Oare lumea nu mai citeste, sau doar nu mai are nimeni chef sa scrie in topicul asta?
Am inceput si eu de aproape un an "Jurnalul unei fiinte greu de multumit", dar nu reusesc sa o duc la capat. Adorm de fiecare data cand incerc sa continui de unde am ramas.

In schimb, am citit zilele astea o carte de John Grisham. E ceva ce nu am mai citit pana acum, adica diferita de toate celelalte carti ale sale. Se numeste "Inocentul" si este povestea adevarata a condamnarii la moarte a unor tipi din Ada, Oclahoma. Autorul urmareste povestea lui Ron Williamson, un tanar care promite sa devina un as al basebalului, dar care rateaza in aceasta incercare, se apuca de baut si de droguri si in scurt timp incepe sa aiba tulburari psihice. La un moment dat, in orasul sau se comite o crima, care-i e pusa in seama. Desi mama lui depune marturie ca el a fost in casa in noaptea comiterii crimei, politia il aresteaza totusi la cativa ani dupa savarsirea crimei, moment in care singurul lui martor, mama, murise. In continuare este judecat impreuna cu un prieten si amandoi sunt condamnati, unul la moarte si celalalt la puscarie pe viata. Dupa mai bine de 10 ani, in 1998, cand se descopera proba ADN-ului, cazul este redeschis, iar cei doi isi demonstreaza vinovatia.
Grisham marturiseste ca s-a apucat sa faca cercetari si sa scrie aceasta carte, deoarece a citit intamplator in ziar despre moartea lui Ron Williamson si despre faptul ca acesta fusese condamnat pe nedrept la moarte.
Daca vreti sa aflati mai multe despre povestea lui Ron si a prietenului sau, Denis Fritz, precum si a altor doi condamnati pe nedrept despre care se vorbeste in carte, puteti vedea site-urile de mai jos:
http://www.mysterycrimescene.com/innocent-man.html
www.wardandfontenot.com