Alegerile ANR

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Campus
Comandantul unitatii

Alegerile ANR

Mesaj de Campus »

Salutare tuturor
Deschid aici un topic discutat mai mult pe la colţuri în speranţa că mă voi dumiri şi eu puţin asupra unor "anumite aspecte" ale procesului electoral din cadrul ANR.
Toată lumea ştie că anul acesta sunt alegeri în cadrul ANR şi, eu, cel puţin percep acest proces natural, de altfel, puţin în ceaţă. Reacţia mea iniţială este ceva de genu: "Hâc! Eu cu cine votez coane Fănică ?!?!"
Deşi mai sunt unii cârcotaşi care percep Pontes ca "o concurenţă a ANR" ca să citez dintr-o eminentă poetesă de pe ReBeLe căreia, de altfel, conform propriilor declaraţii îi e prea lene să intre pe site şi să vadă cu ce se mănâncă Pontes ăsta, trebuie să mărturisesc faptul că aşa cum percep eu atrmosfera din consiliul director Pontes în aceşti ani am avut o excelentă colaborare cu ANR, în special cu ANR Cluj pentru că - asta e - aici suntem noi amplasaţi logistic şi îmi exprim şi pe această cale mulţumirile filialei mai sus citate precum şi întregii conduceri ANR. Personal eu văd Pontes ca o completare a ANR, un furnizor de servicii ce vin în completarea celor oferite de Asociaţia Naţională.
Revenind la subiectul mesajului, poate încearcă cineva mai clar să explice procesul electoral din cadrul ANR şi modul în care pot eu ca simplu membru al acestei asociaţii să influenţez marele vot. De asemenea încă nu ştiu exact cine candidează pentru postul de preşedinte la Cluj... umblă tot felul de zvonuri ... şi dacă sunt unii dintre voi care urmăresc acest pot vă rog să vă anunţaţi, aşa poate aflu şi eu cu cine votez până la urmă.
Mai doresc să precizez faptul că deschiderea acestui subiect vine strict din dorinţa mea, de altfel naturală, de informare şi că nu am nici cea mai mică intenţie să influenţez procesul electoral din ANR. Fac această precizare pentru marii amatori ai teoriei conspiraţiei care încă văd Pontes ca pe un fel de pseudo-masonerie orbească ce - vezi doamne - "complotează şi bârfeşte şi pe noi ne şmechereşte".
Revenind la subiect .. "Hâc! Eu cu cine votez? Dar voii ???"
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Si eu astept cu nerabdare sa aflu cine candideaza. Din cate am inteles, sistemul de votare va fi destul de simplu, in sensul ca se vor alege lideri de grupe, parca un lider la 100 persoane, desi nu sunt sigura, iar acesti lideri vor vota in numele grupei pe care o reprezinta. Nu stiu mai multe, dar cica trebuie sa asteptam o scrisoare acasa, care sa ne invite la alegeri.
In unele filiale au fost deja alegeri. Stiu doar ca la Valcea s-au desfasurat in 6 martie.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Eu nu stiu foarte multe in aceasta privinta... cred ca cei care ar sti tot, cu cele mai mici detalii, nu prea intra pe forumul acesta, de fapt pe forumuri in general.
Ii asteptam pe cei care au mai participat la astfel de evenimente la ANR.
Am inteles ca in 17 aprilie se voteaza noul statut al ANR Cluj, statut in care se atinge putin si problema alegerilor, ceva legat de proceduri.
Noul statut va aparea dupa 17 pe www.anrcluj.ro - mi-a zis azi referentul de aici ca ma va ruga sa il postez.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Claus
Capitan

Mesaj de Claus »

salut, dupa aprobarea statului voi reveni cu precizari referitoare la alegeri.
Am mai participat la un proces similar acum 5 ani;
de fapt pasi ar fi in genere urmatorii.
Se configureaza grupele, asta in functie de criterii profesionale, apartenenta institutionala sau aleator; si asta fiiindca sunt foarte multi nevazatori pensionari, ei sunt luati in ordinea numarului de dosar si grupati pe numar de persoane, conform cu statutul.
Din punct de vedere procedral si matematic, la numarul de membrii ai unei filiale se desemneaza un numar de delegati, ei sunt alesi din randurile grupelor constituite.
la cluj vor fi 35 de delegati...
Ca sa poti influenta procesul electoral din a n r, va trebui sa fii ales delegat...
despre candidaturi, nu va pot spune nimic.
Ghita Potra
General de corp de armata

Mesaj de Ghita Potra »

Mai sunt şi dintre cei ce intră pe forum şi au mai participat la procesul electoral din ANr dar nu am observat acest topic. Eu personal am candidat şi în urmă cu cinci ani la funcţia de preşedinte dar fără rezultat. În acest an dacă voi trece de faza preliminară a grupelor am intenţia să candidez din nou la funcţia de preşedinte al filialei Cluj. Din câte ştiu eu vor fi aleşi 30 de delegaţi la care se adaugă actualul preşedinte şi aceştia vor hotărî viitorul preşedinte al filialei. Nu cunosc cu exactitate cum se face împărţirea pe grupe, acest lucru este hotărât în consiliul director din care fac parte: actualul preşedinte domnul Mihai Irimia, cei doi vice preşedinţi domnul director Silviu Valeriu Vanda şi domnul profesor Ion Podosu precum şi domnul Pavel Luduşan de la Turda şi domnul Iordan de la Dej. Dacă cineva mai doreşte informaţii îi stau la dispoziţie cu ceea ce ştiu şi eu. Ghiţă Potra.
Rezolvaţi online sute de şarade
Puteţi încerca şi Pontes Şarade, o aplicaţie pentru Android cu toate şaradele de pe acest forum
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Stiti cumva daca s-a hotarat deja data alegerilor si cine va mai candida? Va doresc succes daca veti candida!
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Vă mulţumesc, data alegerilor este de 26 iunie. Am auzit unele zvonuri dar nimic precis de aceea evit să mă pronunţ. Toţi cei care doresc să candideze trebuie să îşi depună dosarul cu cinci zile înainte de data alegerilor.
Puteţi încerca şi Pontes Şarade, o aplicaţie pentru Android cu toate şaradele de pe acest forum
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

astazi am aflat si eu ca din grupa intelectualilor vor face parte toti cei care au o facultate plus studenti clujeni. grupa aceasta am inteles ca va avea trei delegati si ca doar delegati alesi vor putea candida si la presedentie. in ceea ce ma priveste as dori sa fiu ales delegat si chiar presedinte de grupa, asta cu asentimentul colegilor. deci pe aceasta cale solicit sprijinnul tuturor pontesistilor.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

grupa de care vorbeam mai sus isi va alege delegati in data de 19 mai si sedinta se va tine la liceul pentru nevazatori din Cluj.
Gruia
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Sa inteleg asadar ca doar 3 din aceasta grupa pot participa la alegeri? Adica doar cei 3 delegati pot candida? E destul de ciudat, ca daca se aleg in total 35 delegati si in realitate ar vrea sa candideze 50 de persoane, unii ar fi in imposibilitatea de a o face. Am inteles corect?
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

ai inteles bine. asta e sistemul. e totusi si un fapt bun, daca se poate spune asa, cu o mobilizare buna pot fi impiedicate anumite persoane sa candideze. ma refer la cei care sunt obisnuiti sa castige.
Gruia
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Pentru a fi mai clare unele lucruri am să copiez câteva fragmente din statutul filialei care a fost adoptat de către adunarea generală la data de 17 aprilie 2010.

Art. 15 - (1) Adunarea Generală este organul suprem de conducere al Filialei, constituită din totalitatea membrilor Filialei.
(2) Dat fiind numărul mare de asociaţi şi aria de cuprindere, membrii Filialei aleg organele teritoriale de conducere şi sunt reprezentaţi la şedinţele Adunării Generale a Filialei prin reprezentanţi mandataţi prin alegeri la nivelul grupelor.
(3) La şedinţele Adunării Generale a Filialei participă cu drept de vot preşedintele Filialei şi reprezentanţii aleşi de adunările generale ale grupelor statutar constituite în raza Filialei. Numărul total al participanţilor cu drept de vot la Adunarea Generală a Filialei trebuie să fie impar, între 21 şi 31, fiind stabilit de către Consiliul Director al Filialei.
(10) Numărul reprezentanţilor fiecărei grupe va fi stabilit prin hotărârea Consiliului director al Filialei, în conformitate cu prevederile Statutului Asociaţiei, a statutului propriu al Filialei şi în funcţie de următoarele criterii principale:
a) aportul financiar al grupei la bugetul Filialei;
b) numărul membrilor grupei;
c) alte criterii stabilite de Consiliul director al Filialei în funcţie de realităţile locale, cu respectarea prevederilor statutare.

Art. 19 - (1) Preşedintele filialei este ales de Adunarea Generală a reprezentanţilor filialei, dintre candidaţii susţinuţi de cel puţin o grupă, prin vot secret, cu votul majorităţii celor prezenţi.

Dacă mai doriţi unele precizări pe care pot să vi le fac aştept cu plăcere întrebările dumneavoastră, am fost prezent la adunarea generală la care s-a votat noul statut. O precizare, a existat propunerea ca la candidatura pentru preşedinte să poată participa şi alte persoane în afara delegaţilor dar acest amendament a fost respins cu o mare majoritate a voturilor.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

din ce ai scris aici rezulta ca de fapt cum se alcatuiesc grupele e cel mai important criteriu. in fine, daca ii stii pe delegatii deja alesi sau pe masura ce vor fi alesi spune-ne si noua sa aflam ce reprezentanti de vaza vom avea la alegeri.
Gruia
Ghita Potra

Mesaj de Ghita Potra »

Din câte ştiu eu alegerile la grupe vor începe pe data de 7 mai la Turda, nu am siguranţa acestei informaţii.
Emanuel.Selaru
Maior

Mesaj de Emanuel.Selaru »

Va doresc mult succes Domnule Potra, in vederea alegerii ca presedinte la filiala ANR Cluj!
Scrie răspuns