Dicţionar Francez - Român, Român - Francez pentru Android

Diverse aplicatii create de membrii acestui forum
Manu
General de divizie

Dicţionar Francez - Român, Român - Francez pentru Android

Mesaj de Manu »

Azi am lansat Dictionarul Francez Român în Magazinul Google Play.

Pentru a descărca aplicaţia, link-ul către pagina din magazin Google Play este:
https://play.google.com/store/apps/deta ... s.dictfrro

Descrierea din magazin Google Play:
Dicţionar Francez - Român, Român - Francez este o aplicaţie foarte simplă, uşor de utilizat.
Conţine mii de cuvinte.
Permite traducerea din franceză în română şi din română în franceză.
Cuvintele pot fi căutate atât cu diacritice, cât şi fără. De exemplu, pentru a găsi „élève”, se poate scrie atât „eleve”, cât şi „elève” sau „éleve”.
Baza de date este salvată local pe dispozitivul utilizat, nu este necesară conexiunea la internet.

Cuvintele sunt citite la atingere de o voce din dispozitiv pentru a se putea auzi cum se pronunţă (vocea poate fi schimbată în Setări).
Atingând lung un rezultat, apare un meniu contextual din care se poate alege ca acesta să fie adăugat la vocabular, ca partea franceză să fie pronunţată de vocea sintetică ori să fie spusă pe litere; de asemenea rezultatul poate fi copiat în clipboard (fie în întregime, fie doar termenul, fie doar explicaţia).

Vocabularul meu
Există posibilitatea de a insera anumite rezultate într-o bază de date separată.
Atingând lung un rezultat apărut în urma căutării în dicţionar, prima opţiune din meniul contextual este Adaugă la Vocabularul meu. Se poate alege o secţiune deja existentă ori se poate crea una nouă.
În fereastra principală a modulului Vocabularul meu se pot vizualiza înregistrări pe secţiuni, se pot adăuga, edita sau elimina înregistrări sau secţiuni întregi şi altele, toate acestea putând fi găsite în meniul principal sau în meniul contextual.
Secţiunile pot fi exportate şi importate.
Există de asemenea şi secţiuni predefinite, precum Animale, Culori, Familie, acestea putând fi importate din Meniul principal al modulului Vocabularul meu.

Setări şi opţiuni
Sunt multe opţiuni care pot fi activate sau dezactivate în setările generale sau în setările de afişare:
- alegerea ca textul scris să fie căutat cu toate ocurenţele, cât şi doar cuvinte întregi,
- menţinere ecran activ,
- redare sunete la anumite evenimente,
- scuturare pentru o nouă căutare,
- poate fi aleasă o voce franceză preferată pentru pronunţarea rezultatelor (precum franceză, belgiană, canadiană etc.).
Se poate alege dimensiunea textului rezultatelor.

Versiune Premium
Aplicaţia este gratuită, dar în urma plăţii unei sume modice se poate activa versiunea Premium care elimină reclamele din partea de jos a ferestrelor principale. Această sumă poate fi achitată automat prin mecanismele Google Play sau direct la editor, în cea de-a doua situaţie primindu-se un cod de deblocare. O versiune Premium achiziţionată rămâne valabilă şi la o instalare viitoare a aplicaţiei pe un dispozitiv autentificat cu acelaşi cont Google.
Dacă din anumite motive nu poate fi efectuată plata prin uneltele Google, se poate cere o cheie de activare manuală a versiunii Premium. Este suficient ca o astfel de cheie să fie introdusă în câmpul de căutare al dicţionarului. Pentru a solicita o cheie de activare manuală a versiunii Premium, se poate trimite un E-mail dezvoltatorului.
Le mulţumesc lui Florin Rădulescu pentru crearea bazei de date şi lui Iulian Duma pentru crearea pictogramei.

Pentru a descărca aplicaţia, link-ul către pagina din magazin Google Play este:
https://play.google.com/store/apps/deta ... s.dictfrro
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Scrie răspuns