Programe de editat sunetul
Moderator: Manu
-
- Capitan
Programe de editat sunetul
salut!
as avea nevoie de niste sugestii in legatura cu niste programe cu care sa pot scoate ecoul dintr-un avi sau orice tip de fisier, sa pot amplifica sunetul etc.
as avea nevoie de niste sugestii in legatura cu niste programe cu care sa pot scoate ecoul dintr-un avi sau orice tip de fisier, sa pot amplifica sunetul etc.
Stefan
editare
Dupa experienta proprie, aici lucrurile se cam impart in privinta softurilor; sunt programe de editare a sunetului ce lucreaza cu fisierele audio (cu toate formatele lor - depinde de cat de profesioniste sunt) si video editoarele care se bazeaza aproape exclusiv pe modificari la nivel de imagine. Ceea ce doresti tu presupune cumva o imbinare a capacitatilor ambelor directii. E foarte posibil sa existe vreun video editor care sa se ocupe si de sunet mai in detaliu, dar eu nu stiu de asa ceva. Modul in care as lucra in cazul de fata (reducerea ecoului intr-un fisier avi) ar fi sa salvez sunetul acelui fisier intr-un fisier mp3, lucrez ceea ce am de lucrat cu un editor de sunet (adobe audition sau soundforge) si apoi repun pe acel fisier avi sunetul modificat nota bene cu conditia ca modificarea sa nu presupuna afectarea lungimii fisierului audio.
Cornel
-
- Capitan
ecou
in situatia despre care vorbesti tu, eu as proceda cam asa: mai intai extrag din acel fisier video doar sunetul intr-un fisier mp3; pentru aceasta iti recomand un program foarte bun total video converter (da-mi mailul ti-l trimit). Pasul urmator este sa operez modificarile de sunet in speta reducerea ecoului, sau dimpotriva modificarea acestuia, sau alte efecte. Pentru aceasta personal lucrez cu adobe audition; incarci fisierul mp3 si alegi din efectele disponibile parametrii doriti; in final revii la total video converter care are optiunea de multiplex adica unui fisier video ii adauga acel fisier mp3 pe care l-ai editat tu rezultand un fisier video cu coloana sonora dorita de tine; in mod cert sunt softuri video care fac ajustari la nivel de sunet dar eu nu stiu de ele si mai mult ca sigur sunt si scumpe. Probabil esti familiarizat cu soundforge, dupa cate stiu si acolo sunt posibilitati de adaugare sau eliminare a efectelor audio, important e sa extragi mai intai acel fisier audio din filmuletul tau.
Cornel
-
- Capitan
ok adresa mea de mail este:
stefan.ilioaica@gmail.com
as vrea si un adobe audition daca se poate.
este accesibil?
stefan.ilioaica@gmail.com
as vrea si un adobe audition daca se poate.
este accesibil?
Stefan
Re: ecou
Salut!Doresc sa stiu daca exista vreunsoft prin care sa pot elimina vocea dintr-o melodie si sa imprim o alta voce.Ma gasiti pe adresa shady_rapid2008@yahoo.com sau pe skype shady.hashim