Alegerile ANR

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Ghita Potra
General de corp de armata

Mesaj de Ghita Potra »

Ar fi interesantă reacţia revistei Litera noastră dacă această dare de seamă ar fi trimisă spre publicare. Eu cred că nu are nici o şansă la publicaţiile ANR. Am citit cu sufletul la gură şi m-am distrat copios.
Rezolvaţi online sute de şarade
Puteţi încerca şi Pontes Şarade, o aplicaţie pentru Android cu toate şaradele de pe acest forum
Campus
Comandantul unitatii

Mesaj de Campus »

Nici macar nu incercam la Litera Noastra
Asa cum in Scanteia nu au aparut niciodata articolase lezante la adresa tovarasului sau cum nici acuma nu apar prin Evenimentul Zilei astfel de materiale demigratoare la adresa carmaciului sef, nici in Litera noastra nu se vor publica vreodata astfel de compilatii subversive care ar putea pata imaginea de democratie, pace si colaborare din interiorul mamei asociatii.
Asta e asa, pentru utecistii de pe aci, daca mai e vreunu care se gandeste sa candideze peste 5 ani sa stie ce il asteapta si sa se pregateasca din timp (presupunand ca peste 5 ani functia de presedinte de filiala va fi la fel de tentanta din punct de vedere financiar ca in prezent, lucru de care ma indoiesc serios.) Pana la urma criza va ajunge, vrand - nevrand, si in birourile sefilor de filiale ANR. Unde mai pui ca ei au acuma doua crize cu care sa se lupte. Una globala, criza financiara din tara si una locala, criza interna din ANR care de cand nu mai plateste pensii de nevei a ramas fara obiectul muncii iar concursurile de cultura generala nu prea mai sunt atractive in era Google si Wikipedia.
Deocamdata au procent de incasare la cotizatii 80 la suta. Eu estimez un optimist 60 la suta peste vreo 5 ani.
Pe de alta parte abia astept sa vad, asa cum ni s-a promis, primul proiect finantat cu bani europeni pentru filiala ANR Cluj. Sper sa nu ma faca sa astept prea mult avand in vedere faptul ca domnii proaspat alesi in consiliul director emana un aer de experti in acest domeniu.
Emanuel.Selaru
Maior

Mesaj de Emanuel.Selaru »

Campus, sincer te felicit enorm pentru tot ce ai scris.
Mi s-au povestit cateva lucruri de cativa dintre membri ANR Cluj si am putut sa pun in balanta ce am auzit cu ce ai scris tu, si totul a fost idem.
Ar fi fost o idee ca toate aceste elemente neconstitutionale ANR-istic vorbind, sa fie aranjate frumos intr-un material audio, distribuit gratuit ca supliment in toata tara.
Jurnalul national va ofera articole senzationale... Impreuna cu... Ziarul Scanteia! Vedeti sa nu vedeti!
==))!
Sunt sigur ca o concluzie formata dintr-un singur cuvant, groaznic, nu este suficienta absolut deloc.
Mult succes va avea si fara doleantele ANR-ului Pontes, si dupa cum ai spus si tu. Imaginea Pontes in comparatie cu cea a ANR, este incomparabila.
Se va ajunge in asemenea hal, incat vei auzi uimit pe strada oamenii zicandu-ti de le ceri informatii despre cum poti ajunge la sediul ANR.
"Aaa, da, stiu. Acolo, la fabrica de orbi."
Am avut neplacerea sa aud exact aceste cuvinte in Bucuresti, referitoare ce-i drept la Vatra Iluminoasa, :) dar nu este deloc exclus sa primeasca si filialele ANR o astfel de caracterizare incurand.
Sincer in ceea ce priveste ANR Buzau-Vrancea, unde este in prezent presedinte Domnul Mihail Balasa, am avut parte de surprize foarte placute.
Colaborare foarte buna, furnizarea informatiilor noi in timp util incat sa poti avea acces la serviciile respective, urgentarea rezolvarii anumitor situatii.
Singurul lucru ce insa nu exista nicaieri ori de exista este totul foarte slab, este comunicarea filiala membri, fiind necesar sa sunam ca membri mereu cand apareau noutati.
Sistemul de informare insa nu este deloc, dar absolut deloc pus la punct, chiar daca nu doar odata am atras atentia acolo unde trebuia, ca nu ar strica absolut deloc alcatuirea unui news-letter, la care orbii sa se poata abona si sa primeasca, deci primeasca am spus, toate noutatile, absolut toate ce tin de ANR.
Mereu raspunsul a fost acelasi. Este de atributia filialelor sa va tina la curent cu noutatile ANR. Dispunem insa si de o emisiune radio-fonica in cadrul Romania Actualitati, unde aflati dinou, totul. Posibil, imposibil. Chiar si SF!
In regula, foarte in regula. Sau nu prea...
Dintr-un timp de 20 minute alocat acestei emisiuni in fiecare seara de vineri, orele 20:30, doua, cel mult 3 sunt alcatuite din noutati:
"Vom discuta. Vom alege. Vom efectua demersurile necesare astfel incat toata lumea sa fie multumita."
Eu sincer nu sunt deloc multumit de asemenea noutati, lucru ce il cred de-asemenea si despre toti ceilalti.
Intr-o lume a problemei optinerii unui loc de munca pe motive de handicap recunoscute chiar si de catre ANR in urma derularii faimosului proiect Conectic, ne permitem sa asteptam cu ultima speranta ziua de maine, ne permitem sa imbatam oamenii cu apa rece netinand cont de undele radio de propagare a acestei ape.
Suntem mandriia handicapatilor, din cauza mediatizarii proiectelor noastre de anvergura, destinate numai si numai pentru nevazatori.
Vezi nesfarsitele strangeri de fonduri prin toate mijloacele posibile inclusiv hmmm... subteranele statii de metrou, bani destinati construirii centrului de reabilitare.
Nu sunt deloc impotriva acestui centru si chiar apreciez ideea construirii lui, pentru castigarea nevazatorilor tardivi. Insa nu stimulam un al II-lea sediu ANR in Bucuresti?
Ma refer la mutatul ... orgoliilor de colo pana colo, producerii de energie nefolositoare, rodul lipsei de activitate, stimulata prea mult inca de cotizatiile si donatiile de rigoare?
Nu am fost si nu sunt nici pro ANR, nici anti ANR.
Insa ce poti spune cand observi ca nici macar regulamentele de ordine interna parafate de nu stiu ce judecator de pe raza de acoperire a filialei locale nu sunt respectate comic, tocmai in prezenta autoritatii supreme, ce ameninta acum ceva timp cu inchisoarea pe cei ce incalca acest statut.
Regulament, statu, mi-e tot una. Din moment ce nu se respecta.
In concluzie, felicitari Pontes pentru tot efortul voluntar depus. Am spus cu mult timp in urma, ca Pontes a avut un rol nespus de important prin distribuirea acelor fluturasi in cadrul campaniei 30 de secunde pentru bastonul alb.
Am fost de cateva ori prin Cluj, nu cunosc orasul, insa nicicand nu te poti rataci in asemenea hal incat sa pierzi total linia de mers pe care o urmai.
Oamenii sunt foarte educati de parca ar fi urmat anumite cursuri de specialitate. Au habar ce inseamna a fi nevazator, stiu ca esti un om normal. Ca te intalnesti si cu cazuri contrare celor spuse de mine mai sus, este logic, asa cum nu exista padure fara uscaturi.
La inceput nu am tinut sa cred ca acestea sunt roadele voluntarilor Pontes. Am pus acest lucru doar pe seama gradului ridicat de civilizatie al Ardelenilor.
Insa o discutie avuta cu o Doamna intr-un 31 confortabil, mi-a aratat ca si m-am inselat, si nu m-am inselat in ceea ce priveste prezunctiile mele.
Gradul ridicat de omenie pana la urma, sporit de Pontes si de initiativa necunoscatorilor de a afla din om in om, cu bun simt ce inseamna a fi nevazator, au dus la situatia generala din oras.
Zonele marginase imi sunt total necunoscute si nu am avut prilejul sa le observ, insa schimbarile nu cred sa fie atat de mari in acest punct de vedere.
Nelipsiti sunt insa si doritorii de mai mult din mijloacele de transport in comun de la care am avut din pacate anumite neplaceri rezolvate pe cale amiabila, insa nu poti cere perfectiune de la nimic.
Inchei aici mesajul meu, urand mult succes tuturor celor cu idei.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

ca sa nu mai deschid alt topic vin aici cu niste precizari importante. pe siteul anr cluj apar niste stiri cel putin pe jumatate neadevarate, si anume ca anr cluj in colaborare cu diferite institutii ofera facilitati nevazatorilor. ma refer la gratuitatea pe mijloacele de transport in comun, la reducerile oferite la anumite servicii cum ar fi bazinul de inot din babes. lucrul este neadevarat deoarece aceste facilitati sunt oferite prin lege nicidecum pentru ca ar fi facut anr ceva in acest sens.
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Am auzit zvnuri ca alegerile in ANR Cluj au fost falsificate prin amenintari de la conducerea centrala a asociatiei. Sa fie oare adevarate acele zvonuri?

Apropos, de ce este nevoie sa mai existe acele "grupe"?
Datorita existentei lor si numarului diferit de membrii, membrii asociatiei nu au o importanta egala.

Nu mai este de mult timp valabil pretextul ca organizarea alegerilor pe grupe este un mod mai accesibil, dar ramane in continuare un mod prin care delegatii grupelor pot fi constransi sa voteze cu "cine trebuie". :-)
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

nu au fost chiar falsificate. doar ca s-a fortat un pic regulamentul, in sensul ca s-au contestat alegerile de la o grupa si cine nu a iesit s-a mutat la alta grupa si a ajuns presedinte.
in ceea ce priveste vremurile, totusi trebuie sa constat ca sunt destui nevazatori incapabili de ceva, deci chestia cu grupele nu e chiar o ramanere in urma.
Gruia
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Daca unii orbi sunt ramasi in urma, este foarte rau ca acele persoane au drept de vot, la fel cum este foarte rau ca cetatenii Romaniei care sunt chiar atat de mult "ramasi in urma" au drept de vot, insa nu avem ce face, aceasta este una dintre partile slabe ale democratiei.

Dar este mult mai rau ca o persoana "ramasa in urma" sa fie "indrumata" sa voteze cu cine vor altii care au ajuns la putere. Ar trebui sa voteze cum ii dicteaza propria constiinta si propriile interese.

Doar ca nu despre organizarea votului pe grupe este vorba, ci despre posibilitatea ca un numar mult mai redus de orbi care au ajuns sefi de grupa sa fie amenintati sau spaguiti cu bani sau beneficii pentru a reprezenta interesele unora.
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Reiau acest topic deoarece cred că va fi citit de cei interesaţi de activităţile filialei Cluj. Sâmbătă 22 octombrie v-a avea loc adunarea generală, într-un anonimat total, nu apare nimic pe pagina filialei în legătură cu această adunare generală, în scrisoarea primită am fost anunţat că pe ordinea de zi, la unul dintre puncte, se va discuta modificarea statutului filialei, nu există nici o precizare în domeniu şi momentan am primit doar promisiunea că vor apărea informaţii pe pagina filialei, un alt punct de pe ordinea de zi, sper că nu dezvălui un secret, este înfiinţarea sucursalei Turda. Dacă cineva are mai multe informaţii aş dori să le cunosc şi eu.
Puteţi încerca şi Pontes Şarade, o aplicaţie pentru Android cu toate şaradele de pe acest forum
IonPop
Colonel

Mesaj de IonPop »

Probabil ca filiala Turda trebuie creata drept rasplata. :-)
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Am cerut informaţii despre modificarea statutului şi am fost trimis să citesc comunicatul de pe siteul filialei unde am găsit:
Prin prezenta va informam ca a doua ADUNAREA GENERALA a Filialei Judetene Cluj va avea loc in data de 22.10.2011, orele 10,30 in sala de festivitati a Liceului pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca, str.Dorobantilor nr.31.
Va propunem urmatoarea ordine de zi:

1. Modificari ale statutului Filialei Judetene Cluj a Asociatiei Nevazatorilor din Romania

2. Infiintarea sucursalei Tuda a Filialei Judetene Cluj a Asociatiei Nevazatorilor din Romania

3. Diverse
Aceste lucruri erau trecute şi pe invitaţia primită acasă de la filială.
Oare ce modificări se doresc?
Să fie un secret doar pentru aleşi?
Scrie răspuns