Ce mai citim si noi?

Orice nu poate fi incadrat la celelalte categorii

Moderator: Manu

Scrie răspuns
Madalin Gradinaru
Soldat

Mesaj de Madalin Gradinaru »

Salutare.

Cornel, de unde ai făcut rost de cel de-al patrulea volum al seriei? Dacă îl ai în format electronic, crezi că îmi poţi da un link de unde să il pot descărca?
Eu am citit primele trei volume prin clasa a IX-a, acum aproape 3 ani, asteptand ca cel de-al patrulea sa apara... Am şi volumul 5, dar de obicei nu îmi place sa citesc o serie din mijlocul căreia lipseşte o carte... :)
Îmi plac cărţile de acest gen. Cartea care, intr-adevar, m-a impresionat foarte tare, se numeşte "Mlaştina Disperării", scrisă de Dumitru Bordeianu.
Dumitru Bordeianu, preot, povesteşte despre torturile fizice, şi morale la care erau supuşi deţinuţii din închisorile comuniste. Fenomenul care se petrecea în închisoarea de la Piteşti, se numea "reeducare". Cei de la... conducere încercau să îi forţeze pe deţinuţi să îşi trădeze prietenii, familia, să renunţe la religie şi personalitate, încercând să îi formeze exact aşa cum doreau.
Cornel
Locotenent

Mesaj de Cornel »

intr-adevar, volumul patru nu se afla in biblioteca; nici eu nu l-am citit; cutremuratoare cartea lui Dumitru Bordeianu; de asemenea, iti recomand si aiud Insangerat de Grigore Caraza. Si unul din fratii Sari are o carte despre acest subiect; imi amintesc cum povestea Ioanid despre Constantin parca Sari care canta foarte frumos melodii grecesti - una din ele fiind Samiotisa; dadusem o cautare pe youtube desi era pe la 3 noaptea de curiozitate sa vad cum suna atat de mult ma captivase atmosfera aceea.
Cornel
Madalin Gradinaru
Soldat

Mesaj de Madalin Gradinaru »

Multumesc mult pentru recomandare.
N-am mai citit ceva de genul de foaaarte mult timp. Ai citit "Caietele tristetii", de Costache Caragata? Face parte tot din acelasi gen.
Un profesor care a fost inchis pe nedrept. Imi place foarte mult ca faptele sunt descrise... hm... nu stiu, tipul are un fel aparte de a descrie atmosfera de acolo.
DonMarin
Maior

Mesaj de DonMarin »

Domnul Ilioaica a pomenit de o serie de cărţi care se numesc: Moştenirea Loriemului.Îl rog să-mi spuna şi mie de unde a făcut rost de ele sau numele autorului.
DonMarin.
MihaiNemes
Sergent

Mesaj de MihaiNemes »

Salutare tuturor!
De curand am gasit pe internet cateva carti care mie mi-au placut foarte mult, tocmai de aceea tin sa vi le recomand si voua.
Cateva informatii gasiti in prezentarea de mai jos!

Lee Child, - un as al literaturii, un scriitor desavarsit care pur si simplu te face sa traiesti alaturi de personajele din cartile sale. Intotdeauna reuseste sa isi surprinda cititorii cu ceva inedit si dupa parerea mea este cel mai bun scriitor de thrilere de pana acum!
Lee Child, pe numele sau real Jim grant s-a nascut in anul 1954, in Coventry-Anglia. Este casatorit cu o Newyorkeza pe nume Jane. Acestia locuiesc momentan in Newyork, orasul natal al sotiei sale! Romanul sau de debut , Killing Floor (Capcana Margrave), i-a adus premiul Anthony pentru cel mai bun prim roman. Lee Child a fost ales presedinte al Mystery Writers of America in 2009, iar in anul 2012, romanul sau One Shot a fost ecranizat cu Tom Cruiser in rolul principal!
Personajul principal al cartilor scrise de Child este un fost maior care a servit in armata SUA timp de 13 ani. Jack Reacher este un tip nou de personaj, as putea sa spun chiar inedit, deoarece dupa ce a fost dat afara din armata, acesta decide sa renunte la tot si sa colinde America in lung si in lat, avand la el doar o periuta de dinti si cativa bani! Doarme in hoteluri ieftine, isi schimba hainele o data la cateva zile, ne luand hainele murdare cu el, ci aruncandu-le la gunoi, deoarece nu vrea sa aiba a supra sa nici un fel de bagaj.
Reacher are o minte sclipitoare, gandeste mereu extrem de rational si intotdeauna cand este pus intr-o situatie limita inainte de a actiona, ia in calcul tot ceea ce s-ar putea intampla. Este mereu dornic de ai ajuta pe cei aflati in diverse situatii grele, nu isi uita prietenii si cand acestia il solicita le sare in ajutor fara sovaire. Cu toate acestea, daca este deranjat Reacher poate sa devina extrem de razbunator si ne milos cu cei care doresc sa ii faca rau lui sau prietenilor!

Prima carte pe care am citit-o se numeste Evadarea. Jack Reacher se afla pe o strada din Chicago, hoinarind fara tinta asa cum ii era obiceiul. La un moment dat, vede o femeie foarte frumoasa iesind dintr-un magazin cu doua sacose si un baston. Fireste, nu ezita sa o ajute, dar din ne fericire sunt rapiti chiar de pe strada de catre niste indivizi inarmati. Prins in catuse si aruncat in spatele unei furgonete, Jack Reacher are la dispozitie 2000 de mile ca sa priceapa ce se intampla. Rapitorii nu au scos nici un cuvant, femeia pretinde ca este agent FBI, in rest mister. Punctul terminus este un catun din orasul Montana, unde fiecare este aruncat in cate o celula. Curand, devine limpede ca trebuie sa evadeze. Sunt in joc vietile a sute de persoane. Acestia vor reusi sa evadeze datorita faptului ca isi vor uni fortele.
Mihai
MihaiNemes
Sergent

Mesaj de MihaiNemes »

Donmarin a scris:

Domnul Ilioaica a pomenit de o serie de cărţi care se numesc: Moştenirea Loriemului.Îl rog să-mi spuna şi mie de unde a făcut rost de ele sau numele autorului.

www.biblioteca.pontes.ro

un simplu search si gasesti cu siguranta ceea ce te intereseaza!
Lectura placuta.
Mihai
DonMarin
Maior

Mesaj de DonMarin »

Mulţumesc pentru sfat. Mu ştiam acea adresă :)
Stefan_Ilioaica
Capitan

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Salut,
Seria de care spuneai tu mai sus se numeste "Mostenirile Lorienului", si este scrisa de Pictacus Lore
Stefan
DonMarin
Maior

Mesaj de DonMarin »

Mulţumesc mult. Acum citesc Cavalerii de Smarald dar după aceea am să caut şi această carte.
DonMarin.
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Salutare, cine imi recomanda si mie un autor de romane siropoase, tip telenovela sau de dragoste
Gruia
DonMarin
Maior

Mesaj de DonMarin »

Păi ştiu şi eu ce anume preferi?
Încearcă Sandra Brown.
Crăciun fericit!
Manny
GruiaVelicu
Locotenent - colonel

Mesaj de GruiaVelicu »

Pai nu e pentru mine, deci eu nu refer nimic. Sunt barbat in primul rand.
Gruia
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Dacă s-a terminat Sandra Brown, Nora Roberts și Amanda Quick, ar urma în același stil Danielle Steel. Ar mai fi eventual Sidney Sheldon.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Stefan_Ilioaica
Capitan

Mesaj de Stefan_Ilioaica »

Salutare.
Ma intrebam daca nu cumva nu se poate oferi ajutor cu punerea pe raft a cartilor din biblioteca?
Din nefericire am observat ca o multime de carti sunt aprobate, dar nici numele corect nu le este verificat, si nici etichetate corespunzator nu sunt.
Da, stiu ca-s multe carti si ca nu e timp ca toate sa fie etichetate, dar ma refeream strict la cele ce sunt evidente.
Si cu denumirea cartilor este o mare problema. A fost uploadat volumul 2 din "Razboaiele lumii pamantene", "Cele doua Razboinice", numa' ca acolo scria ca e volumul 4!
Stefan
Manu
General de divizie

Mesaj de Manu »

Păi poţi lua legătura cu bibliotecarul şi să îi spui despre inadvertenţe. E foarte greu să faci munca asta pentru că sunt sute de cărţi. În general lumea pune acolo cărţi cu numele fişierului dintr-un cuvânt, uneori două-trei litere. Oricând sugestiile pentru corecturi sunt binevenite.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Scrie răspuns