Turism pt oameni cu handicap

Accesibilitatea vietii de zi cu zi in cazul nevazatorilor

Moderator: Manu

Scrie răspuns
RobiNet
Soldat

Turism pt oameni cu handicap

Mesaj de RobiNet »

Numele meu este Filip Dan Robert si sunt student in cadrul universitatii UBB-CJ, facultatea de geografie sectia turism anul 3.
Unul dintre obiectivele mele este de a reusi dezvoltarea turismului pentru oameni cu handicap la noi in tara. In acelasi timp mi-as dori ca la noi in tara sa se practice mai mult sport, unul dintre obiectivele mele este introducerea de turnee de torbal si la noi in tara.
Daca cineva este dornic de o colaborare sau de a isi exprima parerea, sfaturi sugestii, il rog sa raspunda la acest mesaj.
Sper ca PONTES sa fie o rampa de lansare pt oameni cu handicap!!!
CarmenT
Maior

Turism si sport pentru persoanele cu dizabilitati

Mesaj de CarmenT »

La noi in tara turismul pentru cei cu dizabilitatii se dezvolta destul de greu, dar se fac totusi unele accesibilizari, in sensul ca am vazut cateva hoteluri dotate cu rampa pentru carucioare, sau cu anunt vocal in lifturi, dar mai mult de atat nu stiu sa existe altceva.
In ce priveste sportul, lucrurile se misca ceva mai bine. De exemplu, o veste imbucuratoare ar fi faptul ca in Liceul pentru deficienti de vedere din Cluj se vor organiza incepand de saptamana viitoare antrenamente de arte martiale, ceea ce mi se pare ceva deosebit, mai ales ca eu personal imi doresc de foarte mult timp sa practic artele martiale si credeam ca asa ceva este imposibil atata vreme cat esti nevazator.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Da. Cred ca atat turismul, cat si sportul pentru nevazatori sunt doua lucruri care ar fi bine sa existe in cantitate mai mare (din punctul de vedere al posibilitatilor)... Speram ca in viitor sa fie ceva mai mult, sa creasca interesul.
In legatura cu cursurile de arte martiale, am auzit si eu ceva, cred ca e foarte bine ca se face si special pentru nevazatori, poate voi merge si eu.
CarmenT
Maior

Arte martiale

Mesaj de CarmenT »

[/quote]Salut din nou, am fost ieri la primul antrenament de carate. A fost deosebit. Antrenorul e un tip cu multa rabdare si copiilor le-a placut foarte mult. Poate e si varsta, majoritatea au intre 12 si 17 ani, dar am fost si eu mai mare si am fost incantata de-a dreptul. Am vorbit cu antrenorul si ar fi incantat daca ar veni si alti nevazatori la antrenamente, chiar daca au terminat liceul. El isi doreste mult sa antreneze nevazatori, de aceea primeste pe oricine este dornic sa mearga.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Din cate am inteles, poate cam oricare nevazator sa mearga la cursurile acelea de carate, probabil ca nu strica, asa pentru miscare...
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
CarmenT
Maior

Mesaj de CarmenT »

Ei, Manu, nu am mai vorbit despre carate. Ce parere ai? Iti place? Hai sa le facem in ciuda celor care nu vor sa se inscrie sau sa-i anuntam pe toti nevazatori din Cluj ca daca sunt interesati de asa ceva se pot inscrie si ei si nu le va parea rau. E chiar fain.Destul de obositor, dar satisfactiile sunt mari. Eu zic ca merita sa-ti acorzi catva timp in fiecare saptamana pentru putina miscare, mai ales ca se invata acolo lucruri interesante si cred ca si foarte utile.
Scrie răspuns