Sistemele de operare iOS si Mac - accesibilitate, programe

Despre computere, telefoane, tehnologie

Moderator: Manu

Scrie răspuns
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Nu știu ca nu prea am folosit Facebook pe computer, ce apare in aplicație pare sa fie in totalitate accesibil.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
vreau sa imi detalieze şi mie cineva navigaţia de pe iphone.pentru ca nu am utilizat-o.intrebarile sunt urmatoarele:ce trebuie folosit ca nevazator?google maps,harţi direct din aplicaţia iphone,sau alt sowft?daca scrii ca vrei sa mergi din punctul x,in punctul y,te ghideaza corect pietonal?adica ţi se spune exact cand sa o iei la stanga,dreapta?sau e de genul:luaţi-o la stanga peste 100 m,şi tu trebuie sa calculezi cumvain cat timp parcurgi 100m?
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut, pentru navigare poti folosi oricare din aplicațiile zise de tine. Google Maps nu știu daca oferă ghidare vocala si in modul pieton. Apple Maps nu știu daca sunt asa precise. Eu folosesc NAVIGON si blindsquare da sunt niște aplicații destul de scumpe. In ceea ce privește momentul cand îți zice încotro sa o iei e destul de in regula poate fi o eroare de câțiva metri.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
nu ştiu daca din voi sunt posesori ai aplicaţiei knf reader,şi cat de utila este.am verificat preţul,iar suma de 499 ron mi se pare enorma.işi merita preţul?daca o cumpar şi nu ma descurc sa o utilizez şi selecttez sa imi recuperez banii chiar o sa mi se ramburseze?banuiesc ca o sa dureze timp pana ce imi vor fi viraţi.şi banuiesc ca trebuie sa o şterg din telefon.sau o vor şterge cei ai apple sa nu o mai pot utiliza?
Andreea Neagu
Colonel

Mesaj de Andreea Neagu »

GruiaVelicu scrie:Salut, pentru navigare poti folosi oricare din aplicațiile zise de tine. Google Maps nu știu daca oferă ghidare vocala si in modul pieton.
Google Maps oferă ghidare vocală inclusiv în modul pieton.
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

daca la ultima mea intrebare nu mi s-a raspuns,poate mi se raspunde la aceasta.exista un joc pentru nevazatori chiar şi contracost de acţiune pentru iphone?sau o lista cu jocurile accesibile?
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut. Pai nu ți-a răspuns nimeni fiindcă nu cred ca a dat nimeni suma aia pe o aplicatie. De returnat ți se returnează banii da nu e asa simplu, trebuie sa intri pe un site unde trebuie sa explici de ce renunți la aplicatie. Jocuri si tot felul de aplicații găsești pe www.applevis.com aici sunt listate tot felul de aplicații inclusiv jocuri.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
am tot vazut in meniul voiceover opţiunile:descrieri şi citire subtitrari.la ce folosesc?funcţioneaza la noi?
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salut, di nefericire nu putem decât sa bănuim ce face acel meniu. Din nefericire nu am reușit sa facem sa citească nici un fel de subtitrări si nici nu știu pe cineva sa fi reușit.
Gruia
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

ar fi buna o persoana cunoscatoare de limba engleza,sa le trimita un email celor de la apple.in care sa ceara explicaţii asupra opţiunilor descrieri audio şi subtitrari.daca aş ştii la ce adresa de email trebuie trimis mesajul,aş ruga eu pe cineva sa il scrie in engleza
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Pe Android exista de asemenea la accesibilitate o secţiune numită Subtitrări, dar din câte mi-am dat seama este vorba de setări pentru modul de afişare al subtitrărilor - alb pe negru şi din astea, deci mai mult lucruri vizuale; probabil tot aşa stau lucrurile şi pe iPhone.
Mă mir că pe Youtube nu merg subtitrările automat, am observat că JAWS le citeşte în varianta standard Youtube pe web.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

şi pe youtube cum pot face ca jaws sa le citeasca?am testat acum utilizand crome.am scris film subtitrat in romana,mi-a dat rezultate pe youtube,dar jaws nu le citeşte.e o setare?
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
mi-am facut curaj,şi am cumparat aplicaţia knf reader.daca o are cineva.imi explica cum sa o utilizez?ce setari trebuiesc facute sa citeasca ceea ce e scris pe o pagina de hartie in romana,etc?
AlexCalina
Sublocotenent

Mesaj de AlexCalina »

salutare,
are cineva aplicaţia knf b reader?daca da,imi poate lasa un numar de contact sa il pot suna şi sa imi explice cum sa o utilizez?ar fi pacat daca tot am dat 499 ron,sa raman cu ei daţi.mulţumesc
Silviu
Sergent major

Despre macbook

Mesaj de Silviu »

Salutare, aș vrea să vă întreb ce părere aveți despre accesibilitatea unui macbook? Vine tot ca la Iphone cu o voce preinstalată, te poate ajuta tot așa de mult ca pe iphone?
Silviu
Scrie răspuns