VoiSub, cititor de subtitrari
VoiSub, cititor de subtitrari
Salut,
Dupa lupte seculare care chiar au durat niste ani, am facut si eu un program si l-am pus pe net, poate il mai folosesc si altii. Aveti detalii mai jos:
VoiSub este un program care citeşte cu voce subtitrările fişierelor video redate cu Winamp sau KM Player. În viitor, lista player-erelor suportate s-ar putea extinde.
Ca voce, programul va folosi fie un cititor de ecran, dacă este instalat si activ, fie o voce SAPI 5. Mai exact vocea aleasă implicită în control panel.
Cititoarele de ecran suportate sunt: Jaws, Window Eyes, NVDA şi System Access.
Singurul format de titrări suportat pentru moment este srt. De asemenea, asta s-ar putea schimba într-o versiune ulterioară.
Pentru mai muulte detalii si linkuri de download, intrati pe:
Http://vortex.im .
Pentru injuraturi, erori, critici sau laude raspundeti aici sau pe mail.
Dupa lupte seculare care chiar au durat niste ani, am facut si eu un program si l-am pus pe net, poate il mai folosesc si altii. Aveti detalii mai jos:
VoiSub este un program care citeşte cu voce subtitrările fişierelor video redate cu Winamp sau KM Player. În viitor, lista player-erelor suportate s-ar putea extinde.
Ca voce, programul va folosi fie un cititor de ecran, dacă este instalat si activ, fie o voce SAPI 5. Mai exact vocea aleasă implicită în control panel.
Cititoarele de ecran suportate sunt: Jaws, Window Eyes, NVDA şi System Access.
Singurul format de titrări suportat pentru moment este srt. De asemenea, asta s-ar putea schimba într-o versiune ulterioară.
Pentru mai muulte detalii si linkuri de download, intrati pe:
Http://vortex.im .
Pentru injuraturi, erori, critici sau laude raspundeti aici sau pe mail.
Vortex Website
Maximum de confort, cu minimum de efort.
- Manu
- General de divizie
E o treaba buna un astfel de program, pe aici pe forum sunt cel putin doua topicuri despre citirea subtitrarilor in filme, unul in Accesibilitate si unul prin IT & C, dar nu se clarificau lucrurile prea bine si lumea cam ramanea tot fara.
Din pacate chiara cum nu am un film cu subtitrare ca sa il incerc si eu, dar zilele urmatoare sigur voi proba sistemul.
Sun tcurios in ce fel l-ai facut. Practic intercepteaza preluarea textului din fisierul SRT? Cam care e principiul prin care preia textul si il trimite catre SApi5 sau alte Api-uri?
Din pacate chiara cum nu am un film cu subtitrare ca sa il incerc si eu, dar zilele urmatoare sigur voi proba sistemul.
Sun tcurios in ce fel l-ai facut. Practic intercepteaza preluarea textului din fisierul SRT? Cam care e principiul prin care preia textul si il trimite catre SApi5 sau alte Api-uri?
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Merci de aprecieri. Exact de asta l-am scris si eu, pentru ca solutiile existente de citire a subtitrarilor mi s-au parut nesatisfacatoare.
Nu intercepteaza textul. VoiSub deschide separat fisierul srt si doar intreaba playerul la ce timp a ajuns in video.
In functie de acel timp, el gaseste secventa de text corespunzatoare in fisierul srt si o trimite spre screen reader sau sapi.
Nu intercepteaza textul. VoiSub deschide separat fisierul srt si doar intreaba playerul la ce timp a ajuns in video.
In functie de acel timp, el gaseste secventa de text corespunzatoare in fisierul srt si o trimite spre screen reader sau sapi.
Vortex Website
subtitrare cu screen reader
am incercat si eu cu mult entuziasm programul, insa la instalare, chiar la inceput imi da mesajul cum ca acest pachet nu poate fi accesat iar despre versiunea portabila spuneca e o arhiva afectata (damaged); poate revii cu unele detalii? Nu m/am uitat cu atentie prin topicuri, insa vad ca nu a vorbit nimeni despre subedit player care este foarte bun ba chiar se pot si edita subtitrari. Problema e insa ca pentru windows sapte nu a aparut asa ca doar utilizatorii de xp si vista il pot folosi. O sa revin cu detalii despre subedit, deocamdata ma intereseaza acest program al lui vortex pe care il felicit pentru realizare.
Cornel
-
- Locotenent - colonel
Re: subtitrare cu screen reader
Cornel, am descarcat si eu din nou ambele variante si le-am testat. Cea portabila se extrage corect si se deschide, iar cea instalabila ma intreaba daca vreau sa repar sau sa dezinstalez programul pentru ca eu il am deja instalat.Cornel scrie:am incercat si eu cu mult entuziasm programul, insa la instalare, chiar la inceput imi da mesajul cum ca acest pachet nu poate fi accesat iar despre versiunea portabila spune ca e o arhiva afectata (damaged).
Poti incerca sa descarci din nou.
A mai avut cineva probleme cu programul?
Merci pentru felicitari, sper sa-ti mearga pana la urma.
Vortex Website
- Manu
- General de divizie
La cei care nu a mers, cu siguranta nu exista .NET Framework, inca mai sunt multi utilizatori de XP, iar acolo nu este implicit platforma. Probabil ca in varianta instalabila se cerea si instalarea .NET Framework, dar daca ai pus la dispozitie si varianta portabila... toti o vor prefera pe cea din urma.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
Cei care spuneau ca nu merge pretindeau ca atat varianta portabila cat si cea instalabila nu functioneaza.
In orice caz, daca nu merge, incercati sa instalati
asta
In orice caz, daca nu merge, incercati sa instalati
asta
Vortex Website
-
- Caporal
Trebuie sa folosesti iar butonul open subtitle pentru a deschide subtitrarea altui film. In caz ca apar interferente, inchide programul dupa ce ai vazut primul film si redeschide-l.
Vortex Website
-
- Caporal
e la alte filme nici cel instalabil, nici cel porta
nu citeste la nici un film; nu merge cu windows 7 nici instalabil nici portabil.
Nicu
Da, pe windows 7 chiar nu merge. Nu am avut la dispozitie un pc cu windows 7 ca sa testez.
Vortex Website
-
- Caporal
Sincer, nu stiu ce sa-ti raspund. Eu as vrea cat mai repede, dar nu stiu cand o sa am la dispozitie suficient timp un pc cu windows 7 ca sa pot identifica si repara problema.
Vortex Website