0: citirea ultimelor zece mesaje din conversaţie;
- alt+săgeată jos: citire mesaj următor;
- alt+săgeată sus: citire mesaj anterior;
- ctrl+shift+enter: deschiderea ultimei adrese web din conversaţie;
- ctrl+alt+m: afişarea listei de selecţie a emoticon-urilor;
3. Autor
Ştefan Moisei
email: eu {arond} vortex {punct} IM
web: www.vortex.IM
Scripturile au fost aproape complet rescrise, folosindu-se părţi minore din scripturile pentru Yahoo Messenger 8 scrise de:
Victor Tsaran, vtsaran at yahoo.com,
Emanuel Boboiu, emanuelboboiu at gmail.com,
Onnet jaws scripting group.
Asadar, am scris niste scripturi pentru yaoo messenger 11.5. Le-am testat pe doua pc-uri, sper sa va mearga si voua. Pun mai jos documentatia scripturilor. LE puteti lua din site-ul meu, al carui link apare in semnatura:
Scripturi de jaws pentru Yahoo Messenger 11.5
1. Funcţionalităţi oferite;
2. Listă de scurtături;
3. autor.
1. Funcţionalităţi oferite
Aceste scripturi vă permit să citiţi ultimele zece mesaje dintr-o conversaţie. De asemenea, puteţi naviga printre toate mesajele. Au fost păstrate, din scripturile anterioare, funcţiile de introducere a emoticonurilor prin selectare din listă şi de deschidere a ultimei adrese web trimise ca mesaj.
Aceste scripturi pot fi folosite cu Yahoo Messenger 11.5. ar putea funcţiona şi cu alte subversiuni de Yahoo Messenger 11, dar nu am testat.
Scripturile vor funcţiona indiferent ce versiune de internet explorer aveţi instalată pe calculator, 8 sau 9.
În cazul folosirii internet explorer 8, avantajul acestor scripturi faţă de cele vechi este că mesajele pot fi cititie individual. Când veţi apăsa combinaţiile de taste pentru citirea mesajelor, nu veţi mai auzi mai multe mesaje trimise de acelaşi utilizator odată.
Pentru ca emoticonurile să fie citite, trebuie dezactivată reprezentarea lor grafică. Din preferinţele Yahoo Messenger, de la tab-ul messages, debifaţi enable emoticons.
2. Scurtături de taste:\
- alt+1, alt+2, ..., alt+0: citirea ultimelor zece mesaje din conversaţie;
- alt+săgeată jos: citire mesaj următor;
- alt+săgeată sus: citire mesaj anterior;
- ctrl+shift+enter: deschiderea ultimei adrese web din conversaţie;
- ctrl+alt+m: afişarea listei de selecţie a emoticon-urilor;
3. Autor
Ştefan Moisei
email: eu {arond} vortex {punct} IM
web: www.vortex.IM
Scripturile au fost aproape complet rescrise, folosindu-se părţi minore din scripturile pentru Yahoo Messenger 8 scrise de:
Victor Tsaran, vtsaran at yahoo.com,
Emanuel Boboiu, emanuelboboiu at gmail.com,
Onnet jaws scripting group.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
Maximum de confort, cu minimum de efort.
- Manu
- General de divizie
Felicitari,
Chiar e bine ca ai reusit rezolvarea problemei cu citirea ultimelor mesaje avand Internet Explorer 9 instalat. M-am uitat si eu acum ceva vreme dupa o solutie, dar am cam lasat-o balta negasind vreuna convenabila.
Poate ar fi bine sa inclusi optional si fisierul de dictionar care traduce emoticonurile, foarte multi din Romania sunt obisnuiti sa le auda in limba romana acolo in fereastra virtuala la care ajung cu tab sau la apasarea Control + Alt + M. Ar functiona astfel la emoticonuri ambele variante, si cea cu dezactivarea si citirea mesajelor cu Alt + 1, 2 etc, dar si in cazul in care omul da tab sa citeasca in fereastra virtuala si nu isi dezactiveaza emoticonurile.
Sau ca sa nu mai schimbi installerul, am putea pune aici fisierul de dictionar pentru traducerea emoticonurilor pe care sa il copieze lumea dacca vrea in ENU.
O sa pun si eu acolo la pagina Pontes cu scripturi o legatura catre tine pentru noua varianta, lumea instaleaza foarte mult inca scripturile actualizate de mine care de fapt sunt acum depasite.
Se poate vedea aici cam cum sta treaba cu instalarea scripturilor pentru Yahoo Messenger, au fost pana la ora asta 4601 instalari in 53 de tari, mentionez acest fapt pentru a se vedea ca e importanta actualizarea ta pentru viitor. Ba mai mult, cativa egipteni si indieni ma bateau cam mult la cap intr-o vreme sa fac ceva ca se prea obisnuisera cu Alt + 1, 2, 3... Intre timp s-or fi obisnuit ei cat de cat cu citirea in fereastra virtuala, dar cu atat mai mult va fi o surpriza pentru ei aceasta actualizare.
Chiar e bine ca ai reusit rezolvarea problemei cu citirea ultimelor mesaje avand Internet Explorer 9 instalat. M-am uitat si eu acum ceva vreme dupa o solutie, dar am cam lasat-o balta negasind vreuna convenabila.
Poate ar fi bine sa inclusi optional si fisierul de dictionar care traduce emoticonurile, foarte multi din Romania sunt obisnuiti sa le auda in limba romana acolo in fereastra virtuala la care ajung cu tab sau la apasarea Control + Alt + M. Ar functiona astfel la emoticonuri ambele variante, si cea cu dezactivarea si citirea mesajelor cu Alt + 1, 2 etc, dar si in cazul in care omul da tab sa citeasca in fereastra virtuala si nu isi dezactiveaza emoticonurile.
Sau ca sa nu mai schimbi installerul, am putea pune aici fisierul de dictionar pentru traducerea emoticonurilor pe care sa il copieze lumea dacca vrea in ENU.
O sa pun si eu acolo la pagina Pontes cu scripturi o legatura catre tine pentru noua varianta, lumea instaleaza foarte mult inca scripturile actualizate de mine care de fapt sunt acum depasite.
Se poate vedea aici cam cum sta treaba cu instalarea scripturilor pentru Yahoo Messenger, au fost pana la ora asta 4601 instalari in 53 de tari, mentionez acest fapt pentru a se vedea ca e importanta actualizarea ta pentru viitor. Ba mai mult, cativa egipteni si indieni ma bateau cam mult la cap intr-o vreme sa fac ceva ca se prea obisnuisera cu Alt + 1, 2, 3... Intre timp s-or fi obisnuit ei cat de cat cu citirea in fereastra virtuala, dar cu atat mai mult va fi o surpriza pentru ei aceasta actualizare.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
- Manu
- General de divizie
Propun o mica imbunatatire la scriptul SayChatMessage().
Ar fi bine ca in MSN Messenger si la Skype, atunci cand Se apasa Alt plus de doua ori unu rapid, Alt plus de doua ori 2 rapid etc, ca la Insert F12 de doua ori pentru data, sa fie mesajul afisat intr-o fereastra virtuala, astfel in cat sa se poata citi pe litere. Este foarte importanta aceasta facilitate, eu de exemplu corectez la cursul de BGT erorile direct in fereastra de messenger.
Mai jos este scriptul tau in care am adaugat ceea ce trebuie pentru aceasta.
Poti schimba tu lucrurile, cel putin mesajul header si footer pentru fereastra virtuala, eu am creat doua variabile string care le tine, astfel incat sa nu se repete peste tot si sa fie usor modificabile. Probabil ar trebui puse cele doua stringuri, csMsgHeader si csMsgFooter, ca si constante in fisierul .JSH.
Nu am modificat nimic la scriptul tau, doar am adaugat if-uri pentru momentul cand se apasa de doua ori numarul impreuna cu Alt sa fie mesajul corespunzator virtualizat, plus un header si un footer.
Se verifica daca nu cumva se apasa spre exemplu repede Alt + 1 si apoi Alt + 2, fapt care ar face sa fie acelasi script, dar nu aceeasi tasta si s-ar virtualiza fara sa vrem la o prima apasare a numarului pentru un alt mesaj; pentru aceasta este o mica functie sub SayChatMessage(), numita nIsSameKey() si o variabila globala int nLastKey.
De asemenea am pus si if-ul de rigoare care verifica daca nu este o fereastra virtuala activata inainte, iar daca este sa fie dezactivata.
Mai jos este scriptul si functia, ele inlocuiesc scriptul SayChatMessage. La declararea variabilelor globale mai trebuie pusa una: int nLastKey.
Ar fi bine ca in MSN Messenger si la Skype, atunci cand Se apasa Alt plus de doua ori unu rapid, Alt plus de doua ori 2 rapid etc, ca la Insert F12 de doua ori pentru data, sa fie mesajul afisat intr-o fereastra virtuala, astfel in cat sa se poata citi pe litere. Este foarte importanta aceasta facilitate, eu de exemplu corectez la cursul de BGT erorile direct in fereastra de messenger.
Mai jos este scriptul tau in care am adaugat ceea ce trebuie pentru aceasta.
Poti schimba tu lucrurile, cel putin mesajul header si footer pentru fereastra virtuala, eu am creat doua variabile string care le tine, astfel incat sa nu se repete peste tot si sa fie usor modificabile. Probabil ar trebui puse cele doua stringuri, csMsgHeader si csMsgFooter, ca si constante in fisierul .JSH.
Nu am modificat nimic la scriptul tau, doar am adaugat if-uri pentru momentul cand se apasa de doua ori numarul impreuna cu Alt sa fie mesajul corespunzator virtualizat, plus un header si un footer.
Se verifica daca nu cumva se apasa spre exemplu repede Alt + 1 si apoi Alt + 2, fapt care ar face sa fie acelasi script, dar nu aceeasi tasta si s-ar virtualiza fara sa vrem la o prima apasare a numarului pentru un alt mesaj; pentru aceasta este o mica functie sub SayChatMessage(), numita nIsSameKey() si o variabila globala int nLastKey.
De asemenea am pus si if-ul de rigoare care verifica daca nu este o fereastra virtuala activata inainte, iar daca este sa fie dezactivata.
Mai jos este scriptul si functia, ele inlocuiesc scriptul SayChatMessage. La declararea variabilelor globale mai trebuie pusa una: int nLastKey.
Cod: Selectaţi tot
script SayChatMessage()
var
String csMsgHeader="Virtualized Message:\n\n",
String csMsgFooter="\n\nPress escape to close."
if IsInIMWindow()==false then
SayString("not in a conversation window")
return
endIf
if bShouldUpdate==true then
GetMessages()
endIf
If UserBufferIsActive () Then
UserBufferDeactivate () ; close the virtual viewer if needed.
EndIf
If GetCurrentScriptKeyName () == cksAlt1 Then
if IsSameScript () && nIsSameKey (1) then
SayMessage (OT_USER_BUFFER, csMsgHeader+GetChatMessage (1)+csMsgFooter)
ElIf
SayUsingVoice (VCTX_PCCURSOR, GetChatMessage (1), OT_TEXT)
EndIf
ElIf GetCurrentScriptKeyName () == cksAlt2 Then
if IsSameScript () && nIsSameKey (2) then
SayMessage (OT_USER_BUFFER, csMsgHeader+GetChatMessage (2)+csMsgFooter)
ElIf
SayUsingVoice (VCTX_PCCURSOR, GetChatMessage (2), OT_TEXT)
EndIf
ElIf GetCurrentScriptKeyName () == cksAlt3 Then
if IsSameScript () && nIsSameKey (3) then
SayMessage (OT_USER_BUFFER, csMsgHeader+GetChatMessage (3)+csMsgFooter)
ElIf
SayUsingVoice (VCTX_PCCURSOR, GetChatMessage (3), OT_TEXT)
EndIf
ElIf GetCurrentScriptKeyName () == cksAlt4 Then
if IsSameScript () && nIsSameKey (4) then
SayMessage (OT_USER_BUFFER, csMsgHeader+GetChatMessage (4)+csMsgFooter)
ElIf
SayUsingVoice (VCTX_PCCURSOR, GetChatMessage (4), OT_TEXT)
EndIf
ElIf GetCurrentScriptKeyName () == cksAlt5 Then
if IsSameScript () && nIsSameKey (5) then
SayMessage (OT_USER_BUFFER, csMsgHeader+GetChatMessage (5)+csMsgFooter)
ElIf
SayUsingVoice (VCTX_PCCURSOR, GetChatMessage (5), OT_TEXT)
EndIf
ElIf GetCurrentScriptKeyName () == cksAlt6 Then
if IsSameScript () && nIsSameKey (6) then
SayMessage (OT_USER_BUFFER, csMsgHeader+GetChatMessage (6)+csMsgFooter)
ElIf
SayUsingVoice (VCTX_PCCURSOR, GetChatMessage (6), OT_TEXT)
EndIf
ElIf GetCurrentScriptKeyName () == cksAlt7 Then
if IsSameScript () && nIsSameKey (7) then
SayMessage (OT_USER_BUFFER, csMsgHeader+GetChatMessage (7)+csMsgFooter)
ElIf
SayUsingVoice (VCTX_PCCURSOR, GetChatMessage (7), OT_TEXT)
EndIf
ElIf GetCurrentScriptKeyName () == cksAlt8 Then
if IsSameScript () && nIsSameKey (8) then
SayMessage (OT_USER_BUFFER, csMsgHeader+GetChatMessage (8)+csMsgFooter)
ElIf
SayUsingVoice (VCTX_PCCURSOR, GetChatMessage (8), OT_TEXT)
EndIf
ElIf GetCurrentScriptKeyName () == cksAlt9 Then
if IsSameScript () && nIsSameKey (9) then
SayMessage (OT_USER_BUFFER, csMsgHeader+GetChatMessage (9)+csMsgFooter)
ElIf
SayUsingVoice (VCTX_PCCURSOR, GetChatMessage (9), OT_TEXT)
EndIf
ElIf GetCurrentScriptKeyName () == cksAlt0 Then
if IsSameScript () && nIsSameKey (0) then
SayMessage (OT_USER_BUFFER, csMsgHeader+GetChatMessage (10)+csMsgFooter)
ElIf
SayUsingVoice (VCTX_PCCURSOR, GetChatMessage (10), OT_TEXT)
EndIf
EndIf
endScript
int function nIsSameKey(int nKey)
if nKey==nLastKey then
let nLastKey=nKey
return true
else
let nLastKey=nKey
return false
EndIf
EndFunction
Ca alternativa, s-ar putea utiliza combinatile de taste alt+sageata_dreapta si alt+sageata_stanga. Doar ca pentru a reactiva freastra interlocutorului, trebuie apasata combinatia Control+Shift+E. Aceasta modalitate, aduce mesajele intr-un mod virtoal. Nu le aduce intr-un virtual buffer, ci direct in fereastra de conversatie.
Super tare.Dar nu-nteleg ce are jawsul cu mine.....sau yahoo-ul....Am facut si eu acea setare de care a zis Vortex pentru citirea emoticoanelor dar nu functioneaza.Nu-mi citeste ce emoticon am trimis.Ma rog am mai multe probleme cu jaws 13.Probabil ca nu o fi nici bine configurat(in fereastra cuiva pe mesenger cand port o conversatie nu pot citi mesajele decat daca am mouseul activat)....Alt ceva ma mai intereseaza...Daca se poate face ceva daca nu asta e.Stiti ca atunci cand deschideti fereastra cuiva sa purtati o conversatie sau sa-i lasati un mesaj v-apare intai de toate un mesaj al yahoo-ului care anunta ca putem apasa ctrl+T sa trimitem mesaj sms de pe computer.Acest mesaj ma irita la culme.O data,de doua ori,de noua ori dar deja incontinu devine enervant.Stie cineva daca se poate face ceva si pentru asta?P.S:Folosesc jaws 12 si yahoo mesenger 11.5.
-
- Capitan
- Manu
- General de divizie
Poti seta ca anumite mesaje, grupuri de cuvinte sau doar cuvinte, sa nu fie verbalizate de JAWS.
De exemplu daca se repeta des mesajul "Send SMS", poti seta in dictionarul JAWS-ului pentru Yahoo ca "Send SMS" sa fie inlocuit cu un spatiu " ".
Pentru aceasta pasii sunt urmatorii:
1. Cand esti pe fereastra Yahoo Messenger, apasa Insert + D si se deschide JAWS Dictionary Manager pentru Yahoo Messenger.
2. Cauta cu Tab butonul Add si apasa spatiu sau enter pe el, va aparea o caseta de dialog in care primele doua controale sunt campuri de editare.
3. In primul camp numit "Actual word", scrie "Send SMS" sau orice mesaj nu vrei sa mai fie verbalizat.
4. In al doilea camp la care ajungi cu Tab, scrie un spatiu.
5. Mergi cu Tab pana la Ok si apasa-l.
6. Vei fi pozitionat din nou pe butonul Add pe care poti apasa din nou enter sau spatiu daca mai vrei sa adaugi si alte cuvinte urmand pasii de la 2 la 5. Daca nu vrei sa mai adaugi la acel moment, pasul 6 este salvarea modificarilor cu Control + S si inchiderea JAWS Dictionary Manager cu Alt + F4.
De exemplu daca se repeta des mesajul "Send SMS", poti seta in dictionarul JAWS-ului pentru Yahoo ca "Send SMS" sa fie inlocuit cu un spatiu " ".
Pentru aceasta pasii sunt urmatorii:
1. Cand esti pe fereastra Yahoo Messenger, apasa Insert + D si se deschide JAWS Dictionary Manager pentru Yahoo Messenger.
2. Cauta cu Tab butonul Add si apasa spatiu sau enter pe el, va aparea o caseta de dialog in care primele doua controale sunt campuri de editare.
3. In primul camp numit "Actual word", scrie "Send SMS" sau orice mesaj nu vrei sa mai fie verbalizat.
4. In al doilea camp la care ajungi cu Tab, scrie un spatiu.
5. Mergi cu Tab pana la Ok si apasa-l.
6. Vei fi pozitionat din nou pe butonul Add pe care poti apasa din nou enter sau spatiu daca mai vrei sa adaugi si alte cuvinte urmand pasii de la 2 la 5. Daca nu vrei sa mai adaugi la acel moment, pasul 6 este salvarea modificarilor cu Control + S si inchiderea JAWS Dictionary Manager cu Alt + F4.