Moderator: Manu
Vin cu o rugaminte la voi......Am auzit de multe ori de persoane care manevreaza computerul mai bine decat un om fara probleme de vedere......Si din curiozitate i-am intrebat daca au cont de facebook......Unii dintre ei mi-au raspuns afirmativ.....Alti negativ......Dar m-ar interesa cum procedeaza cei care folosesc.....Sa posteze poze.....mesaje.....idei s.a.m.d.p.....am si eu cateva link-uri cu muzica si as vrea,sa le postez pe facebook dar nu stiu cum....cine ma poate ajuta si e dispus,ma gaseste pe id-ul shady_rapid2008
-
- Colonel
Salut,
Poti incerca sa folosesti versiunea mobila a facebook, http://m.facebook.com
Dupa ce te conectezi, vei avea acces la o pagina cu structura extrem de simpla, care cuprinde:
- un meniu cu linkuri din care poti accesa profilul tau, lista de prieneni si mesajele
- eventuale notificari de la persoane care vor sa se conecteze cu tine pe facebook
- un camp de editare in care poti pune texte sau linkuri
- butonul share asociat acestui camp de editare
- combo box Privacy din care poti alege cine poate vedea mesajul (textul, linkul etc) pe care vrei sa-l postezi
- linkurile photo si check-in. Photo iti permite sa publici o poza pe peretele tau de facebook
- o zona in care vezi ce au mai postat prietenii tai
- zona de linkuri bookmarks, in care ai linkuri pentru notificari, grupuri, poze, evenimente etc
- din nou linkurile home, profile, friends, messages
- un camp de editare pentru cautare si butonul search asociat lui, cu care poti cauta prieteni sau pagini facebook
Iti recomand ca, daca ai deja un cont, sa intri pe http://m.facebook.com si sa explorezi pagina, rand cu rand, ca sa vezi ce contine si sa te obisnuiesti cu structura.
Ca sa postezi un text sau un link, e suficient sa-l scrii in primul camp de editare de pe pagina si sa apesi butonul share.
Pentru o poza, acceseaza linkul Photo care te va duce intr-o pagina noua. De acolo, apasand butonul Browse vei avea acces la o fereastra din care poti alege fisierul pe care vrei sa-l pui. Dupa ce l-ai ales, apesi butonul Upload ca sa se incarce pe Facebook.
O sa punem, probabil, si pe blogul Anjo niste mici tutoriale pentru chestii de genul asta in curand.
Numai bine,
Andreea
Poti incerca sa folosesti versiunea mobila a facebook, http://m.facebook.com
Dupa ce te conectezi, vei avea acces la o pagina cu structura extrem de simpla, care cuprinde:
- un meniu cu linkuri din care poti accesa profilul tau, lista de prieneni si mesajele
- eventuale notificari de la persoane care vor sa se conecteze cu tine pe facebook
- un camp de editare in care poti pune texte sau linkuri
- butonul share asociat acestui camp de editare
- combo box Privacy din care poti alege cine poate vedea mesajul (textul, linkul etc) pe care vrei sa-l postezi
- linkurile photo si check-in. Photo iti permite sa publici o poza pe peretele tau de facebook
- o zona in care vezi ce au mai postat prietenii tai
- zona de linkuri bookmarks, in care ai linkuri pentru notificari, grupuri, poze, evenimente etc
- din nou linkurile home, profile, friends, messages
- un camp de editare pentru cautare si butonul search asociat lui, cu care poti cauta prieteni sau pagini facebook
Iti recomand ca, daca ai deja un cont, sa intri pe http://m.facebook.com si sa explorezi pagina, rand cu rand, ca sa vezi ce contine si sa te obisnuiesti cu structura.
Ca sa postezi un text sau un link, e suficient sa-l scrii in primul camp de editare de pe pagina si sa apesi butonul share.
Pentru o poza, acceseaza linkul Photo care te va duce intr-o pagina noua. De acolo, apasand butonul Browse vei avea acces la o fereastra din care poti alege fisierul pe care vrei sa-l pui. Dupa ce l-ai ales, apesi butonul Upload ca sa se incarce pe Facebook.
O sa punem, probabil, si pe blogul Anjo niste mici tutoriale pentru chestii de genul asta in curand.
Numai bine,
Andreea
Ultima oară modificat 21 Mai 2012, 10:23 de către Andreea Neagu, modificat de 2 ori în total.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Re: Facebook
Pai asa daca ne gandim exista unii nevazatori care se descurca mai bine pe strada decat unele persoane fara probleme de vedere.Shady scrie:Am auzit de multe ori de persoane care manevreaza computerul mai bine decat un om fara probleme de vedere...
Nu prea am inteles exact afirmatia asta...
Cat despre Facebook, cum zice si Andreea, varianta de mobil merge mai ok cu screen reader-ul.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Capitan
Daca doresti o interfata si mai simpla, poti utiliza serviciul klango; ai dupa logarea din klango un meniu cu my wall, my profile, groups, events etc; se editeaza foarte usor; recomand aceasta metoda pana te obisnuiesti cu cea clasica, pentru ca doar acolo poti sa iti faci un profil mai personalizat. Prin metoda clasica inteleg inclusiv cea recomandata mai sus de catre Andreea.
Cornel
- Manu
- General de divizie
Intrucat era un al treilea topic cu acelasi titlu deschis de Shady (Facebook), pun aici continutul mesajului scris in noul subiect:
Shady scrie:Va salut dragii mei prieteni!Am si eu o problema pe care as dori sa o rezolv.Pana ieri seara am avut legatura catre facebook. ro.m.facebook.com...fac o paranteza...imi e mai mai usor sa folosesc varianta pentru mobil.E mai accesibila.Dar am facut o prostie.Am vorbit putin cam urat si m-au asaltat cu mesaje sa am grija cum vorbesc.Si nu am putut scapa de acele mesaje.Ultimul mesaj m-a blocat.Mi-a blocat acel link.Nu am mai putut scapa de el si nu stiu acum ce sa fac.Eu introduc in campul de editare(control=o)adresa pentru facebook mobil dar imi spune internet explorer can not display the web page.Si mai la toate linkurile pe care le caut imi spune asta.Presupun ca e o problema la internet explorer.Mai am Google crome dar eu nu stiu sa-l folosesc.Am inteles ca e acelasi lucru...dar m-am obisnuit cu comenzile internetului.Pot naviga mai usor printre link-uri...pot ajunge apasand control=A la favorite si de aici sa-mi aleg unde vreau sa ajung....spre exemplu am facebook care incepe cu f apas litera F si ajung.Dar nu mai am link-ul de mobil.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
Salutare tuturor.Am si eu o problema la contul de pe facebook.Pe data de 4 decembrie am distribuit mai multor persoane din lista de prieteni un link.Afost bine pana la un punct cand am mai incercat sa-l distribui unei persoane dar m-au anuntat ca mi-au blocat contul deoarece profilul ar fi inceput sa para suspicios.Parea a fi spamer.Dar nici pana-n ziua de azi nu mi l-au deblocat.Ce ar trebui facut?Ma gandeam sa le trimit un mesaj celor de la facebook sa-i rog sa-mi deblocheze contul si sa le spun ca nu era niciun spamer ci eram eu.Nu prea stiu va rog sa ma sfatuiti.Fiti atenti va rog ce-mi spune pe site cand incerc sa ma loghe
-
- Capitan
-
- Sergent major
Si eu intampin exact aceeasi problema cu contul de Facebook, dupa ce am trimis link-ul unui site, mi-se spune astfel:
"Suspicious activity has been detected on your Facebook account and it has been temporarily suspended as a security precaution. It is likely that your account was compromised as a result of entering your password on a website designed to look like Facebook. This type of attack is known as phishing."
Eu ma intreb urmatoarele:
Desi sunt nevazator cum voi putea identifica persoanele din acele poze, pentru ca atunci cand dau pe continua imi apar doua variante de recuperare:
1 - Raspuns la intrebarea secreta,
2 - Identifica poze ale prietenilor.
A doua varianta am incercat sa o solutionez cumva, un prieten a intrat de pe un laptop in lista mea de prieteni, si imi spunea cine aparea in acele poze, dar dupa ce am raspuns la acel chestionar, imi scria ca a durat prea mult timp procesul.
Singura speranta pe care o mai am referitor la acel cont, este ca blocarea va fi temporara, deobicei contul mi-a fost blocat maxim 30 de zile pana in prezent, sper ca asta sa nu dureze mai mult.
"Suspicious activity has been detected on your Facebook account and it has been temporarily suspended as a security precaution. It is likely that your account was compromised as a result of entering your password on a website designed to look like Facebook. This type of attack is known as phishing."
Eu ma intreb urmatoarele:
Desi sunt nevazator cum voi putea identifica persoanele din acele poze, pentru ca atunci cand dau pe continua imi apar doua variante de recuperare:
1 - Raspuns la intrebarea secreta,
2 - Identifica poze ale prietenilor.
A doua varianta am incercat sa o solutionez cumva, un prieten a intrat de pe un laptop in lista mea de prieteni, si imi spunea cine aparea in acele poze, dar dupa ce am raspuns la acel chestionar, imi scria ca a durat prea mult timp procesul.
Singura speranta pe care o mai am referitor la acel cont, este ca blocarea va fi temporara, deobicei contul mi-a fost blocat maxim 30 de zile pana in prezent, sper ca asta sa nu dureze mai mult.
Renunta la ce nu poti pastra, pentru a castiga ce nu poti pierde!!!
-
- Colonel
Prima varianta nu ai reusit sa o rezolvi? Ma gandesc ca raspunsul la intrebarea secreta l-ai setat tot tu, la crearea contului.Bordanc_Nicu scrie: 1 - Raspuns la intrebarea secreta,
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Daca-ti mai amintesti raspunsul la-ntrebarea secreta poate....Iti mai amintesti ce-ntrebare ai pus la creearea contului?Apropo implicit raspunsul trebuie sa ti-l amintesti.Altfel mai ai o solutie si anume sa recunosti cateva persoane pe baza unor poze.Dar asta e imposibil.Sincer nu stiu cum sa-ti spun sa faci....Astea sunt singurele cai prin care-ti poti recupera contul.As incerca ceva dar nu-ti promit.Cand intri pe mess discutam mai pe larg.
-
- Colonel
As fi curioasa sa stiu, totusi, cum reusiti sa va alegeti cu conturile suspendate? Eu am cont pe facebook de ceva vreme si n-am reusit performanta asta.
Numai bine,
Andreea
Numai bine,
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro