Buna dimineata,
Asa cum am anuntat si pe lista de discutii, am finalizat negocierile privind incheierea unui contract cadru intre Pontes si Editura Fundatiei Academia Civica, condusa de Ana Blandiana si Romulus Rusan, prin care Fundatia furnizeaza Pontes machetele electronice ale cartilor editate in cadrul sau pe tema comunismului in Romania.
Data fiind relatia de lucru dintre firma condusa de mine si Fundatia Academia Civica, am putut discuta cu conducerea acestei organizatii si problema accesului nevazatorilor la cartile lor. Am initiat in luna iulie tratativele privind incheierea unui contract cadru intre Pontes si Academie, contract care a fost semnat azi de catre Ioana Boca, directorul executiv al Fundatiei. Nu am inca semnatura directorului executiv al Pontes pe el, dar va trebui sa o obtin pana in 25 august, cand trebuie sa returnez Fundatiei un exemplar din contract. Din punctul meu de vedere strict uman insa, angajamentul lor fata de Pontes este valid inca de acum.
Academia Civica mi-a predat chiar astazi un CD cu primele 11 machete electronice ale cartilor lor, pe care le-am incarcat deja in biblioteca.
Titlurile sunt:
Colectiv de autori (Academia Civica) - Geografia si cronologia Gulagului romanesc
Academia Civica - Scoala Memoriei 2006
Aristina Pop - Saileanu - Sa traiasca partizanii pana vin americanii
Vladimir Bukovski - Bukovski la Sighet - Colectia Istorie Orala 1
Stephane Courtois - Courtois la Sighet - Colectia Istorie Orala 3
Scoala Memoriei - Colectia Istorie Orala 4
Vladimir Bukovski - O zi de toamna, cindva - Colectia Istorie orala 5
Scoala Memoriei - Colectia Istorie Orala 6
Cei care au spus NU - Oponenti si disidenti in anii '70 si '80 - Colectia Istorie orala 7
Scoala Memoriei - Colectia Istorie Orala 8
Elena Spijavca - Munci si zile in Baragan
Dupa stiinta mea, acesta este primul contract intre Pontes si vreo editura care s-a finalizat si cu obtinerea de carti. Prin urmare, cu pasi mici, se pare ca se misca lucrurile si in Romania, iar editurile - la inceput cele mici - devin din ce in ce mai dispuse sa-si difuzeze materialele in format accesibil nevazatorilor.
Am postat pe lista de discutii contractul cadrul rezultat prin modificarea contractului folosit de Pontes in urma discutiilor mele cu Academia Civica, asa cum arata el in momentul semnarii.
In acest moment ma aflu in tratative cu dna Ana Blandiana in vederea punerii la dispozitia Pontes a tuturor operelor dumneaei. Procesul este relativ laborios deoarece intervine si problema drepturilor diversilor editori. Aceste negocieri se vor finaliza, probabil, spre sfarsitul lunii octombrie.
Contract intre Pontes si Editura Fundatiei Academia Civica
Moderator: Manu
-
- Colonel
- Manu
- General de divizie
Excelent, una dintre cele mai bune vesti din ultimul timp.
Este un semn bun ca s-a miscat o editura si a si trimis carti. Probabil poate servi ca exemplu in viitor cand se mai incearca si la altele: "Pana acum au mai semnat...".
Chiar ma bucur de realizare, mai ales cand am auzit ca si exista deja carti de la ei in biblioteca, practic e o treaba cu finalizare.
Este un semn bun ca s-a miscat o editura si a si trimis carti. Probabil poate servi ca exemplu in viitor cand se mai incearca si la altele: "Pana acum au mai semnat...".
Chiar ma bucur de realizare, mai ales cand am auzit ca si exista deja carti de la ei in biblioteca, practic e o treaba cu finalizare.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
- Manu
- General de divizie
I-am zis lui Feri sa marcheze sub o forma cartile care vin direct de la edituri, mai precis sa le puna la sfarsitul numelui fisierului un (ed), astfel incat oricine da in biblioteca un search cu sirul "(ed)" sa gaseasca de acum toate cartile care apar in acest fel.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...