Sintetizator pentru limba romana de la Nuance - Simona
Moderator: Manu
- Manu
- General de divizie
Sintetizator pentru limba romana de la Nuance - Simona
Am auzit ca a aparut sau apare ceva voce romaneasca dezvoltata de Nuance.
Am primit pe lista de discutii RBL un mesaj de genul:
"""""
Unii dintre voi stiu ca Nuance dezvolta o voce romaneasca numita Simona.
Ei bine, s-ar parea ca a cam ajuns la stadiul in care este disponibila publicului larg.
Puteti descarca o versiune demo de 30 de zile de la:
http://www.kobaspeech.com
Descarcati kobaspeech 2 installer si vocea propriu-zisa si instalati-le.
Momentan, eu nu am reusit sa o fac sa mearga cum trebuie pe pc-ul meu, ma mai joc cu ea.
"""""
Nici eu nu am avut timp sa o incerc inca, dar... poate este cineva care a auzit-o si ne spune ce parere are.
Am primit pe lista de discutii RBL un mesaj de genul:
"""""
Unii dintre voi stiu ca Nuance dezvolta o voce romaneasca numita Simona.
Ei bine, s-ar parea ca a cam ajuns la stadiul in care este disponibila publicului larg.
Puteti descarca o versiune demo de 30 de zile de la:
http://www.kobaspeech.com
Descarcati kobaspeech 2 installer si vocea propriu-zisa si instalati-le.
Momentan, eu nu am reusit sa o fac sa mearga cum trebuie pe pc-ul meu, ma mai joc cu ea.
"""""
Nici eu nu am avut timp sa o incerc inca, dar... poate este cineva care a auzit-o si ne spune ce parere are.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Plutonier
- Manu
- General de divizie
In cele din urma am incercat si eu putin vocea sa vad cum suna.
Suna bine, dar... tot nu este cea ce ne trebuie, romanii vor o voce fonematica, un Wintalker imbunatatit.
Oricum, s-ar parea ca e putin mai buna decat Carmen.
Am inregistrat ultima stire de pe site-ul Pontes pentru cine este curios.
Download un mic MP3 cu vocea Simona
Inca nu prea m-am prins cum se foloseste, trebuie citite pe acolo mai multe instructiuni. Se pare ca ar functiona cu Jaws si toate screen-readerele.
Este cica urmasul lui RealSpeak, eu am folosit candva putin Silvia in italiana.
Suna bine, dar... tot nu este cea ce ne trebuie, romanii vor o voce fonematica, un Wintalker imbunatatit.
Oricum, s-ar parea ca e putin mai buna decat Carmen.
Am inregistrat ultima stire de pe site-ul Pontes pentru cine este curios.
Download un mic MP3 cu vocea Simona
Inca nu prea m-am prins cum se foloseste, trebuie citite pe acolo mai multe instructiuni. Se pare ca ar functiona cu Jaws si toate screen-readerele.
Este cica urmasul lui RealSpeak, eu am folosit candva putin Silvia in italiana.
- Manu
- General de divizie
Ar fi bine in special sa mearga cu Nuance Talks, ar fi o salvare pentru multi.
Nu e aici locul, dar va intreb: nu a fost posibil sa faceti Ancuta pentru Talks gratuit? Era bine, astfel lumea se obisnuia cu vocea, era o buna reclama pentru ca toti si-ar fi instalat-o si s-ar fi familiarizat cu ea pentru ca mai nou se citesc chiar carti pe telefon.
Oricum, sa speram ca Simona va fi disponibila si in varianta pentru telefon.
Nu e aici locul, dar va intreb: nu a fost posibil sa faceti Ancuta pentru Talks gratuit? Era bine, astfel lumea se obisnuia cu vocea, era o buna reclama pentru ca toti si-ar fi instalat-o si s-ar fi familiarizat cu ea pentru ca mai nou se citesc chiar carti pe telefon.
Oricum, sa speram ca Simona va fi disponibila si in varianta pentru telefon.
-
- Plutonier major
Din pacate proiectul de realizare a unei voci pentru Talks a cazut. Colegii nostrii nu ne-au dat specificatiile, pentru ca nu au vandut Talks in Romania si stiu ca softul se pirateaza.manu scrie:... nu a fost posibil sa faceti Ancuta pentru Talks gratuit? Era bine, astfel lumea se obisnuia cu vocea, era o buna reclama pentru ca toti si-ar fi instalat-o si s-ar fi familiarizat cu ea pentru ca mai nou se citesc chiar carti pe telefon.
Scuze ca raspund atat de tarziu.
Paul FOGARASSY
- Manu
- General de divizie
Oare si acum gandesc la fel? Ma gandeam ca poate asa unii l-ar mai cumpara, nu inteleg ce pierd daca mai este o voce pentru o limba, fie chiar si in situatia in care se pirateaza. Poate astfel ar avea si ei sanse sa vanda cateva bucati.
-
- Colonel
Nici o firma nu face investitii in dezvoltare "ca sa vanda cateva bucati", e nerentabil. Iti inchipui cumva ca subcontractorii Nuance care se ocupa de "vocea in plus" dezvolta exclusiv gratis? Si ei din ce isi iau salariile?!
Multi romani nu-si cumpara nici macar antivirusul care, sa fim seriosi, poate costa in jur de 150 de lei, si crezi ca ar da 150 de lire sterline pe Talks (licenta pe IMEI) sau 280 de lire licenta pe SIM, plus TVA-ul pe care nu-l mai calculez acum? Permite-mi sa ma indoiesc. Romania nu e o tara in care consumatorul sa fi fost educat sa respecte munca programatorilor care s-au ocupat de un soft, si daca i l-ai da cu 10 lei tot l-ar pirata, de ce sa cumpere cand poate lua gratis din diverse locuri?!
Ar fi bine de vazut cati nevazatori romani au cumparat Carmen si cati au piratat-o - daca la statistica iese ca si pretul acesteia e unul pe care peste 60% nu sunt dispusi sa-l plateasca, iti dai seama ca Nuance n-ar avea sanse sa penetreze piata romaneasca. Unde penetrarea pietei nu inseamna sa vanda 5 bucati pe an..
Multi romani nu-si cumpara nici macar antivirusul care, sa fim seriosi, poate costa in jur de 150 de lei, si crezi ca ar da 150 de lire sterline pe Talks (licenta pe IMEI) sau 280 de lire licenta pe SIM, plus TVA-ul pe care nu-l mai calculez acum? Permite-mi sa ma indoiesc. Romania nu e o tara in care consumatorul sa fi fost educat sa respecte munca programatorilor care s-au ocupat de un soft, si daca i l-ai da cu 10 lei tot l-ar pirata, de ce sa cumpere cand poate lua gratis din diverse locuri?!
Ar fi bine de vazut cati nevazatori romani au cumparat Carmen si cati au piratat-o - daca la statistica iese ca si pretul acesteia e unul pe care peste 60% nu sunt dispusi sa-l plateasca, iti dai seama ca Nuance n-ar avea sanse sa penetreze piata romaneasca. Unde penetrarea pietei nu inseamna sa vanda 5 bucati pe an..
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Romania nu este educata din cauza saraciei. Nici italianul nu este educat neaparat sa plateasca, mai mult i se plateste. Cu timpul se mai schimba si la noi, unele programe mai ieftine se vor cumpara treptat.
In legatura cu Talks spuneam altfel:
Baum ar fi facut vocea gratis, ca reclama. Era un mod de a forta folosirea Ancutei, apoi tot mai mari erau sansele de cumparare a catorva exemplare in plus.
Carmen nu a prea fost cumparata pentru ca lumea oricum nu prea avea nevoie de ea. Asa, daca tot au gasit-o sub o forma gratis, au instalat-o.
In legatura cu Talks spuneam altfel:
Baum ar fi facut vocea gratis, ca reclama. Era un mod de a forta folosirea Ancutei, apoi tot mai mari erau sansele de cumparare a catorva exemplare in plus.
Carmen nu a prea fost cumparata pentru ca lumea oricum nu prea avea nevoie de ea. Asa, daca tot au gasit-o sub o forma gratis, au instalat-o.
-
- Colonel
Stiu la ce te-ai referit, insa sincer nu cred ca Baum ar fi putut oferi vocea gratis. Nu cred ca portarea pe Symbian e la fel de usoara ca si curatarea unei portocale (compar cu o actiune pe care o intreprind eu acum), si nu cred ca vreo firma ar accepta sa investeasca in asta - fiindca productia evident nu e gratis, programatorii nu muncesc gratis, utilitatile nu se platesc singure, impozitele la fel - intr-o perioada de criza economica numai in speranta ca va vinde 10 - 20 Ancute dupa aceea.
Eu vad lucrurile in stilul asta mai pesimist si poate un pic cinic fiindca, spre deosebire de voi, eu ma aflu de cealalta parte a baricadei, unde platesc (salarii, taxe, utilitati, achizitii) ca sa fac ceva care poate ar putea fi oferit gratuit daca mi-as permite pierderile financiare pe termen mediu.
Andreea
Eu vad lucrurile in stilul asta mai pesimist si poate un pic cinic fiindca, spre deosebire de voi, eu ma aflu de cealalta parte a baricadei, unde platesc (salarii, taxe, utilitati, achizitii) ca sa fac ceva care poate ar putea fi oferit gratuit daca mi-as permite pierderile financiare pe termen mediu.
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Mă bucur că mai există cel puţin unu de partea cealaltă a baricadei. Adevărul este că nu e deloc comodă această poziţie. Deşi noi am sponsorizat mai multe evenimente şi proiecte, suntem în continuare percepuţi ca şi capitalişti veroşi care vrem să ne îmbogăţim peste noapte.Andreea Neagu scrie:Eu vad lucrurile in stilul asta mai pesimist si poate un pic cinic fiindca, spre deosebire de voi, eu ma aflu de cealalta parte a baricadei, unde platesc (salarii, taxe, utilitati, achizitii) ca sa fac ceva care poate ar putea fi oferit gratuit daca mi-as permite pierderile financiare pe termen mediu.
Având în situaţia precară a României din punct de vedere a susţinerii persoanelor cu dizabilităţi, de o vreme mă concentrez pe dezvoltarea de proiecte împreună cu asociaţiile de nevăzători. La ora actuală suntem coordonatori într-un proiect european, ale cărui prime rezultate le aşteptăm în toamnă. Suntem de asemenea parteneri într-un proiect Eureka.
Pe lângă aceste proiecte mari încercăm să susţinem proiectele mărunte, cu impact mai modest, dar direct. Am ajutat la redactarea unui proiect pentru Filantropia Mehedinţi, unde s-a achiziţionat un calculator accesibil şi o imprimantă Braille. Am fost implicaţi într-un proiect cu Liceul Iris din Timişoara şi am avut câteva acţiuni la Filiala ANVR din Arad şi Timişoara.
În sfârşit, încerc să contactez pe cineva de la Pontes care s-ar ocupa de un proiect de realizare a unui album cu diagrame tactile pentru liceele pentru deficienţi de vedere din ţară. Am avut o discuţie preliminară anul trecut cu Carmen şi după ce am mai discutat cu profesori de la liceele de specialitate din ţară, am destul de bine conturat în minte un proiect de acest gen.
Am să vă ţin la curent.
Numai bine,
Paul
Paul FOGARASSY