Salutare tuturor. Numele meu este Sergiu, sunt din Cluj-Napoca si sunt doctorand in anul 1 la Inginerie Mecanica (UTCN).
In urma unor proiecte europene de care am reusit sa facem rost anul acesta, impreuna cu profesorii si cu alti colegi de la Politehnica dorim sa venim in sprijinul vostru pentru a va ajuta insa avem nevoie de sprijinul si ajutorul vostru.
Deoarece ne pricepem bine la partea de mecanica electrica si informatica dorim sa facem in colaborare cu voi aplicatii care sa va ajute la dezvoltarea potentialului vostru in activitatea de zi cu zi.
Contributia voastra este sa va puneti mintea in miscare si sa ne dati cateva idei sau chiar aplicatii cu ce anume am putea sa facem pentru voi. Pe scurt dorim sa stim care sunt nevoile voastre
Si ca sa va dau cateva exemple... acum lucram la un dispozitiv de marimea unei cutii de chibrituri care citeste textele de pe calculator si le transforma in limbaj Braille. Mai avem cativa senzori care pot determina distanta pana la un obiect, Roboti dotati cu senzori sau carucioare cu rotile dotate cu senzori pentru persoanele in varsta sau care au probleme locomotorii
Aplicatiile se pot folosi pentru toate varstele. Totul depinde de imaginatia voastra
Astept idei si sugestii la adresa de mail: vasile_sergiu_jisa@yahoo.com
Proiect in colaborare cu doctoranzi UTC-N
Moderator: Manu
Salutare si bun venit pe acest forum! Am vrea mai multe detalii si chiar o mostra cu ceea ce puteti realiza. Poate ca pana in acest moment, reactia noastra nu a fost prea entuziasta, poate pentru ca ne-am plictisit de tot felul de aparitii care in prima faza par promitatoare, dar in final se dovedesc a fi neserioase. As fi curios sa testez acel dispozitiv cu afisaj braille, dar deocamdata nu pot sa fac un drum pana la Cluj. Deasemenea, ne-ar interesa o sinteza vocala in limba romana care sa reactioneze bine cu computerul. In ultima vreme, au aparut multe astfel de sinteze, care suna destul de bine pentru lectura, dar nu ne putem baza pe ele deoarece intr-un context citesc intr-un fel iar in altul altfel.
Re: Proiect in colaborare cu doctoranzi UTC-N
Cum citeste acel dispozitiv textul de pe ecran?
Colaboreaza cu o anumita aplicatie? Adica cu un cititor de ecran? Putem sti mai multe despre acel cititor de ecran?
Poate colabora cu cititoarele de ecran existente in prezent ca JAWS si NVDA?
Daca este doar de marimea unei cutii de chibrituri, cum se face afisajul in alfabet Braille? Doar pentru cateva caractere cate incap pe o cutie de chibrituri? Sau are nevoie de un alt display Braille? Afisarea in Braille se face pe mai multe linii sau doar pe una? Cat ar costa un dispozitiv utilizabil cu un cititor de ecran?
Cred ca nu prea s-au pus multe intrebari deoarece exista numeroase dispozitive de o calitate foarte buna pe care orbii le pot utiliza in prezent, care sunt functionale, dar care costa destul de mult, asa ca din ceea ce ne-ati spus nu am vazut nimic nou. Distanta pana la un obiect poate fi ceva util pentru un orb, dar pana la care obiect? ...fiindca orbii nu pot vedea asa ca un astfel de dispozitiv ar trebui sa fie transformat intr-un aparat de detectat obiecte, care sa fie portabil si usor de utilizat. In prezent exista astfel de dispozitive incluse in ochelari de exemplu....
Noutatea pe care ati putea-o prezenta este realizarea unor dispozitive la fel de bune ca cele produse deja dar la un pret semnificativ mai redus, insa asamblate in mod profesionist, nu doar ca aparate bune de testat in laborator, sau realizarea unor dispozitive noi, de care nu s-au mai vazut si auzit, despre care noi nu va putem da idei decat intr-o forma de brainstorming care ar putea parea bataie de joc, mai ales ca nu stim prea multe despre ceea ce puteti realiza.
Colaboreaza cu o anumita aplicatie? Adica cu un cititor de ecran? Putem sti mai multe despre acel cititor de ecran?
Poate colabora cu cititoarele de ecran existente in prezent ca JAWS si NVDA?
Daca este doar de marimea unei cutii de chibrituri, cum se face afisajul in alfabet Braille? Doar pentru cateva caractere cate incap pe o cutie de chibrituri? Sau are nevoie de un alt display Braille? Afisarea in Braille se face pe mai multe linii sau doar pe una? Cat ar costa un dispozitiv utilizabil cu un cititor de ecran?
Cred ca nu prea s-au pus multe intrebari deoarece exista numeroase dispozitive de o calitate foarte buna pe care orbii le pot utiliza in prezent, care sunt functionale, dar care costa destul de mult, asa ca din ceea ce ne-ati spus nu am vazut nimic nou. Distanta pana la un obiect poate fi ceva util pentru un orb, dar pana la care obiect? ...fiindca orbii nu pot vedea asa ca un astfel de dispozitiv ar trebui sa fie transformat intr-un aparat de detectat obiecte, care sa fie portabil si usor de utilizat. In prezent exista astfel de dispozitive incluse in ochelari de exemplu....
Noutatea pe care ati putea-o prezenta este realizarea unor dispozitive la fel de bune ca cele produse deja dar la un pret semnificativ mai redus, insa asamblate in mod profesionist, nu doar ca aparate bune de testat in laborator, sau realizarea unor dispozitive noi, de care nu s-au mai vazut si auzit, despre care noi nu va putem da idei decat intr-o forma de brainstorming care ar putea parea bataie de joc, mai ales ca nu stim prea multe despre ceea ce puteti realiza.