Limbajul HTML si HTTP
Moderator: Manu
Limbajul HTML si HTTP
Salutare dragi prieteni.Doresc si eu sa v-adresez o-ntrebare legata de acest limbaj de programare...Ce inseamna Html si ce functii are? Si Http la fel doresc sa aflu ce e.Am nevoie de html la scoala.Eu asa in mare cred ca stiu la ce se refera.Html sunt paginile pe care le cream noi pentru ca mai apoi sa le hostam pe internet fie ca forumuri fie ca pagini de informare s.a.m.d.p.Dar acum ramane sa-mi spuneti voi daca e bine sau nu.Va rog sa raspundeti mesajului.Ma gasiti pe adresa shady_rapid2008.Va multumesc.
In limbajul HTML sunt create intr-adevar paginile web, iar HTTP este protocolul de transfer a solicitarilor de la browserele web catre serverele web si a raspunsurilor de la serverele web catre browsere.
Un cod html arata cam asa:
<html><head><title>Titlul paginii</title></head><body>Corpul paginii</body></html>
Un cod HTTP arata cam asa:
GET / HTTP/1.1
Accept-Language: ro,en-us;q=0.5
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1)
Accept-Encoding: gzip, deflate
Connection: Keep-Alive
Host: www.google.ro
HTTP/1.1 200 OK
Date: Wed, 12 Sep 2012 19:34:31 GMT
Expires: -1
Cache-Control: private, max-age=0
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Content-Encoding: gzip
Server: gws
Content-Length: 28899
Un cod html arata cam asa:
<html><head><title>Titlul paginii</title></head><body>Corpul paginii</body></html>
Un cod HTTP arata cam asa:
GET / HTTP/1.1
Accept-Language: ro,en-us;q=0.5
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1)
Accept-Encoding: gzip, deflate
Connection: Keep-Alive
Host: www.google.ro
HTTP/1.1 200 OK
Date: Wed, 12 Sep 2012 19:34:31 GMT
Expires: -1
Cache-Control: private, max-age=0
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Content-Encoding: gzip
Server: gws
Content-Length: 28899
- Manu
- General de divizie
Eu apas de doua ori L si ma duce fix inaintea link-ului Raspunde la subiect.
Este practic intr-o lista cu un item, iar inainte, la primul l este o alta lista cu un item pentru Creare subiect nou.
Aceasta lista si heading-urile dinaintea mesajelor au fost adaugate in codul phpBB de Andreea pe la inceputul existentei acestui forum, era pentru a avea o posibilitate mai usoara de a gasi elementele importante.
Deci, h pentru inceputul unui mesaj, l pentru Creare subiect nou sau Raspunde la subiect.
Fiecare cum s-a obisnuit.
Mai este o solutie, Insert + F7 creaza o lista cu toate linkurile de pe pagina curenta, apasand in acea lista r ajungem direct pe Raspunde la subiect unde se poate apasa Enter.
Este practic intr-o lista cu un item, iar inainte, la primul l este o alta lista cu un item pentru Creare subiect nou.
Aceasta lista si heading-urile dinaintea mesajelor au fost adaugate in codul phpBB de Andreea pe la inceputul existentei acestui forum, era pentru a avea o posibilitate mai usoara de a gasi elementele importante.
Deci, h pentru inceputul unui mesaj, l pentru Creare subiect nou sau Raspunde la subiect.
Fiecare cum s-a obisnuit.
Mai este o solutie, Insert + F7 creaza o lista cu toate linkurile de pe pagina curenta, apasand in acea lista r ajungem direct pe Raspunde la subiect unde se poate apasa Enter.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Fiecaruia cum-i se pare mai usor. Oricum, daca iti mai amintesti de mesajul privat pe care mi la-i trimis, posteaza-l aici pe forum.
Iar in ceea ce priveste navigarea pe internet, daca doresti, poti asculta emisiunea Jaws pe net realizata de Manu in 2008. desigur ca atunci nu exista Jaws 10, 11, 12 sau 13, era doar pana la noua, dar eu nu cred sa fie incompatibilitati majore.
Iar in ceea ce priveste navigarea pe internet, daca doresti, poti asculta emisiunea Jaws pe net realizata de Manu in 2008. desigur ca atunci nu exista Jaws 10, 11, 12 sau 13, era doar pana la noua, dar eu nu cred sa fie incompatibilitati majore.
Din pacate nu-mi mai amintesc ce i-am scris lui Alex in mesaj.Si acum dizavii de ce mi-a sugerat.Credeti ca nu am incercat sa fac si eu tot felul de comenzi?Am incercat dar nu mi-a reusit nici o comanda.Nu stiu care sa fi fost problema.Sper zilele astea sa chem pe cineva sa ma-nvete sa umblu cu jaws.
Mai jos este mesajul pe care mi la-i trimis, eu vroiam sa-l postezi tu pentru a aparea in numele tau.
Mai jos e mesajul de la Shadi:
Am aflat pana la urma ce-nseamna html...Am citit pe internet...Aveam nevoie pentru un referat urgent la informatica si am fost nevoit sa caut pe internet.Am aflat ca acest limbaj HTML ne ajuta la crearea paginilor web....Auzi?Apropo...Daca stii daca nu nu e problema...WEB inseamna word editor browser cumva?Vreau sa-nvat prescurtarile astea...gen php,htc....Am sa-mi cumpar zilele astea un netbook si am sa-ncerc sa chem pe cineva sa ma-nvete...Dar sa stiu cate ceva inainte de a veni persoana.Sa nu fiu chiar pe dinafara.
Mai jos e mesajul de la Shadi:
Am aflat pana la urma ce-nseamna html...Am citit pe internet...Aveam nevoie pentru un referat urgent la informatica si am fost nevoit sa caut pe internet.Am aflat ca acest limbaj HTML ne ajuta la crearea paginilor web....Auzi?Apropo...Daca stii daca nu nu e problema...WEB inseamna word editor browser cumva?Vreau sa-nvat prescurtarile astea...gen php,htc....Am sa-mi cumpar zilele astea un netbook si am sa-ncerc sa chem pe cineva sa ma-nvete...Dar sa stiu cate ceva inainte de a veni persoana.Sa nu fiu chiar pe dinafara.
Web vine defapt de la World Wide Web, care prescurtat inseamna WWW. Poti citi mai multe informatii de la link-ul urmator: http://ro.wikipedia.org/wiki/World_Wide_Web
Trebuie sa dai vre-o trei H-uri pana sa ajungi la continut.
Si in cazul PHP-ului, ti-am lasat un link, iar tot asa, vre-o trei H-uri trebuie sa dai pana ajungi la continut.
http://ro.wikipedia.org/wiki/PHP
Pentru administratorii acestui forum:
Cred ca este un bug: Am incercat sa etichetez link-ul care duce la World Wide Web, mai exact, la articolul de pe Wikipedia, dar aparea codul in sine cand previzoalizam mesajul. Si culmea, codul BB nu era dezactivat.
Trebuie sa dai vre-o trei H-uri pana sa ajungi la continut.
Si in cazul PHP-ului, ti-am lasat un link, iar tot asa, vre-o trei H-uri trebuie sa dai pana ajungi la continut.
http://ro.wikipedia.org/wiki/PHP
Pentru administratorii acestui forum:
Cred ca este un bug: Am incercat sa etichetez link-ul care duce la World Wide Web, mai exact, la articolul de pe Wikipedia, dar aparea codul in sine cand previzoalizam mesajul. Si culmea, codul BB nu era dezactivat.
Nu ma deranjeaza daca-l posteaza altcineva inlocul meu.Nu stiu cum sa-i dau copy/paste....Adica ar fi simplu un control+c(copy)si control+v(paste)dar mi-e teama sa nu stric ceva.Prefer sa las pe cieva mai priceput decat mine sa rezolve.Nu sunt nou in ale calculatorului dar pana acum nu am facut decat sa ma joc recunosc...nu m-a interesat sa-nvat sa fac ceva pe el.Am multe de invatat sincer.Dar sa vedem cand ma voi putea apuca serios de aceasta problema.
-
- Sergent major
Totusi am si eu o intrebare, care are legatura cu o parte din subiectul acestui topic:
Cum aflu codul http al unei pagini apelate?
Sa zicem ca ma intereseaza la o pagina, ce are in headerele transmise prin http, nu in continutul sursei ei, adica prin sursa html.
Cum aflu codul http al unei pagini apelate?
Sa zicem ca ma intereseaza la o pagina, ce are in headerele transmise prin http, nu in continutul sursei ei, adica prin sursa html.
Renunta la ce nu poti pastra, pentru a castiga ce nu poti pierde!!!
Exista mai multe metode de a vedea headerele HTTP trimise de browser catre server si headerele HTTP returnate de server si trimise catre browser si voi aminti doar cele mai simplu de folosit.
In functie de tipul browserului (IE sau Firefox) exista cateva programe care se pot instala (mai multe pentru Firefox) prin intermediul carora se poate vedea continutul HTTP.
Pentru Internet Explorer puteti cauta programul "IE Headers" care este gratuit si care se instaleaza simplu.
Dupa ce se instaleaza, in Internet Explorer, in meniul View / Explorer bars va aparea un element "IE Headers" care trebuie sa fie marcat. Daca nu este marcat (checked) trebuie apasat enter pe el pentru a se marca.
Dupa ce se acceseaza o pagina, in partea de jos a ferestrei browserului vor aparea codurile HTTP trimise si primite de browser pentru apelurile de tip GET si POST.
Acel panou nu poate fi accesat cu ajutorul tastei tab, ci trebuie rutat cursorul JAWS la cursorul PC cu Insert+Num pad minus, iar apoi page down pentru a se muta in partea de jos a ferestrei, dupa care mutat putin in sus cu tasta sageata in sus de cateva ori pana cand se va auzi textul care apare in headerele HTTP.
In acel moment se poate ori apasa butonul stang al mouse-ului (adica num pad /), pentru a muta focusul in acel panou cu headere HTTP, care este un simplu camp de text cu mai multe randuri, ori se poate apasa butonul drept al mouse-ului (cu num pad *), caz in care va aparea un meniu context, din care se va putea alege sa se salveze toate headerele intr-un fisier text.
Tot din acel context menu se va putea alege "Clear" pentru a se sterge headerele HTTP afisate pana in acel moment in acel panou.
In functie de tipul browserului (IE sau Firefox) exista cateva programe care se pot instala (mai multe pentru Firefox) prin intermediul carora se poate vedea continutul HTTP.
Pentru Internet Explorer puteti cauta programul "IE Headers" care este gratuit si care se instaleaza simplu.
Dupa ce se instaleaza, in Internet Explorer, in meniul View / Explorer bars va aparea un element "IE Headers" care trebuie sa fie marcat. Daca nu este marcat (checked) trebuie apasat enter pe el pentru a se marca.
Dupa ce se acceseaza o pagina, in partea de jos a ferestrei browserului vor aparea codurile HTTP trimise si primite de browser pentru apelurile de tip GET si POST.
Acel panou nu poate fi accesat cu ajutorul tastei tab, ci trebuie rutat cursorul JAWS la cursorul PC cu Insert+Num pad minus, iar apoi page down pentru a se muta in partea de jos a ferestrei, dupa care mutat putin in sus cu tasta sageata in sus de cateva ori pana cand se va auzi textul care apare in headerele HTTP.
In acel moment se poate ori apasa butonul stang al mouse-ului (adica num pad /), pentru a muta focusul in acel panou cu headere HTTP, care este un simplu camp de text cu mai multe randuri, ori se poate apasa butonul drept al mouse-ului (cu num pad *), caz in care va aparea un meniu context, din care se va putea alege sa se salveze toate headerele intr-un fisier text.
Tot din acel context menu se va putea alege "Clear" pentru a se sterge headerele HTTP afisate pana in acel moment in acel panou.