JavaScript-uri pentru HTML

Diverse limbaje, programare, scripting, coduri, unelte specifice etc.
Alexandru
Plutonier

JavaScript-uri pentru HTML

Mesaj de Alexandru »

Salutare!
De ceva vreme, m-am apucat sa programez in HTML si ca urmare, vreau sa imi fac un site in acest limbaj.
As vrea sa stiu daca exista JavaScript-uri de monitorizare.
Concret, as vrea sa am o statistica a saitului intr-un anume interval de timp prin generarea unui fisier text sau prin primirea statisticilor pe o adresa de HotMail,, ori prin orice alta modalitate.
IonPop
Colonel

Re: JavaScript-uri pentru HTML

Mesaj de IonPop »

HTML, dupa cum ii spune si numele, este un limbaj de marcare (markup), nu de programare, deci cu el nu se pot face nici un fel de programe de monitorizare sau de alt fel.

Javascript este un limbaj de programare care de obicei se foloseste in paginile web, iar in acele cazuri programele create cu el ruleaza in browser, nu pe server.
Pentru a crea un program pe server care sa salveze in fisiere, sa trimita mesaje email sau sa salveze intr-o baza de date ai nevoie de un limbaj de programare care poate crea programe care ruleaza pe server.

Dintre acestea, cele mai folosite sunt php, ruby, perl, python, dar mai exista multe altele.

Daca insa esti interesat doar de statistici, cred ca cel mai bine ar fi sa cauti situri externe care ofera asa ceva, fiindca ar fi mult mai simplu si ar oferi foarte multe detalii pentru care ar trebui sa muncesti mult prea mult pentru a le crea singur.

In trecut trafic.ro ofereau statistici gratuit, dar acum cred ca cer bani pentru acest serviciu. Cred ca te-ar putea ajuta Google Analytics:
http://www.google.com/analytics/
Scrie răspuns