Internet mobil de la RDS

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Internet mobil de la RDS

Mesaj de GruiaVelicu »

in sfarsit ieri am intrat si eu in posesia internetului mobil de la rds. acesta este oferit gratuit clientilor care au contract de internet fiberlink. am fost foarte incantat de cum functioneaza, dar ce e interesant cu adevarat e faptul ca internetul functioneaza si intr-un telefon mobil care are 3g. pe scurt am reusit sa ma conectez la net prin intermediu telefonului folosind cartela din modem. de acum foarte multe aplicatii vor putea fi in mod permanent la dispozitia noastra.
Gruia
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

A trebuit sa-ti prelungesti abonamentul cu 15 luni pentru a primi modemul gratuit?
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

chiar nici nu stiu ce am semnat. lucru are pentru mine o importanta secundara din moment ce oricum nu au rivali pe piata. ce stiu ca nu platesc in plus.
Gruia
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ieri mi-am luat si eu internetul mobil de la RDS si am avut ideea sa intreb daca se prelungeste ceva. Cica nu, stickul ala nu are nici o legatura cu abonamentul celalalt.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Bogdan_Muresan
Plutonier

Mesaj de Bogdan_Muresan »

Faina treaba. Asi vrea sa stiu mai multe detalii. Cu ce viteza merge, are trafic limita? Stiu ca eu am avut internet mobil de la Vodafone si nu mergea prea bine. O alta intrebare ar fi legata de IP:Are Ip real?
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da, are IP real si viteza, spun ei, ar putea fi pana in 7 mega, dar asta... cine o mai poate sti. Eu inca nici nu am scos din cutie device-ul.
Costa doar 15 lei pe luna pentru cine nu are la RDS nimic, e foarte ieftin.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Merge doar in apropierea statilor. acuma sunt in rapidul de arad, intre huiedin si oradea.
Gruia
SANYPEGASUS
Caporal

Mesaj de SANYPEGASUS »

dati mai multe relati va rog: la ce numar trebuie sunat sa intreb de el? eu am pachetul complet tv, fiberlink, tel fix, tel mobil cu 2 mobile - sunt huawei de alea cu card dar fara camera. mersi mult prieteni
aa38aa
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Din cate stiu nu in toate orasele se da deocamdata internet mobil. Cel putin cineva din Nasaud asa spunea, acolo inca nu a aparut. Deocamdata cred ca merg si ei pe zonele unde au ceva concurenta, in rest nu e graba... :)
Ovidiu_T
Plutonier

Mesaj de Ovidiu_T »

Servus lume, azi am intrat si eu in posesia unui stick similar cu cel despre care s-a discutat si mai sus.
As avea o rugaminte la Manu sau alti profesionisti in jaws scripting:
Probabil la toti beneficiarii acestui stick, s-a instalat softul Join Air, soft chiar deloc accesibil cu jawsul
pe langa faptul ca nu reusesc sa il pun in System tray mai are niste obtiuni de care ma pot ajuta, dar doar cu suna un prieten.
Voi ce solutii ati gasit pana acum?
Sau ar putea cineva sa faca un script cu care sa accesam respectivele butoane?
Eu chiar am nevoie de aceasta conexiune deoarece in caminele din Campus Hasdeu, accesul la televiziunile online este blocat si nu numai...
Infine, astept cu nerabdare reply!
Ovidiu Tuduruta
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Dupa ce dai primul Connect, am vazut ca apare in folderul Network Conections din Control Panel un RCS&RDS pe car ein viitor daca dai enter se conecteaza automat.
Este intr-adevar inaccesibil dar pentru prima data cel mai bine cheama pe cineva sa dea un click pe butonul connect sau incearca sa te pozitionezi pe un graphic cu Jaws Cursor, iar acolo sa dai Graphic Auto Labeler cu Insert + Control + G. S-ar putea sa ai noroc sa denumeasca butonul Connect si sa poti da singur click si prima data, apoi nu mai ai treaba daca tot apare acolo in acel folder.
Emanuel.Selaru
Maior

Mesaj de Emanuel.Selaru »

Am si eu, de pe 13 febroarie internet mobil de la RDS, merge foarte bine. Eu cand am vazut ca nu reusesc sa navighez prin Joinair, am vrut sa chem pe cineva care vede pe la mine. Dar, dand cu sageti prin soft, am vazut ca imi citea butoanele, numai titlurile lor nu. Asa ca stiind ca nu am ce sa stric pe la el, am luat butoanele la rand. Primul era exit, apoi SMS inbox, Phonebook, si, al IV-lea buton, connect!
:D !
Singurul lucru pe care l-am facut apoi, a fost sa imi pun in startup iconita din network conections, si treaba a fost facuta.
:).
Nu este deloc greu, si nu necesita ajutor vizual. Iar in caz de iti cade internetul, ai o solutie intr-adevar utila. Eu il folosesc la scoala in special. Nu comentez. Cert este ca este ok, totul merge foarte bine, insa lucrul ce ma surprinde, este faptul ca am depasit limita de trafic de 3 GB, insa viteza mi-a ramas exact de 7.0 mbps. Upload, mai mult de 4 mbps nu am prins, insa pentru un internet mobil, este extraordinar! Revin cu o mica observatie, gratuit modemul este primit de cei care au contracte semnate doar pe Fiberlink 2, cei cu Fiberlink 1, platind 10 lei pe luna pentru modem.
Eddy
Caporal

Mesaj de Eddy »

Gruia spunemi si mie cum ai reusit
sa te conectezi la net cu cartela din modem?
am incercat si eu si nu a mers. :(
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

acuma tot eu am laudat netul asta, acuma trebuie sa spun ca aproape nu mai merge. atinge viteza de un kilo.
in primul rand trebuie pus telefonul pe conexiune 3g,.
dupa aia trebuie mers in setarile telefonului la conexiune si la puncte de acces sa aalegi creare punct de acces nou. il creez fara sa schimbi nimic. mie mi-a mers dupa aia. cand te conectez la internet te intreaba ce punct alegi si alegi punctul conexiune.
cam asta e tot. dar repet, la mine a devenit aproape inutilizabil din cauza vitezei foarte scazute.a mers o luna doua bine si dupa aia aproape deloc.
Gruia
Emanuel.Selaru
Maior

Mesaj de Emanuel.Selaru »

Imi cer scuze Domnule Gruia, dar ce legatura are telefonul mobil cu modemul 3G?
Cat in ceea ce priveste viteza de internet, am ramas foarte uimit de un lucru. Alti prieteni de-ai mei din buzau care si-au luat modemuri dupa ce mi-am luat eu, au problemele pe care le indicati si Dumneavoastra. Viteze extraordinar de mici. In schimb, de pe modemul meu descarc cam cu 300 KBps fara nicio problema. Am observat insa ca sunt anumite momente din zi in care este drept, viteza este scazuta bine. Cam 64, 48 chiar KBps. in general intre 17 si 20 este viteza buna, intre 20 si 24 chiar groaznic de descarcat ceva, insa intre 24 si 8 dimineata ziua urmatoare, totul merge extraordinar de bine. Am vazut totusi ca si in Cluj cand am ffost cu modemul, am avut la fel viteza mare, exact cum am scris mai sus. Eu daca as fi in locul Dumneavoastra m-as duce la ei ori i-as suna si intreba cum se poate acest lucru, un modem sa mearga excelent si altele groaznic atata timp cat toate modemurile sunt de la aceeasi companie, mai exact ZTE si toate sunt pe aceeasi retea 3G?
Este foarte util internetul mobil de la RDS si intr-o calatorie. Imi pun in general cartela din modem pe telefonul meu mobil, un E63 deoarece bateria este operabila mai mult timp si chiar este extraordinar de navigat pe internet, chiar si de descarcat ceva anume, mai ales ca Nokia E63 este un telefon cu tastatura QWERTY, asa ca nu este o diferenta atat de mare intre telefon si laptop. Observ ca deja se poate prinde bine semnal 3G si in afara localitatilor, cu ceva fluctuatii ce-i drept, insa pe distante mari exista semnal. Am comparat un modem Vodafone cu unul de DigiMobil, iar la semnal Digi-ul castiga in afara localitatilor, insa nu si la download intr-un oras cu semnal 3G. asta deoarece oferta celor de la RDS este extraordinara, asa ca nu avem de ce ne mira ca reteaua este full si toate merg asa cum merg.
Scrie răspuns