Telefoane mobile cu sinteza vocala

Accesibilitatea vietii de zi cu zi in cazul nevazatorilor

Moderator: Manu

Silvia
Soldat

Revin cu intrebarile !

Mesaj de Silvia »

Salutare dragii mei. Sa stiti ca n-am rezolvat problema cu telefonul. Este vorba de Nokia N73, pe care l-am procurat nu de mult timp. Dati-mi si mie un sfat de unde pot face rost de programul ptr sinteza vocala Jaws ptr telefon... si mi-as dori sa stiu... voi ce platforma de operare (Symbian) aveti pe telefon...si daca Jaws-ul il aveti si cu varianta in romana ?. Va rog , ajutati-ma pentru ca vreau sa-mi folosesc telefonul ca si voi.
Va multumesc Silvia
Never say never
CarmenT
Maior

Pentru Silvia,

Mesaj de CarmenT »

Buna, Silvia, ai reusit sa iti rezolvi problema cu telefonul? Vezi ca Manu a pus un tutorial in care explica instalarea vocii pe un nokya E50. Gasesti topicul in forumul accesibilitate. Acolo da si link-ul de unde se poate descarca programul. Desi el explica pentru un alt tip de telefon, cred ca in mare vei intelege cum se instaleaza si vei reusi.
Ai reusit sa iti adaugi in lista de skype id-ul pontes_asistenta_it? In caz ca nu, trimite-mi id-ul tau de skype eventual pe adresa secretariatului daca nu vrei sa-l faci public aici si vom incerca sa te adaugam noi. Zi si cand te gasim online pe skype ca sa poata vorbi cineva cu tine sa-ti explice ce si cum cu telefonul.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Am aflat de curand ca mai exista o voce pe telefon, Mobile Speak, asta merge pe Symbian 9 in intregime, exista solutii adecvate. Il am dar inca nu l-am testat, diferentele de lucru cu el sunt foarte putin diferite de Nuance Talks. Voi revenii cu detalii in curand, sa il incerc pe un Nokia E50 saptamana asta si apoi spun si aici cum si ce.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
MisuSoft
Locotenent

Mesaj de MisuSoft »

bravo manu!!!
astept si eu cu nerabdare verdictul....
cel mai mult m-ar interesa daca cu Mobile Speak'u poti folosi toate functiile telefonului: playerul mp3, camera, etc....

o seara placuta,
mihai
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, se poate folosi totul, in aceeasi masura in care se poate folosi cu Nuance Talks, nu este de tip Mobile Accessibility, program care isi crea un meniu propriu, transformand telefonul intr-unul de prima generatie, iar cand spun prima generatie ma refer la propriu, adica de la inceputuri, din acela cu agenda, soneri si inca putine setari.
MisuSoft
Locotenent

Mesaj de MisuSoft »

sa ne triesti manule!!!
mersi mult!!!
mihai
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Sincer sa fiu, nu mi-a placut. Eu l-am instalat, dar vocea mi se pare mai urata decat la Talks. In plus, lasa o groaza de fisiere peste tot si mananca serios ram.
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
MisuSoft
Locotenent

Mesaj de MisuSoft »

Sorin scrie:Sincer sa fiu, nu mi-a placut. Eu l-am instalat, dar vocea mi se pare mai urata decat la Talks. In plus, lasa o groaza de fisiere peste tot si mananca serios ram.
atunci care ar fi pozitia ta? talksul e mai bun? l-ai incercat?
mihai
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Da. Le-am incercat pe amandoua, si mi-a placut mai mult talks-ul
Blogul lui Sorin
MisuSoft
Locotenent

Mesaj de MisuSoft »

ok, mersi pentru opinie:D
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

Cu placere. Eu zic insa sa le incerci pe amandoua si sa vezi care tzi se potriveste mai bine.
Blogul lui Sorin
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

As vrea sa va intreb pe cei care aveti nokya N70 cum se seteaza talks-ul sa nu mai tot vorbeasca in plus. Adica ma enerveaza ca atunci cand deblochez tastatura de pilda, sau dupa ce ies din meniu, el imi tot zice: "orange, 09.ian.2008, orange 1 from 5." As vrea sa-l setez cumva sa spuna doar tastatura activa si gata, sau orange si sa nu citeasca data daca nu-l intreb eu. Deasemenea, cand primesc prin blue touth o melodie, cum as putea sa o salvez in telefon fara sa ascult intai intreaga melodie? E foarte enervant ca daca primesc o melodie de 5 minute de exemplu, sa trebuiasca sa o ascult in intregime in mesajul primit si abia apoi sa o pot salva undeva in telefon.
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Oare nu mai citeste nimeni topicul asta, sau nu stie nimeni sa imi raspunda la intrebari? As mai avea o intrebare in legatura cu N70, poate stie cineva sa imi zica cum fac sa imi citeasca talks-ul cate caractere am scris sau cate mai am libere cand scriu un sms?
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

La mine, la E65, chestia se face apasand tasta diez "#". O sa zica daca este litera mare sau mica, plus cate caractere mai ai pana se termina mesajul N, spre exemplu "lower case, 29 (1)" adica, litera mica, mai sunt 29 caractere pana se termina mesajul 1 etc.
Blogul lui Sorin
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

La orice telefon Talks citeste cate caractere mai sunt din mesaj apasand tasta grila, ca si cum ai vrea sa modifici tipul caracterului, mic sau mare, asa ca, dupa ce apesi o data pe grila si spune cate caractere mai sunt disponibile, va trebui din nou apasat pentru a scrie literele cum era inainte, mari sau mici. De asemenea, tot unde anunta cate caractere mai sunt, anunta si al catelea mesaj e, in caz ca scrii mai mult se imparte textul in mai multe mesaje.
In legatura cu setarile de care vorbeai, Carmen, nu tin de telefon, ci de Talks. Acolo, in programul Talks, la tabul Advance, sunt mai multe setari, printre care: sa vorbeasca sau nu cand tastatura e blocata, sa anunte tasta unu si doi ce functii au in fiecare moment etc.. Spune mai clar ce anume vorbeste ca sa vedem daca se poate dezactiva, reteaua si data am impresia le anunta indiferent ce ai face.
Scrie răspuns