Ioana, voce romaneasca de la Loquendo

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Eu cred ca astfel de articole sunt scrise de psihologi care vor sa isi demonstreze abilitatile profesionale, dar ca in general orbii nu prea reprezinta publicul tinta de care se tine cont.
Dupa cum s-a spus, cred ca este o obisnuinta ca persoana care raspunde la un telefon sa fie o femeie, fie ea secretara, telefonista, si apoi uneori se tine cont doar de cei care conteaza.
Cand este vorba despre publicul larg, nu prea conteaza daca cel care asculta este barbat sau femeie, dar cand se adreseaza celor cu putere decizionala in firme, in majoritatea tarilor barbatii detin astfel de pozitii cu precadere, asa ca e inca un avantaj daca vocea este feminina.

Pentru orbi, am observat ca vocile barbatesti suna in general mai bine fiindca nu au tonalitati inalte care sa te zgarie la urechi sau care sa te enerveze dar cine stie... poate ca si creierul nostru judeca asta in functie de anumite elemente culturale, fiindca daca auzi o voce barbateasca te gandesti doar ca e pur si simplu o voce care rosteste niste cuvinte. Daca este insa o voce de femeie, incepi sa te gandesti... dar de ce este de femeie si nu de barbat? Cu siguranta ca exista un motiv... etc.
Andreea Neagu
Colonel

Re: voci

Mesaj de Andreea Neagu »

Cornel scrie:Daca as fi consilier al vreuneia din firmele producatoare de sinteze, i-as sfatui sa lanseze o voce de tip male speaker )Radu, Gheorghe, Vasile nu conteaza) fac prinsoare ca ar fi mult mai putine criticile.
Draga Cornel,
Loquendo a terminat lucrul la vocea masculina Mihai, iar Anjo a inceput de astazi sa o distribuie in Romania.
Mai multe detalii se gasesc in acest mesaj si in magazinul Anjo.
Asteptam criticile, sa vedem daca se confirma situatia prezentata de tine (voce feminina - critici mai multe, voce masculina - critici mai putine).
Numai bine,
Andreea
Cornel
Locotenent

Bravo, Misu

Mesaj de Cornel »

Am testat vocea, descarcand fisierul acela audio, si chiar imi place cum suna; totusi, un kitt nu am putea lua pentru o testare mai in detaliu? fac prinsoare ca va fi folosita mai mult decat Carmen sau Ioana.
Cornel
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Draga Cornel,
Din pacate, primul kit de testare acordat de Loquendo prin firma mea unui domn nevazator din Romania, care spunea ca doreste sa ajute cu testarea vocii, a sfarsit lamentabil prin trimiterea vocii spre piratare de catre domnul respectiv, de la care si acum, dupa aproape un an, mai astept feedbackul si ajutorul cu testarea promise. Loquendo a identificat kitul buclucas si pe domnul responsabil cu crearea problemei, si a decis sa nu ne mai ofere kituri demo sau trial, asa pentru testare va trebui sa vii la sediul nostru din Bucuresti si sa lucrezi pe unul din computerele noastre.
Numai bine,
Andreea
Cornel
Locotenent

testare

Mesaj de Cornel »

da! pai din judetul Iasi, asa un drum de placere pana la Bucuresti... hm? in felul acesta, cred ca se pierde mult la nivel de feedback; nu pot veni acuma oamenii, serios vorbind, pana acolo pentru teste, e cam atipic; oare nu pot gasi o metoda cei de la Loquendo pentru un kitt demo? daca aparea mai repede, as fi inclus in loc de 60 de voci Ioana in mod cert, 30-30 ca sa nu fie discriminare. De piratat, acuma ce sa zic, stiu ca e un subiect dureros pentru distribuitori si producatori, e un topic pe aici despre asta, dar, ca sa fiu sibilinic, daca e sa fie, tot va fi...
Cornel
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Imi dau seama ca nu este usor de facut un drum pana la Bucuresti, insa presupunand ca la un moment dat ai drum pe aici, te astept cu drag. Idem pentru cazul in care ai drum la Cluj, poate reusim sa ne sincronizam deplasarile.
Din pacate, cand s-a facut oferta pentru licitatie, adica in vara, Mihai nu aparuse, iar Ioana era de puţin timp pe piata.
Alternativ, desi stiu ca nu e acelasi lucru: auditia unei testari via Skype te-ar avantaja? Tu imi spui ce vrei sa auzi, la ce viteza, in ce programe, si in masura in care am softurile respective pe calculator, execut in timp real.
Sau poate o varianta in care sa iti dau temporar, prin team viewer, control din tastatura asupra computerului, in paralel cu Skypeul care ti-ar permite sa si auzi vocea?
Numai bine,
Andreea
Scrie răspuns