Aflarea rapida a adresei IP si alte informatii

Sugestii, informatii de adaugat pe site si propuneri de categorii pentru forum

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Manu
General de divizie

Aflarea rapida a adresei IP si alte informatii

Mesaj de Manu »

Deoarece pentru unele jocuri online este necesara cunoasterea adresei IP personale, am facut o paginuta speciala pentru asta. Am creat si un subdomeniu: ip.pontes.ro.
De ce sa nu avem si noi, am vazut cum intra lumea pentru top speed prin tot felul de locuri sau pe tot felul de site-uri. Am luat doar niste functii de pe net. Voi mai completa cu date mai amanuntite de genul: rezolutie, java este activ sau nu si din astea.
Eventual alte sugestii?...
De pe site, se ajunge in acea pagina din Utile.
Ultima oară modificat 08 Aug 2010, 19:07 de către Manu, modificat 1 dată în total.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

adica?
trebuie sa iti introduci ip-ul ca sa te poti juca?
eu intreb, fiindca niciodata num-am jucat dar cine stie, poate ma plictisesc candva si as vrea sa stiu.Dupa cate stiu, la noi la u p c, au scos ip-ul static, suntem deci cu ip dinamic; influenteaza asta?
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Trebuie sa introduci IP-ul celui care face serverul. Unul dintre jucatori alege optiunea Host a new game, iar ceilalti trebuie sa introduca intr-un loc IP-ul din acel moment al aceluia, deci si daca e IP care se modifica in fiecare zi se poate juca, tocmai de aceea se intra des pe site-uri care afiseaza adresa IP a vizitatorului, ca sa il poata da cel care organizeaza celorlalti, altfel... nu era mare lucru sa si-l tina minte ca pe un numar de telefon personal.
Imediat va veni Andreea cu instructiuni de aflare a IP-ului din calculator direct... 8) Desi sunt utile informatiile... in general nu va fi folosita metoda, omul nu are chef sa invete in fiecare zi un numar destul de lung, iar din acele tipuri de afisari nu se poate lua in clipboard cu copy, pe cand de pe pagina unui site... e foarte simplu - va trebui, ca tot veni vorba, sa caut o functie in JavaScript care sa faca la apasarea unui buton toata treaba, un butonas numit: "Copiati IP-ul in clipboard!".
Aline, cand ai chef de TopSpeed, ca sa iti fie clar cum functioneaza totul, mergi la Radio Pontes Offline, unde este la Joystick un tutorial audio cu toate amanuntele.
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

Nu. Andreea o sa vina cu scriptul de copiere, nu are rost sa vorbesc de cmd -> ipconfig
Sa zicem ca vrei sa copiezi textul aflat intr-un <span> cu id-ul copytext. Imi creez un holder de tip textarea cu ID-ul holdtext, care va fi invizibil. Apoi cu JavaScript copiez in clipboard.
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function ClipBoard()
{
holdtext.innerText = copytext.innerText;
Copied = holdtext.createTextRange();
Copied.execCommand("Copy");
}
</SCRIPT>
<SPAN ID="copytext">Aici e IP-ul vietii</SPAN>
<TEXTAREA ID="holdtext" STYLE="display:none;">
</TEXTAREA>
<BUTTON onClick="ClipBoard();">Copiere in clipboard</BUTTON>
Multumit?
Andreea
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Multumesc Andreea, m-ai scutit sa tot bajbai dupa codul JavaScript pe net. Acum functioneaza perfect, simplu, doar se scrie in browser adresa ip.pontes.ro, iar acolo daca un utilizator de Jaws da de doua ori "b", ajunge la butonul care pregateste pentru paste IP-ul.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

In sectiunea Adresa IP si alte informatii utile, a fost adaugat de Campus un script care arata si providerul de internet si locatia IP-ului.
Adresa este www.ip.pontes.ro
Pana sa se afiseze un edit in care sa se poata da un paste pentru un IP oarecare, se poate scrie in adres bar urmatoarea adresa:
www.pontes.ro/ro/pc/index.php?ip=123.123.123.123
unde se inlocuieste IP-ul fictiv 123.123.123.123, IP care pare a fi din Beijing, China.
Astfel se poate vedea de unde este o anume adresa IP.
In cazul unor provideri de internet se poate sa fie afisata eronat locatia, mai ales la Internet Mobile sau retele precum ClickNet.
Scrie răspuns