Telefoane mobile cu sinteza vocala
Moderator: Manu
La mine nu anunta reteaua.
Blogul lui Sorin
Magazin online cu produse pentru nevăzători şi slab văzători
Victoria nu este cel mai important lucru, ci este singurul lucru important!
la mine anunta reteaua cand ies din meniu sau deblochez tastatura.
zice: orange window, numele profilului, sii denumirea tastelor din stanga si dreapta (cele multifunctionale, tasta 1 si 2)
zice: orange window, numele profilului, sii denumirea tastelor din stanga si dreapta (cele multifunctionale, tasta 1 si 2)
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
Merci pentru faza cu mesajele.
Voiam sa nu imi mai zica data de fiecare data ca ma innebuneste. Daca inchid un apel si vreau sa il pun pur si simplu pe masa, el striga repede orange si data, plus ca imi mai zice chestia aia 1 din 5, adica e pe primul din cele cinci chestii din meniul rapid de pe ecran. Mi-ar place sa spuna doar orange si gata, sa ma lase in pace.
Voiam sa nu imi mai zica data de fiecare data ca ma innebuneste. Daca inchid un apel si vreau sa il pun pur si simplu pe masa, el striga repede orange si data, plus ca imi mai zice chestia aia 1 din 5, adica e pe primul din cele cinci chestii din meniul rapid de pe ecran. Mi-ar place sa spuna doar orange si gata, sa ma lase in pace.
asta cred ca poti sa faci doar dupa ce nu vei mai avea acel meniu rapid pe ecran.
solutia 1: schimbi tema telefonului si pui una care nua are meniu rapid.
solutia 2: cauti prin setari pe acolo sa vezi daca nu exista vreo optiune care dezactiveaza acel meniu
solutia 3: rescriere simbyan si scapi garantat de acel meniu
eu iti recomand sa il lasi acolo daca nu poti scapa de el cu primele doua solutii, odata ce rescrii simbyanul la un telefon, nu vei mai avea garantia ca va functiona cum trebuie!
mult succes!
Mihai
solutia 1: schimbi tema telefonului si pui una care nua are meniu rapid.
solutia 2: cauti prin setari pe acolo sa vezi daca nu exista vreo optiune care dezactiveaza acel meniu
solutia 3: rescriere simbyan si scapi garantat de acel meniu
eu iti recomand sa il lasi acolo daca nu poti scapa de el cu primele doua solutii, odata ce rescrii simbyanul la un telefon, nu vei mai avea garantia ca va functiona cum trebuie!
mult succes!
Mihai
Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine. (Murphy)
Solutia 4 pui Talks-ul pe mute. Eu cand nu vreau sa vorbeasca (spre exemplu, inainte sa ii inchid clapa) il pun pe mute. Asta se face cu tasta "talks" si tasta "c".
Blogul lui Sorin
se poate si pe en 73
Stiti daca se poate instala si pe nokia N73?
- Manu
- General de divizie
Cum sa nu se poata pe N73, la link-ul de mai jos este un combo cu lista tuturor telefoanelor, dupa ce alegi din combo modelul, este un buton care duce in pagina de unde se pot descarca fisierele pentru acesta. Am impresia ca N73 are un Symbian mai nou, la fel ca E50, asa ca sunt cateva instructiuni intr-un topic aflat tot in forumul Accesibilitate, topic numit Nuance Talks pentru E50 - ceea ce scrie acolo se poate aplica in mod similar.
Link-ul pentru fisiere: http://www.nuance.com/talks/downloads.asp
Link-ul pentru fisiere: http://www.nuance.com/talks/downloads.asp
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Se poate face in vreun fel sa zica bateria si semnalul?
Blogul lui Sorin
- Manu
- General de divizie
Unde sa zica bateria si semnalul? La Talks este combinatia: tasta Talks + key 2, cea din dreapta tastei sageti.
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
Mc Manule, esti o comoara
Blogul lui Sorin
Telefoane mobile cu sinteza vocala
Iata lista comenzilor care pot fi efectuate cu ajutorul Talks: Talks+key one anunta tastele care pot fi utilizate in acel moment;
Talks+key two anunta statusul [nivelul bateriei si al semnalului, apeluri pierdute sau mesaje primite];
Talks+tasta navigatie anunta fereastra curenta;
Talks+sageata sus citeste linia curenta;
Talks+sageata sus apasata lung citeste pe litere linia curenta;
Talks+sageata jos citeste tot textul;
Talks+sageata jos apasat lung citeste ce e selectat;
Talks+sageata dreapta citeste cate un cuvant;
Talks+sageata dreapta apasata lung citeste cuvantul pe litere;
Talks+sageata stanga citeste litera;
Talks+1 schimba tipurile de citire: litere, cuvinte, litere si cuvinte sau nimic;
Talks+1 apasat lung citeste ajutorul [help];
Talks+2 anunta tipul caracterelor [litere mari sau litere mici];
Talks+2 apasat lung modifica tipul cursorului: doar litere, doar cuvinte sau modul implicit;
Talks+3 “speluieste” literele [exemplu d delta];
Talks+4 modifica tipul de citire a punctuatiei;
Talks+4 apasat lung schimba citirea graficelor;
Talks+5 micsoreaza volumul;
Talks+6 creste volumul;
Talks+7 citeste mai rar;
Talks+7 apasat lung modifica tipul de citire normal sau criptat [exemplu o parola];
Talks+8 citeste mai repede;
Talks+9 citeste ora si data;
Talks+0 trece in modul training [instruire]. Pentru a reveni la modul normal apasati din nou talks+0.
Talks+# citeste ultima fraza;
Talks+# apasat lung citeste fraza anterioara;
Talks+C trece in modul mut;
Talks+C apasat lung opreste talks-ul;
Talks+tasta verde [de apelare] mareste caracterele de pe ecran;
Talks+tasta rosie [de inchidere apel] trece in modul Braille;
Talks+meniu deschide fereastra talks-ului;
[Acelas lucru face si tasta talks+*].
Talks+key two anunta statusul [nivelul bateriei si al semnalului, apeluri pierdute sau mesaje primite];
Talks+tasta navigatie anunta fereastra curenta;
Talks+sageata sus citeste linia curenta;
Talks+sageata sus apasata lung citeste pe litere linia curenta;
Talks+sageata jos citeste tot textul;
Talks+sageata jos apasat lung citeste ce e selectat;
Talks+sageata dreapta citeste cate un cuvant;
Talks+sageata dreapta apasata lung citeste cuvantul pe litere;
Talks+sageata stanga citeste litera;
Talks+1 schimba tipurile de citire: litere, cuvinte, litere si cuvinte sau nimic;
Talks+1 apasat lung citeste ajutorul [help];
Talks+2 anunta tipul caracterelor [litere mari sau litere mici];
Talks+2 apasat lung modifica tipul cursorului: doar litere, doar cuvinte sau modul implicit;
Talks+3 “speluieste” literele [exemplu d delta];
Talks+4 modifica tipul de citire a punctuatiei;
Talks+4 apasat lung schimba citirea graficelor;
Talks+5 micsoreaza volumul;
Talks+6 creste volumul;
Talks+7 citeste mai rar;
Talks+7 apasat lung modifica tipul de citire normal sau criptat [exemplu o parola];
Talks+8 citeste mai repede;
Talks+9 citeste ora si data;
Talks+0 trece in modul training [instruire]. Pentru a reveni la modul normal apasati din nou talks+0.
Talks+# citeste ultima fraza;
Talks+# apasat lung citeste fraza anterioara;
Talks+C trece in modul mut;
Talks+C apasat lung opreste talks-ul;
Talks+tasta verde [de apelare] mareste caracterele de pe ecran;
Talks+tasta rosie [de inchidere apel] trece in modul Braille;
Talks+meniu deschide fereastra talks-ului;
[Acelas lucru face si tasta talks+*].
Nokya N82
Cica va aparea incurand telefonul nokya N82 care pe langa faptul ca are voce incorporata pentru anumite meniuri, are si un sistem care-i permite sa scaneze anumite texte si sa le redea apoi vocal, sau conectat la un terminal cu afisaj braille afiseaza textul in braille.
Problema e ca telefonul e de fapt un minicomputeras, deci nu va fi prea comod de utilizat toata ziua, ca aparatele cu care suntem obisnuiti. Da inceputul conteaza, ca pe parcurs poate apar si variante mai simplificate si la fel de performante.
E oricum foarte faina chestia cu scanarea, ca daca mergi undeva si vrei sa citesti pretul la un obiect, sau orarul la autobuz in statie, folosesti linistit telefonul
Problema e ca telefonul e de fapt un minicomputeras, deci nu va fi prea comod de utilizat toata ziua, ca aparatele cu care suntem obisnuiti. Da inceputul conteaza, ca pe parcurs poate apar si variante mai simplificate si la fel de performante.
E oricum foarte faina chestia cu scanarea, ca daca mergi undeva si vrei sa citesti pretul la un obiect, sau orarul la autobuz in statie, folosesti linistit telefonul
-
- Colonel
Oarece sistem de OCR este incorporat si pe al meu Sony Ericsson P990i. Marea lui problema e ca poti sa faci tot din taste si din diferite glisoare laterale, mai putin apasarea unui singur buton care iti permite sa treci in modul foto pentru a fotografia textul pe care vrei sa-l OCR-izezi. Pentru butonul ala e nevoie sa folosesti touchscreen-ul. Pacat, fiindca l-am testat si OCR-izeaza binisor, iar sistemul de operare fiind symbian, ar trebui sa poti pune Talks pe el.
Andy
Andy
Andreea - Elena Neagu
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Designer www.pontes.ro
Anjo.ro - Magazin virtual de produse pentru nevăzători
Şcoala pentru toţi - site dedicat elevilor nevăzători
Interesant ce spui, Andreea. SI nu s-ar putea invata cumva sa folosesti si butonul respectiv, eventual stiind exact unde e pozitionat? Trebuie facute multe miscari ca sa fotografiezi un text (ma refer la ceea ce se face cu tach screen-ul)? Mi-ar place sa aflu ca s-ar putea invata si asta si sa se faca mecanic totul, dupa o schema stiuta.