Setari de regiune si limba, la Windows

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Bordanc_Nicu
Sergent major

Setari de regiune si limba, la Windows

Mesaj de Bordanc_Nicu »

Am intalnit destul de des aceasta problema si la XP si la seven. Am instalat Windows Seven, dar pentru ca a fost setat cu locatie si limba pe romana, nu-mi da voie sa deschid unele executabile. Se deschide o pagina cu tot felu de semne si simboluri. La XP, dupa ce am instalat interfata in limba Romana, am avut aceias problema chiar cu chitul unui driver, de vreo doua ori. Si la Seven, daca s-ar putea face ceva sa citeasca Jaws-ul, diacriticile corect.
Renunta la ce nu poti pastra, pentru a castiga ce nu poti pierde!!!
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

La Vista si Seven nu e problema de Regional Settings, au fost modificate diacritice, cele corecte in limba romana cica. Deci, pana cei de la Jaws nu sunt convinsi sa rezolve si pentru noi ca ş si ţ sa fie citite s si t, nu e de facut nimic.
Anunt pe aceasta cale ca Wintalker+ul e cam irecuperabil din acest punct de vedere.
E bine totusi ca se mai poate scrie cu diacritice citibile cu Jaws, cand se pune cu alt + shift pe romana, cu control + shift se poate alege intre tipurile de romanian layout. Cel vechi este cel Traditional (legacy), mai exista cel modern cu diacritice noi si cel pentru programator.
Deci, cu alte cuvinte, mai nou ş si ţ sunt cu totul alte caractere: ș, respectiv ț. Daca apasam, folosind Jaws, de trei ori pe 5 de pe blocul numeric, ne spune codul caracterelor, vedem ca sunt cu totul altele. Am inteles ca cele vechi sunt cu virgula, iar cele noi, corecte sunt cu tilda sub ele.
Din pacate pentru noi, tot mai multe site-uri trec pe noile caractere, vezi microsoft.com, dexonline.ro etc.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Scrie răspuns