O realizare medicala la clinica universitara din Tuebingen.

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Marik
Sergent major

O realizare medicala la clinica universitara din Tuebingen.

Mesaj de Marik »

Salut tuturor
Cred ca ar trebui facuta o rubrica speciala, pentru cei interesati de noile descoperiri medicale, sau reusite chirrgicale in domeniul oftalmologic. Sau chiar, experiente personale avute la diferite clinici din tara sau strainatate. Eu unul sunt foarte interesat de o astfel de discutie.

Pana vor mai fi si alti interesati de acest subiect, va scriu de o realizare a clinici germane din Tuebingen: Implantarea la nivel subretinal a unui cip electronic, la trei voluntari complet orbi.
O sensibile la lumina, microcip extern cu reglaj electric a fost implantat chirurgical subretinal lângă regiunea maculară unor voluntari orbi de distrofie retiniena ereditara. Implantul conţine o serie de 1500 microphotodiodes active ("chip"), fiecare cu amplificator propriu şi stimulare locala cu electrod. La vârful implantului, o altă serie de 16 electrozi sârmă conectat permite stimularea lumina directă şi independent de testare a interfetei neuron-electrod. scene vizuale sunt proiectate in mod natural prin lentila ochiului pe chip sub retină transparent. Cipul generează un model corespunzător de 38 × 40 pixeli, fiecare eliberarea lumina de intensitate-dependente de impulsuri electrice de stimulare. Ulterior, trei persoane anterior orbi ar putea localiza obiecte luminoase pe o masă întunecată, dintre care doi ar putea discerne grilaj modele. Unul dintre aceşti pacienţi a fost capabil să descrie în mod corect şi numele de obiecte ca o furculiţă sau un cuţit pe o masă, modele geometrice, diferite tipuri de fructe şi discerne nuanţe de gri, cu doar 15 la suta contrast. Fără o perioadă de formare, funcţiile vizuale recastigate i-au permis pentru a localiza şi abordare persoane într-o cameră în mod liber şi să citească litere mari ca cuvintele complet după mai mulţi ani de orbire.
Un link pentru aceasta informatie ar fi: http://www.innovations-report.com/html/ ... 64770.html

Recunosc ca am tradus cu google un alt mesaj pe care il aveam salvat in documentele personale, dar pe care nu l-am mai gasit pe internet.
Daca doriti adresa de mail a clinici, va stau la dispozitie, raspund foarte prompt.
Toate cele bune.
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Un articol despre aceeasi chestiune se poate citi aici: http://think.hotnews.ro/un-cip-experime ... edere.html
Scrie răspuns