Scripturi Yahoo Messenger si Skype, actualizari, informatii

Diverse aplicatii create de membrii acestui forum
Manu
General de divizie

Scripturi Yahoo Messenger si Skype, actualizari, informatii

Mesaj de Manu »

In noaptea asta mi-a venit cheful si rabdarea sa scormonesc prin scripturile de Yahoo Messenger ca sa vad ce poate fi gresit de nu ne merge versiunea 9.0.

Toata problema este de la faptul ca cei care au creat scripturile, pentru versiunea 9.0 nu au prevazut chiar foarte riguros un ClassID al ferestrei instant, fapt pentru care nu sunt citite automat mesajele primite sau trimise si nu functioneaza combinatia de taste alt + 1, 2, 3, ... 9, de fiecare data fiind anuntati ca nu suntem in fereastra corespunzatoare.
Se pare ca acel Window Class ID este variabil in functie de nu stiu ce inca, dar poate fi determinat si corectat intr-un fisier care tine de scripturi..

Mai jos sunt instructiunile:

Mai intai de toate trebuie sa aflati un Class ID al barei de meniuri din fereastra instant folosind Home Row Utility:
Se merge cu Jaws Cursor pana pe bara de meniuri, pe unul dintre cuvintele "Conversation", "Edit", sau "View".
Activam Home Row Utility cu combinatia de taste insert + spatiu. Atentie, cand Home Row Utility este activat, nu se prea poate lucra cu Jaws, trebuie mai inainte dezactivat cu aceeasi combinatie insert + spatiu.
Cand Home Row Utility este activat, cu tasta F3 mergem pana ne spune Class.
Cu tasta F1 se returneaza un cod care reprezinta ClassID-ul cautat, el trebuie sa inceapa cu "ATL:".
Daca incepe cu "ATL:", apasam control + F1 pentru a copia clasa in clipboard.
Dezactivati Home Row Utility cu insert + spatiu, trebuie sa spuna "Off".

In acest moment aveti in clipboard, ca si cum i-ati fi dat control + c de pe undeva, codul pretios, cel care e gresit pentru majoritate acazurilor utilizatorilor de Jaws cu Yahoo Messenger 9.0.

Acum trebuie sa mergem sa il punem in locul celui gresit:

In timp ce va aflati pe o fereastra cu o conversatie, dati insert + 0 pentru a deschide fisierul sursa de scripturi, cel cu extensia JSS al Yahoo Messenger-ului. Numele acestui fisier este "Yahoo Instant Messenger.JSS".
Aici sunt fie scrise multe, important e sa nu se modifice ceva.
Dati control + o ca sa activati caseta Open pentru a deschide un alt fisier. La Files of Type alegeti Header Files (.JSH).
Mergem in list view si cautam folderul Enu cu toate scripturile instalate odata cu Jaws, acestea aflandu-se in Documents and Settings, All Ussers, Application Data, Freedom Scientific, Jaws, 10.0, Settings, Enu.
De aici trebuie sa deschidem fisierul "yahooMessenger.jsh", gasibil la o apasare a tastei "y".
In acest fisier, randul al saselea ar trebui sa fie urmatorul:
wcConversation90 = "ATL:007C37C8",
Ceea ce se afla intre ghilimele dupa semnul = (egal) trebuie sters, iar in loc dat paste la ceea ce ar trebui normal sa fie in clipboard de la operatiunea anterioara.
Verificati daca este in cele din urma scris totul corect, adica codul nou se afla intre ghilimele fara spatiu intre el si acestea, apoi salvati fisierul cu control + s.
Dati control tab pentru a va plasa din nou pe fereastra cu fisierul cu sursa scriptului, cel numit "Yahoo Instant Messenger.JSS".
Aici se da control + s pentru a recompila scripturile, daca nu a fost facuta vreo modificare din greseala, Jaws trebuie sa anunte "Compile complete".

In urma tuturor acestor miscari, ar trebui sa mearga scripturile la fel cum mergeau la Yahoo 8.0 unde problema gasirii acelui ClassID era mai programatic rezolvata, nu era definita clar printr-o constanta cu gandul ca ramane la fel peste tot.

Daca incearca cineva, as fi curios de codul lor aflat cu Home Row Utility, al meu este: ATL:007BF380; astfel putem vedea daca e chiar variabil in general si daca putem face un executabil care sa rezolve mai sintetic toata problema.
Ultima oară modificat 13 Mar 2010, 15:51 de către Manu, modificat de 3 ori în total.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
BogdanCristiea
Sergent

Mesaj de BogdanCristiea »

da si mie mi a aparut acelas cod ca tie:"ATL:007BF380".
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Si a mers pana la urma Yahoo Messenger in stil instant? Sau nu folosesti 9, ai trecut la opt tot pentru scritpuri.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Cu Jaws 11 nu am incercat, inca nu il folosesc, dar daca cineva va testa, pentru a activa Home Row Utility se foloseste combinatia insert + windows + minus de pe blocul numeric, La tastatura cu laptop layout este insert + windows + liniuta normala.
Acum nu se mai numeste Home Row Utility, ci Script Mode Utility.
Ultima oară modificat 01 Mar 2010, 20:45 de către Manu, modificat 1 dată în total.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Pentru cei cu Vista sau Seven, pentru ca e dificil sa fie gasit fisierul "yahooMessenger.jsh" cu Openul din Script Manager, se poate ajunge la el usor din Start Menu, All Programs, Jaws 10 sau Jaws 11, depinde ce folositi, acolo este Explore Jaws Settings, in el este Explore Shared Settings. Aici trebuie sa fie fisierul "yahooMessenger.jsh". Acesta trebuie deschis cu Notepad si editat la fel cum spuneam intr-un post anterior. Se salveaza si apoi se merge pe fereastra instant, oricare cu o discutie, se apasa insert + 0 pentru a deschide scripturile si se recomplileaza cu control + s.
Va trebui sa mearga si asa.

Cred ca poate fi pus de catre toata lumea codul "ATL:007BF380", se pare ca este acelasi la toti, nu prea inteleg ce s-o fi intamplat de a fost prevazut altfel.
Deci, se poate sari peste chestia cu Home Row Utility sau Script Mode Utility si completa ClassID-ul "ATL:007BF380".
Kov.Kriszti
Plutonier major

jaws

Mesaj de Kov.Kriszti »

Sa facut si jaws 11? si cum e? ce interesant multumesc
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Despre Jaws 11 este un alt topic in sectiunea IT & C. cauta acolo, mergi pe tabel mai jos pana il gasesti.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

cu mare greu am reusit si eu sa fac treaba cu mesengerul. eu am windows seven si jaws 11. am intimpinat dificultati deoarece s-au schimbat unele comenzi, astfel nu mai este valabil insert spatiu, ci trebuie combinatia insert windows dash. deasemenea nu merge sa cautam fisierul cu open din scriptul de la mes deoarece se pare ca in windows seven nu avem all user. atunci a ramas varianta scrisa de manu mai sus cu cautarea din meniu jaws
Gruia
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Multi au probleme cand trebuie sa dea click pe un link trimis de cineva in timpul unei discutii.
Am facut un mic script care sa rezolve problema la o comninatie de taste. Scriptul cauta ultima aparitie din discutie care incepe cu "http:" sau cu "www" si da click pe ea sa se deschida in browser.
De cate ori nu primim mesaje de genul: "vedeti pe Youtube!", "Vezi la adresa urmatoare!" etc..

Scritpurile de mai jos nu tin cont de versiunea de Yahoo si de versiunea de Jaws, tot ce trebuie sa faceti este sa luati cu control + c tot textul aflat la sfarsitul acestui post si care incepe cu "Script" si se termina cu "EndScript", apoi sa mergeti pe o fereastra de discutii si sa dati insert + 0. Se deschide fisierul sursa al scripturilor pentru Yahoo Messenger.
Dati control + end sa mergeti la sfarsit, iar acolo dati un enter sa creati un rand liber si apoi paste, control + v la codul de script pe care il luati de mai jos.
Dupa ce l-ati pus acolo, trebuie mers in interiorul lui, adica oriunde pe un rand din scriptul copiat acolo si apasata combinatia control + d pentru a deschide o caseta de dialog unde apare numele scriptului "ClickLastURL", dupa un tab trebuie bifat un check-box pentru a da posibilitatea setarii unei comenzi din taste, iar apoi, inainte de butonul ok este campul Asign To, unde faceti combinatia pe care o doriti, eu mi-am pus control + shift + enter. Sa nu apasat pe acest camp altceva decat tab si shift + tab, daca de exemplu apasati sageata in jos, el va crede ca vreti sa puneti aceasta tasta sa deschida adresa de internet si va va anunta ca deja e folosita. Deci, doar tab pana pe camp, apoi faceti combinatia dorita, apoi iar tab si OK.
In cele din urma dati un control + s pentru a salva si compila scripturile.
Urmand pasii si pentru Windows Live Messenger, trebuie sa mearga la fel.

De aici va incepe codul:

Script ClickLastURL ()
Var
Int iSafety2,
String sMesaj1,
String sMesaj2
Let sMesaj1 = "Am dat click pe ultimul link din conversatie, browser-ul se deschide acum!"
Let sMesaj2 = "Nu am gasit nici un link in aceasta conversatie!"
SaveCursor ()
JAWSCursor ()
RouteJAWSToPc ()
JAWSPageDown ()
While (iSafety2<=20 && !StringContains(GetLine(), "http:") && !StringContains(GetLine(), "www."))
PriorLine ()
Let iSafety2 = iSafety2+1
EndWhile
Pause ()
JAWSHome ()
Let iSafety2 = 0
While (iSafety2<=20 && !StringContains(GetWord(), "http:") && !StringContains(GetWord(), "www"))
NextWord ()
Let iSafety2 = iSafety2+1
EndWhile
Pause ()
NextCharacter ()
If GetWord () == "http:" Then
LeftMouseButton ()
SayString (sMesaj1)
ElIf GetWord () == "www" Then
LeftMouseButton ()
SayString (sMesaj1)
Else
SayString (sMesaj2)
EndIf
EndScript

Pe randul anterior se termina codul.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Am rezolvat scripturile Jaws 10.0 si 11.0 sa mearga cu Yahoo Messenger 10.
Trebuie doar sa instalati executabilul de la link-ul de mai jos si va merge Yahoo Messenger 10 indiferent ca e Jaws 10 sau Jaws 11.
Pachetul include si accesibilizarea emoticonurilor pentru ambele versiuni de Jaws.
De asemenea, merge si click-ul automat pe ultimul link, ultima adresa trimisa de cineva in timpul conversatiei. Dati control + shift + enter si Jaws spune ca a dat click pe ultimul link sau ca nu a gasit vreun link in fereastra curenta.
Astept sa vedem daca nu intampinam ceva probleme in cazul Vista / Seven. Daca ar fi vreo problema, aceea va tine tot de fereastra cu un alt Class. Dar cred ca in cazul Yahoo Messenger 10 se pastreaza acelasi Class.

Download Scripturi pentru Yahoo Messenger 10

Scripturile sunt bune si pentru versiunile anterioare de Yahoo Messenger, doar ca in cazul Yahoo Messenger 9 trebuie sa rezolvati problema semnalata in primul post al acestui Topic.
Ultima oară modificat 11 Mar 2010, 13:42 de către Manu, modificat 1 dată în total.
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

As fi curios sa confirme cei cu Windows Seven daca a mers executabilul. Scripturile au mers la toti in cele din urma, dar intr-un caz, la aceeasi persoana cu doua PC-uri cu Seven, nu s-au instalat automat, au trebuit puse manual.
Kov.Kriszti
Plutonier major

Mesaj de Kov.Kriszti »

dar cum puteti schimba scripturile astea? :?:
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Ei, lasa acum, in viitor, dupa ce mai inveti pe la calculator mai multe, vei vedea tu.
Poti citi topicurile despre scripting din Proiecte si activitati.
Inca nu cred sa fie copii la 11 ani care sa faca si scripturi. Oricum, sper ca in viitor sa ajungi si la asa ceva.
Bordanc_Nicu
Sergent major

Mesaj de Bordanc_Nicu »

Am jaws 10 si Windows 7! Merge foarte bine cu Yahoo messenger 10, pe care deasemenia il am instalat! S-ar putea rezolva sa se auda si masina aia de scris? Aia ce se aude la YMSGR 8!
Renunta la ce nu poti pastra, pentru a castiga ce nu poti pierde!!!
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Nu stiu ce se intampla, pana la Yahoo Messenger 8, informatia "X is tipying a message" era pe un status bar. Acum pare a fi in aceeasi fereastra-copil cu textul discutiei, de aceea nu spune separat "X is typing a message", ci atasat la ultimul mesaj, fie el citit automat sau la combinatia alt + 1.
Daca s-ar putea seta de undeva... ar fi excelent sa existe un status bar.

O alta problema este ca de la Yahoo Messenger 9, daca o persoana scrie trei mesaje fara ca interlocutorul sa raspunda, numele apare doar inaintea primului dintre ele. Asadar, numele celui care scrie urmat de semnul doua puncte (":") apare doar dupa un mesaj al celuilalt. Vizual e ok, dar pentru Jaws... e o mica problema. Scripturile se uita dupa ultimele doua puncte si de acolo citeste in jos pentru a anunta ultimul mesaj aparut. De asemenea, delimitarea pentru alt + 1, 2, 3 etc este tot de aparitia semnului doua puncte (":").
Daca ar gasi cineva pe unde se seteaza sa apara si la Mess 10 ca la Mess 8 numele la fiecare enter, la ambi interlocutori, s-ar rezolva si aceasta problema. Ce e interesant ca la un desktop am intalnit la Yahoo Messenger 9 si apoi la 10 exact ca la 8, nu stiu de unde s-o fi setat sau a ramas astfel pentru ca a fost pus 9 peste 8 si 10 peste 9.
Oricum, daca exista o setare de acest fel... ar fi chiar excelent, nu ar mai citi la alt + 1, sa zicem, trei mesaje de-ale interlocutorului fiindca le-a scris unul dupa altul fara sa astepte un raspuns de-ale mele.
Mi-a sugerat Stefan sa ii spun Jaws-ului sa se uite si dupa \n (backslash urmat de n) - semnul pentru rand nou. Daca iese ceva, facem un kit nou.
Scrie răspuns