Jocuri adaptate pentru nevazatori

Despre tot felul de jocuri si competitii

Moderator: Manu

Scrie răspuns
CarmenT
Maior

Jocuri adaptate pentru nevazatori

Mesaj de CarmenT »

Salut, am descoperit un joc fain pentru orbi. Daca vreti sa-l incercati: http://www.faustotoffano.net/giochi/tspeed_2.00.rar
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, stiu de jocul asta, e destul de interesant. E cu masini si se poate juca si in retea. Fiecare isi alege cate o masina, iar cu o pereche de boxe stereo, ai destul de bine insuflata senzatia de a conduce, se aude cum esti intrecut sau cum intreci pe cineva. Totul e sa ai viteza de reactie si sa reusesti repede sa o iei la stanga si la dreapta in functie de semnalizarile sonore ale curbelor.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

A, si ca tot veni vorba, de luna viitoare ma voi apuca de o sectiune pe site-ul www.pontes.ro despre jocuri. Voi face o lista cu cat mai multe jocuri, cu link-urile direct catre download-ul lor si cu descrierea fiecaruia. Apropo, pentru inceput, cine este curios, poate incerca un joc pe care l-am adaptat eu si cu un coleg (Robi) pentru limba romana (era in germana). In joc cica esti un oarecare Claudius din Pompei, orasul ala distrus de vulcan, si trebuie sa te salvezi in momentul cand se declansaza. E destul de interesant, ati putea citi un articol pe care l-am scris pentru Revista Radar, link-ul urmator merge direct la el:
http://radar.fcc.ro/cgi-bin/index.html? ... 0Nacht.txt
De asemenea, se poate descarca varianta asta facuta de noi, in romana (deci kit-ul de instalare) de la adresa urmatoare:
http://www.fcc.ro/jocuri/
De asemenea, pe site-ul
http://www.revistaradar.ro
daca scrieti "emanuel" in campul de cautare pe site, va gaseste rezultate cu articole pe care le-am mai scris despre jocuri pentru nevazatori.
Felicians
Caporal

Vulcanul din Pompei

Mesaj de Felicians »

M-am jucat si eu jocul asta, e interesant si fain, dar indicatiile de la inceput le-am priceput mai greu, deoarece nivelul vocii in romana e la fel cu cel in germana. Nu am reusit sa gasesc fantana.Ce ar trebui sa aud?
MateLajos
Sergent major

Re: Vulcanul din Pompei

Mesaj de MateLajos »

Simplu, apesi tasta W lol! De aceasi problema ma izbesc si eu. Salut[quote="felicians"]M-am jucat si eu jocul asta, e interesant si fain, dar indicatiile de la inceput le-am priceput mai greu, deoarece nivelul vocii in romana e la fel cu cel in germana. Nu am reusit sa gasesc fantana.Ce ar trebui sa aud?[/quote]
RobiNet
Soldat

Mesaj de RobiNet »

Fantana se afla la vreo 2 pasi de apa. Luati apa ca si punct de reper si o sa va descurcati
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Intr-adevar, sunetul nu e de cea mai buna calitate, dar de inteles nu cred ca nu se intelege. Dar oricum, nu se spune acolo ce ar trebui facut pentru a trece de fantana. O solutie pentru a rezolva intreg jocul dupa cateva incercari, este sa mergeti pe langa peretele fiecarui loc din cele noua, pana gasiti locul unde se aude scartaitul sau zgomotul care ar semnala ca se poate trece mai departe. La fantana e destul de simplu: din pozitia initiala mergeti in fata pana va izbiti de acea galeata cu apa sau ce o fi, apoi va intoarceti cu 180 de grade, dupa care mergeti patru pasi (deci inapoi), apoi la dreapta 90 de grade un pas si... se aude un zgomot mai aparte. Daca nu iese asa, inseamna ca sunt cinci pasi dupa intoarcerea de 180 grade - nu l-am mai jucat de atunci cand a aparut si nu mai retin chiar 100%.
Treaba cu W e asa, cand te dai batut, dar nu are nici o valoare. Eventual e buna pentru a exersa cu timp destul fiecare incapere - adica sa dai W pana la a opta camera (sa zicem) pentru a o putea explora timp de zece minute.
Ok, in legatura cu sunetul primei parti, poate vom scoate si versiunea 2.0, dar... nu prea cred ca e necesar din acest punct de vedere, cu putina atentie se aude destul de bine.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Dk suntetzi "fani" jocuri pe pc... nu trebuie sa ratatzi sit-ul asta: http://www.audiogames.net/listgames.php avetzi o lista cu foarte multe jocuri....

Hmmm... vad k mesajul meu cu jocurile MMO a fost sters... :((
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

masackru scrie: Hmmm... vad k mesajul meu cu jocurile MMO a fost sters... :((
Mesajul tau n-a fost sters. Singura problema e ca l-ai pus ca subiect separat cu titlul "Tot la", orice o insemna asta.
Inainte era aici: http://www.pontes.ro/ro/forum/viewtopic.php?t=50
Acum l-am unit cu subiectul asta, curatand din el posturile care nu se refereau la jocuri. Iata-l mai jos.

N-am avut inca timp sa instalez functia de lipire a subiectelor, asa ca redau mai jos link-urile din mesajul respectiv. Il voi muta cu totul in scurta vreme:
masackru scrie: Shi k sa fiu shi eu cat de cat in rand cu subiectul topicului, va spun k mai nou, sunt la moda jocurile pe net kre se joak direct in browser shi sunt accesibile tuturor, cateva exemple:

www.bitefight.ro - Razboiul dintre vampiri shi varcolaci
www.ogame.org - un joc Shi-fi destul de reushit, eu ma joc des... :-p
www.trivian.ro - un fel de strategie adaptata pt internet
www.vendetta1923.com - joc inspirat din filmul Nashul.... km lent
www.space4k.com - un alt joc shi-fi, structura este identica cu cea de la Vendetta
Ultima oară modificat 17 Iun 2007, 11:41 de către Andreea Neagu, modificat 1 dată în total.
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

OOps... scz :) se mai intampla
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Daca tot a fost creat un forum special pentru jocuri adaptate, am mutat si acest topic care se afla in Accesibilitate.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Valentin
Sublocotenent

Mesaj de Valentin »

daca tot veni vorba de browser baseduri eu zic sa incercati kingdom of loathing
Scrie răspuns