Pagina 1 din 1

Restaurant japonez

Scris: 14 Ian 2009, 19:01
de CarmenT
Ieri mi-am facut de cap. Dupa ce am iesit de la sedinta de gimnastica am mers la restaurantul japonez. Eram impreuna cu Mira, iar tipa de acolo a fost foarte draguta si dupa ce i-am zis ca am vrea sa servim ceva, insa nu am mai fost inainte la un restaurant japonez si o rugam sa ne recomande un meniu, ne-a oferidoua meniuri pe care le-a combinat, astfel incat sa putem gusta amandoua din ambele feluri de mancare si cand a asezat masa ne-a prezentat fiecare fel de mancare, ne-a spus cum se numeste in japoneza, cum o mananca japonezii si ne-a povestit mai multe chestii despre arta servirii mesei in japonia. Pranzul a inceput cu stersul mainilor cu un prosop incalzit si inmuiat intr-o lotiune parfumata. Chelnerita era tare amabila si ne-a descris tot ce facea si cum a asezat masa, ne-a spus chiar si ca sosul de soia in care se inmoaie legumele prajite are culoarea neagra si sa fim atente sa nu-l incurcam cu sosul condimentat in care se inmoaie susi (nu stiu cum se scrie corect), care e asezat intr-un vas dreptunghiular, spre deosebire de celalalt triunghiular.
Am observat ca era foarte amabila si cu ceilalti cativa clienti care erau in momentul acela in sala. Mergea pe la fiecare si le explica cum se serveste felul de mancare comandat si apoi ii intreba pe fiecare cum li s-a parut si daca le-a placut.
A fost o experienta draguta si chiar daca nu m-am simtit ca in Japonia, am putut sa gust putin din stilul lor...

Scris: 14 Ian 2009, 19:48
de Andreea Neagu
Carmen, da-mi si mie adresa restaurantului japonez. Sunt mare amatoare de sushi (se scrie cu sh, ca sa-ti raspund si la intrebare). Si mare adevar v-a spus chelnerita: daca sosul condimentat pentru sushi e sosul de soia cu wasabi pe care-l stiu eu, e bine sa nu-l incurci cu altceva, ca te-ai ars. La propriu, in sensul ca afurisenia aia de wasabi (un fel de hrean ca aroma, doar ca nu e alb, ci verde fosforescent) pisca al naibii de rau, iar amestecat in sosul de soia poti sa fii tentat, din punct de vedere vizual, sa uiti ca exista. Desigur, asta tine pana ti-l torni pe mancare, moment in care iti aduci aminte cu durere-n suflet, gat si pe limba ce anume era in castronel :)) Am reusit performanta asta la inceput, neatenta fiind la multitudinea de castronase de pe masa.
Andy

Scris: 18 Ian 2009, 12:32
de CarmenT
Este restaurantul Tokyo, situat pe strada Marinescu, nu mai stiu exact la ce numar, dar daca mergi de la intersectia aia de langa caminul 14 din Hasdeu unde e si New Croco, o iei in sus pe langa magazinele de langa camin si undeva pe stanga destul de aproape de inceputul strazii e restaurantul.
In ce priveste condimentele sos-ului, chelnerita a fost foarte draguta si ne-a pus ea condimentele ca sa nu ne sinucidem din greseala! :D
Am uitat sa spun ca la final ne-a dat sa tgustam ghimbir, ca sa ne curatim papilele gustative. E foarte aromat...

Scris: 18 Ian 2009, 12:36
de Andreea Neagu
Da, intotdeauna se serveste ghimbir dupa sushi, exact ca sa nu ramai cu gustul de peste :)
La mine a devenit o traditie sushi-ul mancat pe aeroportoul Otopeni inainte de fiecare plecare in delegatie. Nu-i ca la restaurant, cu servire misto si multe-multe farfurii, dar merge si din casoleta de plastic, betisoare sa fie ca ne descurcam. Bine, in sensul ca reusesc sa nimeresc cu mancarea in gura, nu in sensul ca as fi experta la manuirea betisoarelor, care inca imi dau destule batai de cap. Chiar, ati avut tacamuri sau betisoare la restaurant?
Andy

Scris: 18 Ian 2009, 13:01
de CarmenT
Erau betisoare, dar ne-a adus si tacamuri. Nu cred ca m-as fi descurcat cu betisoarele. Am incercat odata, cu mult timp in urma, la un restaurant chinezesc sa utilizez betisoarele, dar a trebuit sa ma las repede pagubasa. :D