Configurarea Gmail pe mobil si pe PC

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
VasileTiucsan
Soldat

Configurarea Gmail pe mobil si pe PC

Mesaj de VasileTiucsan »

va salut, poate sa-mi spuna si mie cineva cum configurez gmail pe mobil. multumesc pentru atentiea acordata. cu stima vtiucsan
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Ma gandesc sa folositi chiar aplicatia de gmail oferita de google.
Mergeti la http://www.google.com/mobile/products/mail.html si in campul de editare introduceti numarul dvs de telefon, alegeti din combo box Romania si apoi apasati butonul Get it now. Veti primi un sms cu linkul de la care sa descarcati aplicatia. Urmati linkul respectiv si descarcati aplicatia, apoi instalati-o.
Pentru instalare nu va pot da instructiuni specifice fiindca nu stiu ce telefon aveti si instalarea nu e la chiar la fel pe toate marcile de telefoane. Oricum, ideea generala e sa accesati folderul in care s-a copiat fisierul de instalare, sa-l accesati si sa urmati instructiunile din el.
Configurarea aplicatiei in sine este extrem de simpla, necesitand practic doar introducerea userului si a parolei.
Andreea
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Nu stim exact de la ce punct doriti setarile pentru GMail. Adica reusiti sa configurati pentru un cont POP3 obisnuit si nu cunoasteti setarile specifice pentru un cont securizat cum este GMail?
Daca raspunsul este da, in cazult GMail trebuie la Setari conexiune din Setari E-mail, atat la intrare cat si la iesire sa alegeti la Siguranta (porturi) optiunea SSL/TLS, cu porturile 465 in cazul trimiterii si cu portul 995 in cazul primirii. Serverele sunt: pop.gmail.com in cazul intrari si smtp.gmail.com in cazul iesiri.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
VasileTiucsan
Soldat

gmail pe telefon

Mesaj de VasileTiucsan »

sarut mana, de facut am facut! am urmat pasii cu prifire la obtinerea sms cu legatura, dar nu am primit pana acum nici o legatura. am primit doar um sms cu o legatura care ma trimite la www.gmail.com
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Am intrat si eu la GMail, practic acolo daca iti introduci numarul de telefon mobil se trimite pe telefon adresa www.gmail.com, adresa care poate fi scrisa si in browser.
Oricum, SMS-ul vine, iar in el apare adresa GMail.
Practic GMail isi da seama ca se intra de pe mobil si afiseaza o interfata WEB atat de simpla incat oricine, chiar daca nu a navigat niciodata pe internet poate sa isi verifice mesajele.
Cu ocazia asta am descoperit si noi cat de simpla e interfata Mobile a Gmail, e chiar mai simplu decat Outlook sau Windows Mail.
Cred ca e recomandabila varianta asta, e mai sigura decat cu aplicatia similara OutLook-ului din telefon, cea pentru care spuneam intr-un mesaj anterior setarile legate de porturi..
Nu mi-a dat prin cap sa intru pe GMail de pe telefon in varianta WEB-based.
Cu ocazia asta am mai descoperit ca intr-un SMS se poate da enter pe o adresa WEB / URL ca in browser, deschide automat Safari in cazul Symbian 9.x si cere conectarea la server, practic prin acel SMS suntem scutiti de a mai scrie adresa in Browser manual.
Exista acolo si check-box pentru aminitirea user-ului si a parolei, iar cum telefonul nu se imprumuta de obicei, in viitor nu va mai trebui sa scriem user si parola, nedand cineva Sign Out.
Manu
General de divizie

Configurare GMail pe Outlook sau Windows Live Mail

Mesaj de Manu »

Pentru ca au fost cateva telefoane cu solicitari de informatii despre configurarea unui client mail cu GMail pentru calculator, scriu mai jos instructiunile pas cu pas pentru Outlook sau Windows Live Mail.

Pentru a incepe configurarea, se merge in Tools la Accounts unde se deschide caseta de dialog.
Aici se merge cu tab pana la Add (button).
Dupa un spatiu pe Add, se alege Mail... (s-ar putea ca aici sa functioneze doar enterul.
Va aparea un wizard care intreaba pas cu pas urmatoarele pentru primele configurari:
  • Display Name - se completeaza numele dorit pentru a aparea la destinatari. Apoi Next.
  • E-mail address - se scrie adresa de GMail intreaga. Apoi Next.
  • Apar doua campuri goale, Incoming mail si Outgoing mail. In primul se completeaza pop.gmail.com, iar in al doilea smtp.gmail.com. Apoi Next.
  • Acum apar doua campuri, unul pentru Account Name (numele de utilizator), iar al doilea pentru parola. La numele de utilizator se scrie din nou adresa de GMail intreaga, nu doar ID-ul. Se completeaza si parola. Se lasa bifata optiunea Remember Password pentru a tine el minte parola pentru datile urmatoare, iar la Authentication (SPA) se lasa debifat. Apoi Next.
  • Apare butonul Finish pe care se da enter, in acest moment ajungeti din nou pe butonul Add prin care ati lansat wizardul care a permis introducerea datelor de baza.
Este posibil ca la prima deschidere a Outlook sau Windows Live Mail sa apara wizardul fara sa fi mers in Account din Tools. In orice caz, pasii sunt aceeasi.
In dialogul Accounts din Tools, apare inainte cu doua taburi de butonul Add, o lista cu toate conturile setate. Se alege cel pentru GMail in caz ca nu erati pozitionat pe el, iar apoi cu tab se ajunge la Properties, al doilea buton dupa Add. Intre Add si Properties mai este Remove, acesta ar sterge contul selectat din lista.

Asadar, urmatoarea faza este selectarea de la Accounts a contului de GMail si apoi deschiderea dialogului multiplu, Properties, unde sunt necesare urmatoarele setari:
  • In tabul General sunt datele introduse anterior, eventual se pot modifica daca doriti un alt nume de afisat la destinatar, ori o alta adresa pentru cand cineva da Reply pe mailurile de la dumneavoastra. Se merge apoi cu Control + Tab la tabul Servers.
  • In tabul Servers apar numele serverelor introduse in Wizard, iar aici, cu tab trebuie ajuns pe Check-box-ul My server requires authentication, acesta trebuind bifat. Check-box-ul My server requires authentication este chiar inainte de butonul OK. Deci se bifeaza si se merge cu Control + Tab pana la tabul Advanced.
  • In tabul Advanced, primele patru controale sunt doua edit-box-uri si doua check-box-uri. In primul edit-box, Outgoing server (SMTP) se scrie 465. Dupa un tab apare check-box-ul This server requires secure connection (SSL), aici se bifeaza. Trebuie verificat daca in editul anterior a ramas completat 465, daca nu, se scrie din nou.
    Dupa un tab, al treilea control, apare din nou un edit, Incoming server (POP3), iar aici se scrie 995. Se merge cu tab la al patrulea control, check-box-ul This server requires secure connection (SSL) si se bifeaza, Se verifica daca a ramas completat in editul anterior 995, daca nu, se scrie din nou.
  • Dupa cateva taburi, inainte de butonul OK, ar mai fi o optiune check-box, daca sa fie sau nu lasata o copie a mesajelor pe serverele GMail. Optiunea in engleza este Leave a copy of messages on server.
  • Se da OK si veti ajunge din nou in dialogul Accounts, aici trebuie gasit butonul Close si dat enter pe el.
Urmand instructiunile de mai sus, cu siguranta ar trebui sa functioneze un cont de GMail cu Outlook sau Windows Live Mail.
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Merci de instructiunile de mai sus. In sfarsit am avut timp sa stau linistita si sa le urmez pas cu pas, asa ca acum am si eu o adresa de gmail care functioneaza cu outlook.
Poate n-ar fi rau sa scoatem ghidul asta si sa-l punem undeva sa-l gaseasca lumea mai usor la nevoie!
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Oricum, cand intreaba lumea eu dau linkul.
Eventual inca o subsectiune cu instructiuni de tot felul in Utile.
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Manu, vrei sa faci o descriere amanuntita si pentru setarea unui cont cu windows live mail? Am vazut ca sunt unele diferente. Eu mi-am sters contul si am incercat sa-l configurez iar, caci imi tot dadea erori. Mi se deconecta netul de fiecare data cand incercam sa intru sa-mi citesc mesajele, dar dupa reconfigurare merge si mai rau. Probabil am facut vreo setare aiurea.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Acum nu am nici un Seven sau Vista pe aproape, dar o sa ma uit daca ar fi ceva diferente cand voi ajunge la unul.
Eu stiu ca totul era la fel, am setat cateva conturi si e vorba de aceleasi setari. Sa nu cumva sa fie o alta setare in plus, una care nu ar fi avut rost sa se faca, cine stie.
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

M-am plictisit azi tot incercand sa configurez si reconfigurez windows live mail, asa ca am intrat pe web la yahoo si am descoperit ca merge fara probleme sa trimiti mailuri daca e instalat windows 7. Deci in tot raul un bine!... :D
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Merge bine pentru ca ai laptop bun, IE 8 si JAWS 11 ultima versiune, nu Windows 7... 8)
Dar lasa ca ne uitam si la Windows Mail sau Windows Live Mail, cum vrei sa-i spui. :)
Scrie răspuns