sarade

Literatura, idei, ganduri

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Ghita Potra
General de corp de armata

sarade

Mesaj de Ghita Potra »

Cu ocazia avansări îmi iau inima în dinţi şi am să încerc să pun şi eu câteva şarade pe forum. Am să încep cu rezolvarea a două şarade pe care le-am pus în altă parte.
1. şarada două plus patru litere În timp pământul devine o ţară se dezleagă astfel
În timp egal an
pământul egal glia
o ţară egal Anglia.
2.Cele sub formă de catren se dezleagă astfel primul vers dă prima parte a cuvântului al doilea vers partea a doua iar ultimele două explică cuvântul căutat.
Exemplu
Şarada trei plus patru litere
Un iaz de munte cristali egal lacn
De ea se folosesc mereu poeţii egal rimă
In colţ de ochi apare cu suspin
Pe tristele cărări a vieţii.egal lacrimă
Cifrele date la început precizează numărul de litere al fiecărui cuvânt din care este format cuvântul căutat.
Sperând ca explicaţiile să fie destul de clare am să trec mai jos trei şarade pe care vi le propun spre rezolvare.
1. Şaradă trei plus trei litere
Eu duc în spate o unitate de informaţie şi obţin un combustibil de sudură.
2. Şaradă patru plus trei litere
Eu iubesc la nebunie
O legendă fistichie
Şi de n-are insomnie
Ai ghicit cum o să fie
3. Şaradă trei plus trei litere
Pământ oferit în armată.
Sperând să vă placă şaradele acestea vă urez tuturor un Crăciun fericit şi un an nou plin de împliniri.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Interesante saradele astea, pun bine mintea la contributie, voi incerca si eu la un moment dat, pacat ca nu am gasit treburi din astea acum cativa ani cand eram foarte pasionat de probleme de logica, in general de descoperit cate ceva.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Pei, hai sa le rezolvam:

1. Şaradă trei plus trei litere
Eu duc în spate o unitate de informaţie şi obţin un combustibil de sudură.
Ne da Car+bit=carbit

2. Şaradă patru plus trei litere
Eu iubesc la nebunie = ador
O legendă fistichie = mit
Şi de n-are insomnie
Ai ghicit cum o să fie = adormit

3. Şaradă trei plus trei litere
Pământ oferit în armată.
sol+da=Solda

Ps. Imi cer scuze de eroare, la ultima problema este:
Sol+dat=soldat
Ultima oară modificat 24 Dec 2007, 15:18 de către Sorin, modificat 1 dată în total.
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
cristina.vuscan

Mesaj de cristina.vuscan »

1. Sorine, facut praf in doi timpi si trei miscari! Bravo!
2. Manule, au cazut gramada pe capul tau toate problemele de logica la care ai fi putut visa vreodata si spui ca acum e prea tarziu? Nerecunoscatorule!
3. Domnule Potra, va las pe dumneavoastra responsabil la coltul surprizelor cu postarea de sarade, ghicitori, probleme de logica, retete culinare sau ce-o-ti mai gasi dumneavoastra interesant. Eu voi continua cu problemele la Concursuri, ca acolo nu mai scrie nimeni...Asta pana cand va dori cineva sa posteze si intrebari din alte domenii...Mult succes! Cristina
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Ce faceti, mai, aici? Diviziunea muncii? Posteaza tu aici ca eu o sa postez dincolo? Lasati prostiile si postati fiecare si aici, si la concursuri si unde mai vreti. Noi nu ne suparam daca avem mai multe chestii interesante, din mai multe surse. Iar eu, ca admin, nu ma supar ca va creste numarul de mesaje!
Andy
Ultima oară modificat 24 Dec 2007, 16:29 de către Andreea Neagu, modificat 1 dată în total.
cristina.vuscan

Sa trrrraiti, don' comandanbt! Eu ma gandeam sa-i dam si lui don' caporrrral Potrrrra sectorul lui de smotrrrru, ca asa ne-om putea ocupa mai bine si cu mai multa rrrraspunderrre de sectoarrrele noastrrre! In plus, cu doua baterrri avem o rrrrrazzzza mai mare de actiune si un camp mai marrre de acoperrrirrre... Dati-i si lui don' caporal o baterrrrie, don' comandanbt... Eu il voi ajuta doar la pavoazzzarrre si la parrrtea arrrtistica, don' comandanbt... Plutonierrr Hans, sa trrrraiti! Hac, hac, azzi e sarrrbatoarrre....hac, hac...
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Drepti, Hans! Asa vii tu, beat mort la comandant?! Culcat si 30 de flotari. Una, doua, trei.... treizeci, gata. Pe loc repaus.
Postati cum vreti voi si unde vreti voi, imi dadeam si eu cu parerea ca ar fi mai bine sa postati amandoi in ambele locuri, mai degraba decat unul aici si altul la concursuri. Ce incerc eu sa fac e sa nu impart forumul in "sectorul lui X" si "sectorul lui Y", incerc sa obtin dinamism si implicarea cat mai multora, nu monopol pe sectiuni. Pana acum s-a acceptat postarea problemelor de logica de catre un singur om ca numai unul care stia de-astea aveam, dar acum ca-s doi, ar trebui sa fim fraieri sa nu profitam la maxim de ambii. Dar cum vreti voi, voi alegeti, eu nu ma bag, pot doar sa dau sugestii.
S-auzim de bine,
Andy
Ghita Potra
General de corp de armata

Mesaj de Ghita Potra »

Nu stiu daca sa ma bucur sau sa fiu necajit ca ati rezolvat atit de repede saradele mele, sunt oare atit de simple? Felicitari oricum, raspunsurile sunt perfecte.
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Yeheee, se pare ca pana la urma nu sunt chiar asa de praf :)
Blogul lui Sorin
cristina.vuscan

Sorinelu', fiecare e praf intr-un domeniu si genial in altul, nu te-ai prins? Cristina
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Mc Cristinusha, esti o scumpa :*
Blogul lui Sorin
Scrie răspuns