Epub books

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Marik
Sergent major

Epub books

Mesaj de Marik »

Pentru toti cei ce vor sa citeasca noul format de text epub, exista un add-on ce se pune la firefox si browserul merge ca un epubreader. Linkul e asta . Dupa ce deschideti fereastra cu firefox dati add apoi instal now, si gata aveti add-onul instalat...
Sper sa va fie de folos.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Poate ne lamuresti mai mult despre formatul EPub. Ce carti sunt si unde?
Eu chiar nu am auzit inca nimic, nu s-a nimerit sama lovesc de astfel de documente.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Marik
Sergent major

Mesaj de Marik »

Formatul EPub devine din ce in ce mai popular, folosit in special la ipad-uri (care mai nou au si voce instalata), sau pe smart phones. Pe calculator ai nevoie de acest add on ca sa deschizi cartea, poate sunt si alte programe asta nu mai stiu, si merge foarte bine cu jaws 11 si nvda (cu nvda am incercat eu si merge ok, pt. jaws am ascultat un podcast). Din pacate nu exista carti in romana sub acest format, dar foarte multe in limbile importante, cred ca si in maghiara dar nu sunt sigur , nu cunosc limba. Prima oara cand deschizi o astefel de carte trebuie sa spui ca vrei sa o deschizi cu firefox ( asa a fost la mine).
Cat despre locurile de unde poti scoate astfel de carti, ar fi proiectul Guttemberg sau manybooks.net aici sunt carti gratuite si parca nu trebuie sa te inregistrezi, dar recunosc nu mai stiu. Pe manybooks.net gasesti cartile in mai multe formate, dai un C alegi formatul si dai dowloaad.
E drept ca si carti gratuite nu prea e folositor, dar daca ai ebooks in acest format, depinde si de cum a fost facuta cartea, unele nu sunt asa accesibile, dar daca ai o astfel de carte si nu ai cu ce sa o deschizi acest add on e o solutie.

Scriu in continuarea mesajului, desi nu e locul aici, ca pentru a merge mai usor pe facebook se poate intra pe lit.facebook.com si e mai simplu decat pe formatul standard, nu am folosit niciodata facebook pe mobil, e posibil sa mearga si mai bine.
Si o alta idee ce imi vine acum in minte si nu stiu unde sa o plasez, deci o scriu aici, se poate folosi klango pentru a audia tot felul de podcasturi interesante de la rnib, bbc etc, sau de a asculta multe posturi de radio, nu toate merg in special din Ro dar din alte tari merg foarte bine.
Toate bune.
Scrie răspuns