Pagina 1 din 7

Un fel de sondaj

Scris: 10 Ian 2008, 04:33
de CarmenT
As fi foarte curioasa sa aflu care sunt motivele pentru care cei ce scriem in acest forum suntem activi. Presupun ca unii o fac din plictiseala, altii pentru ca vor sa comunice ceva sau sa-si faca noi prieteni si altii probabil din alte motive.
Dar cel mai corect ar fi sa incep eu sa vorbesc daca tot am deschis subiectul. Scriu aici pentru ca imi face placere sa particip la discutiile existente si sa deschid altele noi, dar la inceput, cand forumul abia fusese creat scriam din dorinta ca lumea sa gaseasca mesajele postate si sa fie atrasa in felul acesta sa ia parte la discutii. Primul forum pe care am scris in viata mea l-am gasit intr-un moment destul de delicat, cand tocmai avusesem un accident si stateam toata ziua in pat, asteptand sa mi se refaca fractura de la picior. Mai tot timpul era lume in jurul meu si toti ma asigurau ca va fi bine, dar totusi eram speriata si ma intrebam daca nu cumva s-ar putea sa raman cu ceva defect dupa recuperare si asta in ciuda faptului ca am meseria pe care o am, sau tocmai de aceea, ca am vazut prea multe chestii banale care se dovedeau in final irecuperabile. Ei bine, m-am cam lungit cu vorba... Voiam sa spun ca in acea perioada, intr-un moment cand ramasesem singura am intrat pe google "prietenul omului" :) cum spune o prietena, :) si am dat o cautare rapida: "fractura dubla tibie-peroneu". Primul link care l-am gasit era catre un forum in care se discuta exact ceea ce ma interesa, asa ca m-am inscris si eu si vorbind cu cei de acolo care la fel ca mine descoperisera alti confrati de suferinta, mi-am mai linistit sufletul. Ma gandesc ca probabil in lumea asta sunt multe persoane in situatia in care eram eu atunci, probabil nevazatori care nu prea cunosc multa lume, sau persoane care ar dori sa afle mai multe despre nevazatori si care nu stiu cum sa dea de noi. Poate acest forum ii va ajuta pe unii din acestia...

Scris: 10 Ian 2008, 17:34
de Claus
salut,
in general sccrii pe un forum, cand ai de transmis ceva intr-o comunitate, altfel de cat pe un grup.
In perioada asta, mi-am redus masajele drastic, ca sa pot invata pentru sesiune, fiindca pare a fi prima sesiune seriasa, dupa 3 ani de psihologie, si ma relaxez, intrand pe forumul asta.
In ce ma priveste, scriu aici, fiindca ne stim, suntem prieteni, si ne putem impartasi toate impresiile, si convingerile.
Ca sa ne stie lumea de pe un forum, ar trebui sa deschidem un subiect, in care sa discutam tot ce ne arde si e stringent pentru noi.
asa in cit, oamenii care vor accesa forumul asta, sa gaseasca cat mai bine ce cauta.
In ultima vreme, forumul s-a dinamizat mult, activitatea se dezvolta, si implicit aria de acoperire a lui, ca si tipologie a discutiilor, se extinde.
Uite:
pe grup sunt zile cand nu se scrie nimic, pe cand forumul, are zilnic ceva de transmis.

Scris: 10 Ian 2008, 22:38
de MisuSoft
Eu unul din prima zi am intrat de placere, vroiam sa imi fac prieteni noi, sa particip la discutii interesante, captivante din diferite domenii, iar aici pe forumul Pontes cred ca a fost locul cel mai bun in care as fi putut face toate astea.

Acum, dupa cateva luni de la primul meu post, ma simt intre prieteni si nu imi place sa stiu ca ei vorbesc, as putea interveni si eu si sa nu o fac, deaceea fiecare mesaj postat il fac din placerea de a comunica cu prietenii mei, pentru ca imi place sa nu stau in umbra tacerii (asa ca un spion) si sa asist doar la discutiile altora, imi place ceea ce se intampla pe acest forum, asa ca abia astept sa se posteze mesajul cu numarul 10.000 sa avem ce sarbatorii...

Sa traiasca PONTES'ul, forumul si noi pe langa ei!

Scris: 10 Ian 2008, 23:54
de Manu
Forumul online este una dintre cele mai reusite metode de a forma comunitati. Intr-un forum se aduna lumea interesata de o anumita problema, lume care are ceva in comun.
Acest forum deja cuprinde un numar relativ mare de mesaje, poate raspunde unui vizitator sau membru nou ori vechi la multe intrebari, permite oricui sa isi expuna problemele, nedumeririle, ideile etc..
Eu scriu pentru ca nu ma pot abtine, uneori poate sa imi expun inteligenta sau pentru a confirma ceea ce spunea Florin despre nevazatori intr-o analiza a acestora dintr-un mail trimis pe grup. Daca e nevoie, postam si acel mesaj trimis pe grup, sa se inteleaga clar ce este sau ce poate fi acea inteligenta mentionata mai sus. :)

Scris: 13 Ian 2008, 00:12
de CarmenT
Tu glumesti, Manu, dar mie chiar mi se pare ca ar fi foarte interesant sa postam pe aici pe undeva materialul ala. Mi se pare foarte real si mi se pare ca fiecare dintre noi se regaseste in spusele lui Florin, chiar daca ne place sau nu sa o recunoastem.

Scris: 13 Ian 2008, 00:57
de Manu
Vai, dar nu glumesc. Am vorbit foarte serios si acel material era bun, nu am spus nimic rau de el, nici o ghilimea, nimic, foarte multa lume vorbeste despre acel text ca de ceva conform realitatii. Intentionat am raspuns in acel fel, ca astfel sa fie un motiv de a posta si pe aici, nu ma puteam prezenta cu el brusc, fara introduceri, iar Florin inca nu intra pe forum, decat sa mai citeasca.

Mai jos este o parte din acel text, parte care sa nu se refere strict la cineva sau sa fie neaparat adresata:

"(...) orgoliul, autosuficienta si dorinta exacerbata de a demonstra si de a fi independent sau de a impune prin eruditie sunt elemente care fac parte din tabloul personalitatii deficientului vizual si sunt legate de decompensarea care are loc pe fondul deficientei. In functie de gradul de adaptare si de acceptare a handicapului aceste trasaturi sunt mai mult sau mai putin stridente. De asemenea la unii nevazatori se observa o locvacitate iesita din comun uneori obositoare, tendinte usor paranoide cu idei obsesive de superioritate, inteligenta, detinere a adevarului, dorinta de a ii conduce pe altii si de a-i domina, irascibilitate si tendinte spre conflict cu altii in special sub forma unei asertivitati exacerbate dublate de convingerea ca este nedreptatit, ca nu este inteles, ca este batjocorit, ca nu este inteles, ca nu ii sunt respectate drepturile etc chiar si in contexte nesemnificative sau nerelevante, nejustificat.
Altii imbraca o serie de tulburari depresive, cu deprecierea stimei de sine, tendinte de subevaluare a propriilor calitati, obsesia handicapului si a neputintelor doborandu-i si facandu-i incapabili de a se manifesta liber, lipsindu-le curajul de a face cele mai mici demersuri de autoafirmare, pe fondul presiunilor puternice venite din mediul familial care au descurajat din fasa orice tentative de manifestaare libera a copilului. Afirmatii de genul "tu nu poti, tu nu ai cum, tu nu trebuie, etc" urmate de implinirea acelor dorinte de catre altcineva in locul persoanei cu handicap s-au cristalizat in tot atatea convingeri cristalizate in timp ca asa stau lucrurile iar in final este si aparent comod sa fi servit de unii si de altii.
Sunt si situatii cand tabloul personalitatii unui orb este divers alternand cu episoade predominant maniacale si episoade predominant depresive.
Nu sugerez aici faptul ca orbii sunt cu totii nebuni ci doar ca deficienta le marcheaza personalitatea accentuand si estompand trasaturi care apartineau temperamentului si caracterului lor si care ar fi evoluat cu siguranta diferit in lipsa deficientei respective sau in contextul unei alte deficiente. Uneori trasaturile se umfla prea tare sau se sterg cu totul si apare tendinta patologica. Noroc ca in societatea actuala si in zona asta a psihicului omului si a comportamentului lui aproape totul devine posibil iar granita dintre normal si anormal e greu de trasat mai ales cand manifestarile nu ii lezeaza direct pe altii si nu pot fi taxate sub aspect legal."

Text scris candva de Florin pe lista de discutii.

Scris: 13 Ian 2008, 19:18
de Hajni
Iti multumim Ramo ca ne-ai impartasit experienta ta. Eu intru pe forum din dorinta de a comunica cu voi, de a-mi face prieteni si de a ma destinde. Chiar imi place sa intru pe forum. E adevaratca nu intru foarte des dar chiar imi place.
O saptamana faina sa aveti!
Hajni

Scris: 13 Ian 2008, 19:27
de Hajni
Problema mea cu acele afirmatii e ca pe ce anume se bazeaza? Ar fi bine de stiut sursa. Studiile arata? S-a aplicat pe o populatie suficient de mare ca sa se poata afirma? Problema nu e ca nu as vrea sa imi asum anumite chestii de acolo, dar cand se spun anumite lucruri destul de serioase, e bine de stiut pe ce se bazeaza. Asta e parerea mea.
Cu bine
Hajni

Scris: 13 Ian 2008, 20:00
de cristina.vuscan
Ia te uita un om cu mintea limpede si cu picioarele pe pamant! Bravo, Hajni! Cristina

Scris: 13 Ian 2008, 21:11
de Hajni
Nu stiu daca despre asta e vorba Cristina, oricum multumesc pentru aprecieri. Ideea e ca nu poti afirma niste lucruri asa dupa ureche, tocmai de aceea vroiam sa stiu sursa. Sunt ca Toma necredinciosul..
Pupici
Hajni

Scris: 13 Ian 2008, 21:39
de cristina.vuscan
Iti dau dreptate intru totul, Hajni, desi nu sunt de specialitate. Un bun simt elementar imi spune ca asa stau lucrurile... E destul de greu sa-i categorisesti pe toti la un loc si sa faci un portret robot al nevazatorului... Suntem, totusi, atat de diferitisi chiar de-om fi putin intr-o ureche, fiecare e-n felul lui... Pupici inapoi, Cristina

Scris: 13 Ian 2008, 22:39
de Hajni
Faza e ca daca te uiti in manualul de psiho diagnostic si citesti acolo cele 10 simptome la fiecare tulburare psihica cu siguranta ai sa gasesti la fiecare din cunoscutii tai cate o tulburare, desi nu-i asa, sau chiar tie insuti sa ai impresia ca esti cine stie ce paranoic, dar nu te poti lua numai dupa niste simptome ca sa pui un diagnostic sau sa faci o caracterizare, asa ca raman la ideea mea. Stiu ca si tu esti deacord, dar vroiam sa ma justific pentru cei care eventual nu sunt.
Saptamana faina tuturor
Hajni

Scris: 14 Ian 2008, 00:02
de Manu
Ei, lasati, intuitia uneori face mai mult. Ce studii ne tot trebuie? Era o parere personala, ca de altfel toate mesajele de pe acest forum care sunt mai mult scrise de noi, nu luate din carti.

Scris: 14 Ian 2008, 01:24
de CarmenT
Eu sunt de parere ca de multe ori experienta personala spune mult mai mult decat ceea ce se obtine din teste si experimente. In fond si la urma urmei, chiar si oamenii de stiinta pleaca de la o experienta personala cand o pornesc pe un drum, chiar daca dupa aceea folosesc anumite instrumente de verificare pentru a-si dovedi afirmatiile. Daca Florin a zis toate astea de la el, nu ramane decat sa aplice niste teste si sunt convinsa 100% ca rezultatele ii vor da dreptate.

Scris: 14 Ian 2008, 01:30
de Hajni
De preferat ar fi sa nu obtina rezultatele respective. Merita incercat.