Portal educational pentru elevii nevazatori
Moderator: Manu
-
- Colonel
Portal educational pentru elevii nevazatori
Salut!
Am creat si lansat, impreuna cu Cristina Vuscan, un portal educational destinat elevilor nevazatori: www.scoalapentrutoti.ro. Şcoala pentru toţi urmăreşte crearea unui mediu de studiu accesibil tuturor elevilor, independent de prezenţa unei dizabilităţi vizuale. Siteul oferă, pentru început, culegeri de matematică accesibilizate, pe care orice elev să le poată citi pe calculator cu JAWS. Culegerile insa sunt perfect citibile si de catre un vazator, din punct de vedere vizual ele mentinand formulele traditionale.
Vom adauga incepand de maine si niste podcasturi - fisiere mp3 cu explicatii succinte ale unor concepte din matematica.
Pentru copiii de gradinita, avem pe site o sectiune cu 663 de ghicitori.
Dorim sa extindem proiectul si pe alte materii - romana, engleza, franceza, biologie, fizica, chimie, geografie, istorie si tot ce se mai face la scoala. Daca aveti ceva materiale educationale fara probleme de proprietate intelectuala si doriti sa ni le puneti la dispozitie, nu ezitati sa o faceti.
V-as fi recunoscatoare daca ati putea recomanda siteul si elevilor din LDV si din alte licee, cred ca le va fi foarte util.
Numai bine,
Andy
Am creat si lansat, impreuna cu Cristina Vuscan, un portal educational destinat elevilor nevazatori: www.scoalapentrutoti.ro. Şcoala pentru toţi urmăreşte crearea unui mediu de studiu accesibil tuturor elevilor, independent de prezenţa unei dizabilităţi vizuale. Siteul oferă, pentru început, culegeri de matematică accesibilizate, pe care orice elev să le poată citi pe calculator cu JAWS. Culegerile insa sunt perfect citibile si de catre un vazator, din punct de vedere vizual ele mentinand formulele traditionale.
Vom adauga incepand de maine si niste podcasturi - fisiere mp3 cu explicatii succinte ale unor concepte din matematica.
Pentru copiii de gradinita, avem pe site o sectiune cu 663 de ghicitori.
Dorim sa extindem proiectul si pe alte materii - romana, engleza, franceza, biologie, fizica, chimie, geografie, istorie si tot ce se mai face la scoala. Daca aveti ceva materiale educationale fara probleme de proprietate intelectuala si doriti sa ni le puneti la dispozitie, nu ezitati sa o faceti.
V-as fi recunoscatoare daca ati putea recomanda siteul si elevilor din LDV si din alte licee, cred ca le va fi foarte util.
Numai bine,
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Elevii din scolile de nevazatori, din pacate, nu sunt interesati de matematica pentru ca nu ii face nimeni curiosi. Toti stiu ca licee specifice sunt doar cu profil uman.
Ar fi bun, inainte de toate, pe acest site, un mod de a atrage elevii catre matematica. Erau parca ceva cartulii in sensul acesta, ceva cu matematica distractiva etc.
Daca ar face si Cristina ceva lectii online, adica un mod de a explica algebra, geometria in vreun fel, incepand asa treptat de la 0, sigur ar incepe sa apara curiosii, dornicii. Dar sa vina lumea ca pentru o aprofundare... mai putin, inainte de toate trebuie sa ai ce sa aprofundezi.
Eu chiar sper in niste lectii online, ar prinde bine nu doar nevazatorilor. O forma de explicare treptata a matematicii, o crestere pas cu pas, in timp, bineinteles.
Succes cu site-ul si la cat mai multe materiale utile!
Ar fi bun, inainte de toate, pe acest site, un mod de a atrage elevii catre matematica. Erau parca ceva cartulii in sensul acesta, ceva cu matematica distractiva etc.
Daca ar face si Cristina ceva lectii online, adica un mod de a explica algebra, geometria in vreun fel, incepand asa treptat de la 0, sigur ar incepe sa apara curiosii, dornicii. Dar sa vina lumea ca pentru o aprofundare... mai putin, inainte de toate trebuie sa ai ce sa aprofundezi.
Eu chiar sper in niste lectii online, ar prinde bine nu doar nevazatorilor. O forma de explicare treptata a matematicii, o crestere pas cu pas, in timp, bineinteles.
Succes cu site-ul si la cat mai multe materiale utile!
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
-
- Colonel
Aceste lectii exista deja ca planificare a activitatilor, de fapt prima dintre ele o avem deja in lucru, adica la mine la postprocesare. Vor fi lectii online, de altfel asta a fost unul din motivele pentru care am lansat siteul.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
-
- Colonel
Este gata prima astfel de lectie - un mini-tutorial despre rezolvarea ecuatiei de gradul 2.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Chiar ma bucur ca apar lectii online, astfel mai invat si eu... desi nu sunt elev... ceva matematica. Pana in liceu a fost una dintre materiile mele preferate si ma descurcam chiar foarte bine, reuseam sa rezolv repede, fara desen, orice problema de geometrie mai ales in spatiu.
Recunosc ca in ceea ce priveste algebra... am ramas foarte tare in urma.
Cand vor fi mai multe lectii, va fi foart eusor de recomandat unui elev ceva alternativ chiar la lectia care tocmai a facut-o la clasa. Daca de exemplu cineva ar invata chiar acum ecuatiile de gradul 2... ce bine i-ar prinde sa vada si un alt mod de prezentare. Unde pui ca faptul de a fi online... i-ar incanta mai mult.
Sper sa mai apara si Cristina pe aici sa o putem critica si sa ii putem sugera una alta, asa ca simpli vizitatori si cititori/ascultatori ai lectiilor.
Acum merg sa vad ce e cu ecuatiile de gradul 2, imi amintesc vag cam cum s-ar rezolva, dar... n-as mai sti sa duc problema pana la capat... era ceva cu Delta...
Recunosc ca in ceea ce priveste algebra... am ramas foarte tare in urma.
Cand vor fi mai multe lectii, va fi foart eusor de recomandat unui elev ceva alternativ chiar la lectia care tocmai a facut-o la clasa. Daca de exemplu cineva ar invata chiar acum ecuatiile de gradul 2... ce bine i-ar prinde sa vada si un alt mod de prezentare. Unde pui ca faptul de a fi online... i-ar incanta mai mult.
Sper sa mai apara si Cristina pe aici sa o putem critica si sa ii putem sugera una alta, asa ca simpli vizitatori si cititori/ascultatori ai lectiilor.
Acum merg sa vad ce e cu ecuatiile de gradul 2, imi amintesc vag cam cum s-ar rezolva, dar... n-as mai sti sa duc problema pana la capat... era ceva cu Delta...
Sper ca ti-a placut prima lectie, aceea cu ecuatia de gradul al doilea. Astept pareri si critici si ii invit pe toti cei interesati sa isi imbunatateasca cunostintele de matematica sa intre pe www.scoalapentrutoti.ro. Cu mult drag, Cris
- Manu
- General de divizie
Da mi-a placut, nu strica sa iti mai amintesti din cand in cand cate ceva matematica.
Azi am avut si eu de rezolvat cate ceva, m-au rugat cei de clasa a VIII-a la geometria in spatiu cu o prisma patrulatera regulata... ce poate fi mai simplu?...
Ca tot veni vorba... care e exact apotema, nu am fost sigur pe mine... nu imi mai aminteam foarte clar de atata vreme. De rezolvat as stii sa o rezolv in functie de latura bazei si inaltime, astea doua informatii sunt suficiente pentru a gasi orice intr-o prisma patrulatera regulata. Doar sa stiu eu care e apotema.... oare o fi segmentul dus din punctul intersectiei diagonalelor unei baze si mijlocul uni laturi a celeilalte baze?.... Chiar nu imi mai amintesc.
Azi am avut si eu de rezolvat cate ceva, m-au rugat cei de clasa a VIII-a la geometria in spatiu cu o prisma patrulatera regulata... ce poate fi mai simplu?...
Ca tot veni vorba... care e exact apotema, nu am fost sigur pe mine... nu imi mai aminteam foarte clar de atata vreme. De rezolvat as stii sa o rezolv in functie de latura bazei si inaltime, astea doua informatii sunt suficiente pentru a gasi orice intr-o prisma patrulatera regulata. Doar sa stiu eu care e apotema.... oare o fi segmentul dus din punctul intersectiei diagonalelor unei baze si mijlocul uni laturi a celeilalte baze?.... Chiar nu imi mai amintesc.
-
- Colonel
Daca-mi amintesc eu corect, apotema e perpendiculara din centrul bazei pe o latura a ei.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
- Manu
- General de divizie
Inseamna ca in cazul unei prisme patrulatre regulate... e latura impartit la 2.
-
- Colonel
Incet-incet, siteul se extinde. Am inceput sa lucram la o serie de memoratoare de matematica pentru gimnaziu si liceu, practic o serie de sinteze teoretice si formule.
In sectiunea Memorator de matematica puteri gasi prima tentativa de astfel de material, si anume un memo de algebra pentru gimnaziu, din care sunt gata primele 2 capitole.
Numai bine,
Andreea
In sectiunea Memorator de matematica puteri gasi prima tentativa de astfel de material, si anume un memo de algebra pentru gimnaziu, din care sunt gata primele 2 capitole.
Numai bine,
Andreea
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
-
- Colonel
Adevarat graieste boieriul Feurdean, caci pardalnica tastatura amar pocit-a frumoasa limba romana la ceas tarziu in noapte, folosindu cela substantivu in locu de verbu. Multumim cinstitei fetzei dumnisale pentru observatie.
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Designer www.pontes.ro
Urrrrrrrrraaaaaaa! in sfarsit.De mult caut un site sau ceva sa ma ajute si pe mine pentru scoala....Atata doresc sa-ntreb exista casete audio cu materile care se fac in liceu?Indiferent de profilul liceului....Ca si la Uman spre exemplu un an sau doi tot n-ai ce face...Nu scapi de matematica.Dar ma intereseaza pentru romana si celelalte....mai putin matematica.As vrea si eu sa m-adaugati in lista de mesenger.Adresa este shady_rapid2008.Mi-ar prinde bine sa mai borbim pe mesenger....Cei care nu m-aveti.Va multumesc.
M-am grabit sa trag concluzile.Defapt scoalapentrutoti.ro nu este chiar ceea ce caut eu.I-am explicat si Andreei ceea ce caut.Nici o problema postez inca o data.Deci.Eu caut un site de pe care sa downloadez cartile(manualele audio)cu lectiile nu doar unele rezolvari si metode prin care se pot rezolva aceste exercitii.Exista vreun astfel de site?Sa Practic eu vreau sa downloadez programa scolara si manualele de care eu am nevoie in varianta audio.Spre exemplu sa-mi downloadez manualul de limba si literatura romana de clasa a 10 a pe audio nu scris.Scris il am deja de la liceu dar vreau sa nu mai fiu nevoit sa depind de cineva sa-mi citeasca si pur si simplu vreau s-ascult eu lectiile.Exista vreun astfel de site?Va rog sa ma lamuriti.Si daca nu exista un astfel de site pana la ora actuala se poate crea unul?Va multumesc.
Din pacate, spre deosebire de alte tari mai civilizate, in Romania nu exista informatii publice, iar informatiile publice care au fost produse din bani publici sunt publice doar pentru anumite grupuri de functionari ai statului.
Cu alte cuvinte, continutul manualelor scolare si preuniversitare desi sunt produse cu bani platiti de catre toti contribuabilii din Romania, pot fi accesate doar de catre elevi si profesori, si doar in institutiile de invatamant acceptate de stat. Cred ca daca s-ar fi putut face cumva sa nu trebuiasca sa le acceseze elevii si profesorii, nici ei nu ar fi avut voie...
Asa ca ma indoiesc ca vei vedea un site pe care sa fie publicat continutul tuturor manualelor, si asta sub pretextul ca continutul manualelor nu este platit de catre stat, iar autorii lor castiga din vanzarea manualelor respective, deci acel continut este protejat de drepturile de autor.
Cu alte cuvinte, continutul manualelor scolare si preuniversitare desi sunt produse cu bani platiti de catre toti contribuabilii din Romania, pot fi accesate doar de catre elevi si profesori, si doar in institutiile de invatamant acceptate de stat. Cred ca daca s-ar fi putut face cumva sa nu trebuiasca sa le acceseze elevii si profesorii, nici ei nu ar fi avut voie...
Asa ca ma indoiesc ca vei vedea un site pe care sa fie publicat continutul tuturor manualelor, si asta sub pretextul ca continutul manualelor nu este platit de catre stat, iar autorii lor castiga din vanzarea manualelor respective, deci acel continut este protejat de drepturile de autor.