Scripturi pentru JAWS
Moderator: Manu
- Manu
- General de divizie
Pai nu exista nicaieri un set de scripturi pentru Jaws 10 sau 7. Adica nu are in general nimeni decat pentru cate un program care il intereseaza. Scritpurile pentru programele mai des folosite vin odata cu JAWS.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Plutonier
- Manu
- General de divizie
Da, ne-am gandit noi de mai multe ori, dar... inca nu a fost conjunctura de asa natura incat sa se demareze realizarea scripturilor. Aici chiar trebuie cineva care vede si intelege ce i se cere sa explice in termeni oarecum specifici. Este putin mai complicat.
Un amanunt ar fi: se poate oare opri sau da mai incet sunetul? sau e neaparat ca nevazatorul sa aiba doua placi de sunet...
Cine stie, in viitor poate se va face ceva, stiu acum mai multi sa faca scritpuri...
Un amanunt ar fi: se poate oare opri sau da mai incet sunetul? sau e neaparat ca nevazatorul sa aiba doua placi de sunet...
Cine stie, in viitor poate se va face ceva, stiu acum mai multi sa faca scritpuri...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
Open source nu are nici o legatura cu pretul programelor.Andreea Neagu scrie:E normal sa fie firme care fac scripturi pe bani, si e normal sa fie scripturi pe bani. Scripturile inseamna munca si timp consumat, asa ca mi se pare natural ca aceasta munca sa fie remunerata, daca autorul scripturilor o doreste. Platind un program, mai ales daca pretul este mic, incurajezi dezvoltarea lui.
Gandeste-te un pic si la faptul ca, poate, oamenii respectivi se ocupa chiar cu dezvoltarea de software ca profesie, cine stie cate ore pe zi, si ca in timpul in care ei dezvolta scripturile pentru SoundForge pe degeaba, puteau sa dezvolte alt soft pe bani si sa-si ia salariul.
E OK sa existe open source, e ok sa existe Free GNU, dar cred ca de la un punct in colo trebuie sa invatam sa privim si din partea cealalta a baricadei, sa ne uitam si la munca oamenilor si sa nu mai fim asa uimiti cand ni se cere sa platim pentru un produs software. Pana la urma, nici kilogramul de cartofi in piata nu e gratis.
Un program poate sa fie foarte bine liber, adica open source, dar totusi sa coste bani.
Un astfel de model de productie de software functioneaza doar intr-o tara in care se respecta in general legile, ceea ce in Romania nu prea este cazul.
Nici orbii din alte tari nu prea au bani, doar ca acolo statul acorda subventii si pentru computere, software, training...
-
- Colonel
Desigur ca open source nu e egal cu free. Cand am enumerat open source si softul gratuit in aceeasi propozitie voiam sa spun ca, in functie de investitia pe care o face o firma intr-un soft, poate fi normal si acceptabil atat ca sursa sa fie "inchisa" cat si ca programul sa nu fie gratuit.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători