Playere pentru calculator si mobil

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Playere pentru calculator si mobil

Mesaj de GruiaVelicu »

Zilele astea am incercat diferite playere pentru calculator si telefon, cat sunt ele de compatibile cu radiourile de pe internet.
Pentru calculator am ajuns la concluzia ca cel mai bun ar fi Screamer Radio. In sfarsit am gasit si o solutie pentru a putea asculta si posturile care nu sunt in setarile lui. Am deschis un Playlist in Notepad si am luat linkul, punandu-l in meniul Open URL din Screamer Radio. Astfel numarul posturilor care pot fi ascultate creste nelimitat.
Pentru a asculta radio pe telefon prin intermediul internetului este nevoie evident in primul rand de un telefon cu Symbian 9.x care sa aiba conexiune la internet. Dupa aceea ar trebui instalat YBrouser care are o obtiune importanta pentru noi, Open with, adica ne ofera posibilitatea sa deschidem un fisier cu ce dorim. Dupa aceea instalam programul CorePlayer care practic recunoaste o serie de playlisturi. In acest mod putem asculta foarte multe posturi de radio.
Gruia
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Acuma as vrea sa va aduc in atentie cateva playere exclusiv de mobil pe care le-am testat personal. Fiecare dintre ele are avantaje si dezavantaje.
Cel mai important, dupa parerea mea, este CorePlayer. Acesta are insa si un dezavantaj major si anume meniul open file nu e accesibil cu Talks. Asadar il putem folosi doar in combinatie cu explorerul YBrouser care are obtiunea Open with. Cu acest player putem deschide aproape orice fisier video si audio. Este ideal pentru a asculta diferite chestii de pe net, cum ar fi piese de teatru din fonoteca sau radiouri online. Deasemenea mai are o functie interesanta prin care putem mari sau micsora viteza de redare.
Un al doilea player demn de luat in seama ar fi PowerMP3. Acesta are cel putin trei obtiuni interesante si de mare folos. Prima ar fi faptul ca ne permite sa facem play direct la un folder intreg, a doua ar fi faptul ca avem un Jump to file ca in Winamp - deci putem incarca multa muzica si cauta ce melodie vrem - si o a treia optiune care ne permite sa dam o functie dorita butonului handsfree. Mai are o obtiune interesanta in meniu My music unde putem alege sa cante toata muzica, un anumit album, un anumit artist, bineinteles daca are in taguri sccris ceea ce trebuie.
Un al treilea player ar fi AloneMP3. Si acesta are obtiunea de Play director, nu poti cauta melodia, dar se pot seta Hot keys pentru o serie de operatii. Un prim avantaj al acestuia ar fi ca putem inregistra la o calitate superioara in diferite formate: WAV, MP3 si AMR la diferite comprimari. Un alt avantaj major ar fi ca se pot pune marcaje pe fisier; obtiunea aceasta e foarte utila in cazul cartilor audio deoarece printr-o simpla apasare de tasta am pus un marcaj pe care il vom gasi in bookmarks acest lucru scutindu-ne de neplacerea de a derula.
Cu regretul ca nu putem gasi toate obtiunile de mai sus intr-un singur player, sper ca informatile prezentate sa va fie de folos.
Gruia
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Foarte bine surprinse avantajele si dezavantajele Playerelor pentru telefoane cu Symbian.
Practic, avandu-le pe toate trei, nu cred ca mai lipseste nimic pentru a considera ca avem un Winamp pe telefon. Pe langa asta, mai e si imprimarea la calitate superioara cu AloneMP3; am auzit ca poate imprima direct MP3 la 48.000 HZ, 96 kbps. Am vazut ca Alin mai inregistra cu programul asta interviurile pentru Radio Cluj.
Binevenit topicul, ramane deschis pentru discutii si anunturi de noi aparitii de softuri player avantajoase.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Bordanc_Nicu
Sergent major

Mesaj de Bordanc_Nicu »

Power mp3 folosesc de mult, Alon la fel, daca as fi fost intrebat la fel as fi spus si eu de ele!
Iar despre core, as mai adauga ceva! Puteti face cu el chiar tonuri de apel, chiar sa comprimati, dureaza, dar se merita!
Am testat alon chiar la inregistrari merge sooper! Se zice ca si cu el se pot asculta posturi de radio!
La Power_mp3 se pot asculta carti, doar ca nu se pot adauga marcaje! Poate fi setat ca la deschidere sa continue de unde a ramas!
Renunta la ce nu poti pastra, pentru a castiga ce nu poti pierde!!!
Bordanc_Nicu
Sergent major

Mesaj de Bordanc_Nicu »

Scuze! Defapt nu era vorba de core, ci de alt player, cu care se taie mp3-uri.
Renunta la ce nu poti pastra, pentru a castiga ce nu poti pierde!!!
Scrie răspuns