Antivirus
Moderator: Manu
Antivirus
Va salut cu mult respect dragi membri si vizitatori ai forumului pontes.Vin si eu c-o-ntrebare la voi.Am un antivirus(Avast) dar nu prea-mi place.Ce antivirus imi recomandati accesibil nevazatorilor si bun ca eficacitate....Am mai avut un anti-virus(Nod32)si acela mi s-a parut destul de bun.....Dar vreau,sa stiu daca exista si alti anti-virusi mai bun decat(Avast si Nod 32)
- Manu
- General de divizie
Toti sunt buni in felul lor...
Eu folosesc AVG Free si pana in prezent nu am avut probleme.
Eu folosesc AVG Free si pana in prezent nu am avut probleme.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
antivirus
Iti recomand microsoft essentials; e un antivirus eficace si cu o interfata accesibila nevazatorului; il gasesti in system tray cu mesajul computer status protected sau in pericol; in al doilea caz e suficienta o scanare rapida quick scan care dureaza cca cinci minute; desigur are si optiunea de full scan sau custom scan adica scanare particularizata daca vrei sa scanezi doar un folder sau un stick. Am folosit si avira si avg free ultimul mi se pare ca se alerteaza cam prea des pentru nimic, in plus, nu-i prea plac fisierele patch.exe. Pentru essentials mergi pe www.ninite.com si il afli acolo, descarci minifisierul care iti va instala antivirusul.
Cornel
-
- Cadet
antivirus free e suita de securitate complexa cu antivirus, antipasm, webfiltering. Nu stiu acum cat de comod este pt dvs pe partea de vizualizat. Ce are bun este ca se instaleaza si utilizeaza gratuit si se upgradeaza singur fara prea mult tam tam cum este la alti antivirusi, altii te pun sa descarci o noua versiune etc.
Intr-adevar, Avast antivirus, a devenit aproape inaccesibil cu screen readerul Jaws for windows. A inceput de la versiunea care a aparut chiar eri, adica Avast! Antivirus versiunea 7.0.1407.0. In versiunile anterioare, era mai accesibil si-l foloseam cu drag. Chear are o caracteristica pe care nu stiu daca o are vre-un antivirus. Aceasta se numeste Boot scan time, adica scaneaza sistemul de operare inainte sa fie incarcat.
Am folosit si Avira, dar nu sunt asa de incantat. Cand gaseste un fisier infectat, te alerteaza printr-un popup, care se acceseaza foarte greu cu Jaws. De exemplu, mi-a gasit niste virusi, si am incercat sa accesez acel popup cu utilitarul din Jaws (Runing applications) care se poate accesa cu combinatia Insert+F10. In aceasta lista cu aplicatile care sunt in desfasurare, imi arata popupul respectiv, dar cand dadeam tasta Enter pe acesta, nu se putea citea nici cu Jaws cursor, dar nici printr-o alta metoda nu mergea. Adica, sa ma deplasez cu tasta Tab sau combinatia de taste Shift+Tab, dar nici la apasarea sagetilor, Jaws nu dadea nici un semn. Este bine ca producatorii de antivirusi modernizeaza tot mai mult interfetele acestora, dar este rau pentru utilizatorii care utilizeaza screen reader. Daca ar fi un antivirus gratuit care sa se bazeze in totalitate pe text si sa ofere o securitate maxima, aici nu ma refer sa aiba firewal si spam ci sa aiba module de protecteie care sa ne protejeze mai din toate punctele de vedere, stiu ca ne-ar prinde foarte bine.
De aceea intreb si eu:
Cunoaste-ti vre-un antivirus gratuit care sa se bazeze pe text?
Am folosit si Avira, dar nu sunt asa de incantat. Cand gaseste un fisier infectat, te alerteaza printr-un popup, care se acceseaza foarte greu cu Jaws. De exemplu, mi-a gasit niste virusi, si am incercat sa accesez acel popup cu utilitarul din Jaws (Runing applications) care se poate accesa cu combinatia Insert+F10. In aceasta lista cu aplicatile care sunt in desfasurare, imi arata popupul respectiv, dar cand dadeam tasta Enter pe acesta, nu se putea citea nici cu Jaws cursor, dar nici printr-o alta metoda nu mergea. Adica, sa ma deplasez cu tasta Tab sau combinatia de taste Shift+Tab, dar nici la apasarea sagetilor, Jaws nu dadea nici un semn. Este bine ca producatorii de antivirusi modernizeaza tot mai mult interfetele acestora, dar este rau pentru utilizatorii care utilizeaza screen reader. Daca ar fi un antivirus gratuit care sa se bazeze in totalitate pe text si sa ofere o securitate maxima, aici nu ma refer sa aiba firewal si spam ci sa aiba module de protecteie care sa ne protejeze mai din toate punctele de vedere, stiu ca ne-ar prinde foarte bine.
De aceea intreb si eu:
Cunoaste-ti vre-un antivirus gratuit care sa se bazeze pe text?
- Manu
- General de divizie
Mie AVG mi se pare accesibil.
Inca are meniuri clasice, mergi cu Alt la ele, apoi cu sageata dreapta se gaseste Tools, iar acolo exista Scan Computer, Update etc.
Avantajul este ca are si varianta gratuita.
Inca are meniuri clasice, mergi cu Alt la ele, apoi cu sageata dreapta se gaseste Tools, iar acolo exista Scan Computer, Update etc.
Avantajul este ca are si varianta gratuita.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
Eu am folosit mai multi antivirusi:
Norton Antivirus - se actualiza rar si am avut probleme cu virusi chiar daca era instalat.
Kaspersky - Antivirus foarte bun, dar consuma o gramada de resurse ale computerului.
AVG - Nu mi-a placut fiindca uneori tot crapa programul si afisa o fereastra cu erori. Unii au spus ca au avut si probleme cu virusi desi foloseau AVG (versiunea gratuita).
Asa ca in prezent folosesc Esset, adica Nod32, care este foarte puternic, este accesibil si nici nu consuma prea multe resurse.
Norton Antivirus - se actualiza rar si am avut probleme cu virusi chiar daca era instalat.
Kaspersky - Antivirus foarte bun, dar consuma o gramada de resurse ale computerului.
AVG - Nu mi-a placut fiindca uneori tot crapa programul si afisa o fereastra cu erori. Unii au spus ca au avut si probleme cu virusi desi foloseau AVG (versiunea gratuita).
Asa ca in prezent folosesc Esset, adica Nod32, care este foarte puternic, este accesibil si nici nu consuma prea multe resurse.
Microsoft security essentials - foarte bun dar ma enerveaza pentru ca imi incetineste scanarea cu abby fine reader la calculatorul de la servici
Acum am instalat de curand Eset Nod32 versiunea 5. Imi place pentru ca nu consuma mai multe resurse decat are strict nevoie asa ca nici nu stii ca il ai pana nu apar viruseii.
Si AVG free mi se pare destul de bun.
Ca variante gratuite cele mai bune sunt de departe Security essentials si AVG. Avira si avast mie mi se par mult prea slabe. Am vazut calculatoare cu avira in care colcaiau cate 5 troieni diferiti. Dupa mine asta nici macar nu e antivirus, e asa un fel de joculet care emite bip-uri de bucurie de fiecare data cand descopera un virus pentru ca oricum ii rateaza pe majoritatea
Acum am instalat de curand Eset Nod32 versiunea 5. Imi place pentru ca nu consuma mai multe resurse decat are strict nevoie asa ca nici nu stii ca il ai pana nu apar viruseii.
Si AVG free mi se pare destul de bun.
Ca variante gratuite cele mai bune sunt de departe Security essentials si AVG. Avira si avast mie mi se par mult prea slabe. Am vazut calculatoare cu avira in care colcaiau cate 5 troieni diferiti. Dupa mine asta nici macar nu e antivirus, e asa un fel de joculet care emite bip-uri de bucurie de fiecare data cand descopera un virus pentru ca oricum ii rateaza pe majoritatea
antivirus
Perfect de acord cu Campus legat de Avira, desi ei se lauda ca sunt in top in ce priveste numarul de utilizatori. Personal, dupa cum am scris mai sus, microsoft essentials mi se pare cel mai bun dintre cele free; prin quick scan (scanare rapida) isi face treaba si repede si bine. La fel, daca nu ii dai update la timp, iti afiseaza clar ca esti in posibil pericol. Alti antivirusi lucreaza prea intens pentru nimic, luand aiurea din resurse (vezi Kasperski.
Cornel
module?
ok, cam tot ce au si ceilalti virusi: sincer sa fiu, nu prea stiu la ce te referi precis: are protectie in timp real, definitii, virusi, spyware; apoi optiunile de scanare rapida, particularizata sau completa.
Cornel
Gasesti aici informatiile referitoare la security essentials
http://windows.microsoft.com/ro-RO/wind ... nformation
redau mai jos cateva dintre ele:
Protecţie în timp real
Scanarea sistemului
Curăţarea sistemului
Integrarea Paravanului de protecţie Windows
Serviciul de semnături dinamice
Protecţia împotriva modulelor rootkit
Protecţie împotriva ameninţărilor reale, nu împotriva software-ului bun
Sistemul de inspectare a reţelei
Pentru a putea sa il instalezi insa trebuie sa ai windows genuine...
http://windows.microsoft.com/ro-RO/wind ... nformation
redau mai jos cateva dintre ele:
Protecţie în timp real
Scanarea sistemului
Curăţarea sistemului
Integrarea Paravanului de protecţie Windows
Serviciul de semnături dinamice
Protecţia împotriva modulelor rootkit
Protecţie împotriva ameninţărilor reale, nu împotriva software-ului bun
Sistemul de inspectare a reţelei
Pentru a putea sa il instalezi insa trebuie sa ai windows genuine...
Anti-virus
Karspersky antivirus bun?Nu mi s-a parut a fi prea bun sincer...L-am avut si pe Karspersky si pe Norton security...Amandoua mi s-au parut ineficiente.Norton nu dadea rezultate decat dupa ce ieseam dintr-un site.Iar karspersky prea sensibil...si mi-am luat odata trojan cu el si m-am lecuit.Insa cel mai bine m-am impacat cu Nod 32...Dar a aparut Avast care e cel mai nou anti-virus si l-am instalat.Alti antivirusi n-am incercat sincer...Oricum eu singurul antivirus pe care l-as recomanda cu incredere e acest Nod 32 sau Avast.Karspersky e cam slabut dupa cum am spus si norton nici atat nu da randament.Cat despre ceilalti antivirusi nu ma pot pronunta ca nu i-am testat pe niciunul...singurii antivirusi pe care i-am postat au fost Avast,Nod 32,Karspersky si Norton security.Dar oricum deocamdata nu am prea mari probleme cu Avast si prefer sa nu-l schimb ca sa nu am eu probleme dupa aceea sa ma doara capul.Oricum iti multumesc