340

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

IonPop
Colonel

340

Mesaj de IonPop »

Asociatia Pontes a trimis o nota de protest guvernului impotriva reducerii cu mai mult de 50% a alocatiei de handicap si cu 75% a indemnizatiei pentru asistentul sau insotitorul unei (singure) persoane cu handicap?
Sau s-au initiat discutii si un lobby direct in randul persoanelor care au puterea sa impiedice punerea in aplicare a unui astfel de act normativ?

Intreb fiindca nu am observat nici o discutie sau interes pentru aceasta problema, desi este una foarte importanta.
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Pe grupul intern de discutii al Pontes au fost trimise niste mesaje in care erau adunate semnaturi ale mai multor persoane fizice si organizatii reprezentand persoanele cu dizabilitati. Am trimis si noi o adeziune la acest protest si speram ca scrisoarea de protest a fost deja depusa la guvern. Nu sunt insa convinsa ca e suficient acest lucru si poate ca ar fi bine sa ne gandim la o miscare mai ampla pentru a atrage atentia asupra masurilor inadecvate pe care urmareste guvernul sa le ia...
Campus
Comandantul unitatii

Mesaj de Campus »

Din pacate am constatat cu ocazia manifestarilor festive de serbare a zilei bastonului alb la ANR Cluj ca personalul din interiorul filialei considera ca acesta este doar un zvon, ba mai mult, sunt vizibil deranjati de faptul ca membrii lor indraznesc sa ii deranjeze cu telefoane pentru a se interesa pe acest subiect.
Eu sunt de acord sa particip la orice actiune de protest organizata fie de noi fie de orice alta organizatie non guvernamentala. Si de data asta chiar imi doresc ca cei de la ANR sa aiba dreptate si sa fie doar un zvon, problema e insa ca am trecut de varsta la care am invatat ca niciodata nu iese fum fara foc,
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Poate ca este doar un zvon cum spun cei din ANR, doar ca acel zvon se bazeaza pe existenta unui proiect de ordonanta de urgenta care poate fi gasit si pe web.
Si tot in acest sens au aparut o multime de articole in presa in ultima vreme.

Daca vreti sa gasiti informatii, cautati "340 handicap" (fara ghilimele) cu Google.

Conducerea ANR este platita de stat, sau cel putin o parte din salariile acestei conduceri este platita de catre stat, asa ca membrii conducerii nu pot sa duca o lupta impotriva statului pentru a apara interesele membrilor asociatiei. Este un conflict de interese evident.
Cum vi s-ar parea daca si membrii conducerii sindicatelor ar primi indemnizatia de sef de sindicat de la patron sau de la stat in cazul sindicatelor celor care muncesc pentru stat?
Orbii vor fi reprezentati doar de cei care depind doar de orbi, si care vor fi platiti doar de orbi doar ca nu prea cred ca se va ajunge sa existe astfel de organizatii in Romania in care sa nu isi bage nasul mafia din politica.

Iata continutul ordonantei:

http://www.campioniicrestini.ro/2010/10 ... regateste/

Cel mai rau vor fi loviti handicapatii din cauza faptului ca se va reduce substantial indemnizatia deinsotitor (cu 75%) si se va aplica si o descurajare a handicapatilor care vor sa munceasca, fiindca daca vor avea castiguri suplimentare, statul le va da mai putini bani.
Oricum, la cat va fi alocatia de handicap, nici incurajarea si nici descurajarea nu poate fi prea mare, iar fara un loc de munca... handicapatii vor trebui sa traiasca cu mai putin de 3 euro pe zi, ceea ce este imposibil si pentru cineva care nu are probleme majore de sanatate. Ar fi interesant in cate tari de pe glob se poate trai cu mai putin de 3 euro pe zi...
Scrie răspuns