Intr-o poiana

Literatura, idei, ganduri

Moderator: Manu

Scrie răspuns
cristina.vuscan

Intr-o poiana

Mesaj de cristina.vuscan »

Va propun o simpla problema de logica , de niivelul clasei a patra. Va rog, insa sa nu incercati sa impuscati vrabia cu tunul, punand problema in sistem, fiindca nu e cazul. Iata problema: într-o poiană se aflau, la un moment dat, o mulţime de veveriţe şi de păsărele. Dacă le numărai capetele, erau în total 125. Dacă le numărai picioruşele, erau 140 de perechi.
Cîte veveriţe şi cîte păsărele se aflau în acea poiană?
Succes! Cristina
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Pai notam cu nv numarul de veverite si cu np numarul de pasarele... Glumesc, nu notam nimic cu nimic. Azi sunt intr-o pasa buna asa ca nu voi da cu tunul dupa vrabii, oricat de amuzant ar fi sa le vad cum incearca sa se fereasca de bartai ghiuleaua.
Hai sa incerc sa fac apel la talentul meu nebanuit de a ma pune in pielea unui copil de clasa a patra sau a lui badea Gheorghe de la stana, dupa caz. Bun, deci am stabilit ca-s badea Gheorghe si ma sprijin in bota privind poiana. Si cum plictiseala la stana e mare, net canci, teve asijderea, ziare nu-s ca nu urca Mitza de la chiosc pana-n varf de munte, ma apuc sa-mi fac de lucru numarand bucati de animale. De animale intregi, adica. Cum fac, cum nu fac, ca-mi ies 125 de capete de veverite si de pasari. Pai da, dar ziua-i lunga, oile pasc si fara ajutorul meu, asa ca hai din nou la numarat. Si-mi ies 140 de perechi de picioare. De aici na beleaua: cate veverite, cate pasari? Pai ia sa vedem: o veverita are (numarand pe degete) unul, doua, trei... aaa... patru picoare. Asta inseamna, aproximand asimptotic (unde-oi fi auzit asta?!) ca la vreo doua perechi. Buun... pai atunci am vreo 140 fara 125 adica 15 perechi de picioare in plus. Astea or fi de la veverite, ca doar n-or fi pasarelele la fel de "speciale" ca gaina babei Safta de la Cerbobil, aia cu 6 picioare si 10 aripi. Gaina, nu baba Safta. Asa ca avem 15 bucati veverite, si daca scadem asta din numarul de capete ne ies (iar numarat pe degete) una, doua, trei.... 110 pasari. Si uite asa a trecut ziua, fluier oile la strunga si trec la treaba. Cum ce treaba? Muls, pus mamaliga in ceaun etc.
Ziua buna!
Andy
cristina.vuscan

Super faina rezolvarea si in plus si romantata. De, ca pentru copiii lui badea Gheorghe dintr-a patra! (copiii dintr-a patra, nu badea Gheo). Sa vedeti ce problema urmeaza! Am facut urticarie de nervi pana am rezolvat-o, dar am reusit fara ecuatii! Asa ca v-o pasez si voua, ca sa va distrati! Cristina
PS. A propos, Andy, de ce ziceai ca eu mi-s cu matematica, iar tu cu biochimia, sa-mi aduci aminte sa-ti spun bancul cu Leana si cu Ceao, cand se lauda ea ca ea-i cu stiinta...
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

:-p clasa brr, pe asta o faceam si eu :(

ps. e vorba de bancul cu CO2?
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
cristina.vuscan

Da, numai ca eu nu ma refeream la bancul cu codoi. Intr-o zi, Ceao aude la Radio ceva despre legea atractiei universale... Fuge iute la Leana si-o intreaba:
- Leano, cand oi fi dat eu legea asta a atractiei universale, ca nu mai mi-aduc aminte?...
Si, Leana, desteapta de colo:
- Nu stiu draga, ca tu esti cu legile! Eu mi-s cu stiinta...
Sorin
Capitan

Mesaj de Sorin »

:) prea tare
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
Scrie răspuns