Masuratori de bani
Moderator: Manu
Masuratori de bani
Mergeþi ºi luaþivã de la ANR plãcuþele alea de numãrat banii pânã mai sunt sau pânã nu trecem la euro. Sunt primite de la BNR ºi sunt gratis
Placutele pentru masurarea bancnotelor
Da, mi-am luat si imi place. E bine ca s-au gandit cei de la B.N.R. la noi. Gasesc utile aceste placute si usor de manevrat.
Hajni
Hajni
- Manu
- General de divizie
Am vazut si eu masuratorile, sunt interesante. Pot fi si utile uneori, se intampla sa mai fie confuzie intre bancnota de 1 si 5, in caz ca nu am cate una din fiecare la mine. In rest eu nu prea as avea nevoie, recunosc banii foarte simplu.
Cei de la BNR se pare ca au fost oarecum obligati sa faca asa ceva si e bine ca nu au trecut peste. De acum poate vor ave ain vedere persoanele cu dizabilitati si mai mult ca pana acum.
Cei de la BNR se pare ca au fost oarecum obligati sa faca asa ceva si e bine ca nu au trecut peste. De acum poate vor ave ain vedere persoanele cu dizabilitati si mai mult ca pana acum.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Plutonier
mie la drept vorbind mi se par foarte utile aceste placute
Desi foarte multi dintre noi cunosc banii in detaliu eu totusi cred ca placutele acestea au picat la timp. Cei de la BNR au facut o treaba foarte buna. De exemplu pot fi oameni in varsta care nu se prea descurca si atunci, cu ajutorul acestor placute reusesc mai usor sa rezolve aceasta problema, care era destul de dificila pentru ei innainte de aparitia acestora.
AM vazut si eu placutele despre care se vorbeste aici. SUnt foarte simple si ma mir ca pana acum nu s-a gandit nimeni la asa ceva. Practic sunt niste chestii din plastic ce se indoaie si bancnota se pune in indoitura, astfel ca un capat ramane afara si daca o mulam pe partea externa a placutei ajunge pana la unul dintre marcajele pentru 1, 5, 10, 50 etc. lei. Am vazut ceva oarecum asemanator in Anglia, doar ca nu era un marcaj tactil, ci se anunta vocal ce bancnota s-a introdus in aparat. Exista o chestie similara si pentru monede, desi acestea sunt mult mai usor de recunoscut. Cred ca sunt foarte utile pentru cei care si-au pierdut mai tarziu vederea si nu se pot obisnui sa recunoasca banii dupa pipait.